Sun Ra Arkestra

Tarihler: 20 Mayıs 2014 Salı ~ 21 Mayıs 2014 Çarşamba 21:30

Yer: Babylon

Ücret: Bilet 1 - 10.00 TL Bilet 2 - 20.00 TL Bilet 3 - 40.00 TL Bilet 4 - 60.00 TL Bilet 5 - 80.00 TL Bilet 6 - 100.00 TL Bilet 7 - 150.00 TL Bilet 8 - 200.00 TL Bilet 9 - 250.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Şehbender Sok. No:3 Tünel Asmalımescit Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 73 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 20, 2014 ~ May 21, 2014

Soma İçin Müzik

Mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek Sun Ra Arkestra, Belleruche ve Babylon Soundgarden etkinliklerinin bilet gelirleri Soma’ya destek olarak bağışlanacaktır.

Müzikseverler, Biletix’te 10 TL ile 250 TL arasında  oluşturulan  kategorilerden satın alacakları biletlerle Soma maden ocağı felaketinde hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ve yakınlarına bağışta bulunabilecekler.

Yukarıda belirtilen etkinlikler için bugüne kadar satılan biletlerin gelirleri bu bağışa dahil edilecek olup biletlerini daha önceden satın almış müzikseverler ise istedikleri takdirde bilet iadesi yapabileceklerdir.

Müzikseverler bu kategorilerden diledikleri oranı seçip biletini satın alabilecek ve bu miktarda yardımı bağış yapmış olacaklar.

Bağış detayları 20 Mayıs Salı günü açıklanacaktır. Biletler 20 Mayıs tarihinde Biletix üzerinden saat 10:00’da satışa sunulacaktır.

Tüm detaylar www.somaicinmuzik.com adresinden takip edilebilir.

Bazı insanlar vardır, yaptıkları mesleği icra ederlerken dünyaya bu iş için geldikleri ilk bakışta belli olur. İşte tarihin en önemli caz müzisyenlerinden biri kabul edilen Sun Ra da, doğum isminden vazgeçip Eski Mısır’ın güneş tanrısı Ra’yı isim olarak kullanmaya başladığında, Satürn gezegeninden dünyamıza caz müziği yaratmak için geldiğini biliyordu. 50’li yılların ortasında kurduğu Sun Ra Arkestra ile dünyamızı terk ettiği 1993 yılına kadar yaptığı sıra dışı ve tüm kuralları alt üst eden caz müziği de, bu gerçeğin sarsılmaz bir kanıtı olarak önümüzde duruyor. Kendisini dünya dışı bir “melek” olarak tanımlayan Sun Ra, caz müziğinde devrim kabul edilen yenilikçi tarzıyla müzik yaptığı uzun yıllar boyunca şiirsel şarkı sözleri, “kozmik” felsefesi ve elektronik klavye kullanımındaki öncülüğü ile sadece caz müziğinin değil, tüm müzik tarihinin sayfalarında asla silinemeyecek bir yer edindi. Hayatı boyunca farkındalık ve barışı savunan Sun Ra, John Coltrane, Ornette Coleman ve Albert Ayler gibi isimlerle birlikte 60’lar yenilikçi cazının en önemli isimleri arasında sayılmakta. 

Sun Ra’nın 1993 yılında dünyayı terk etmesinin ardından 2 yıl boyunca grubun tenor saksafoncusu John Gilmore’un liderliğinde müziğe devam eden Sun Ra Arkestra’nın başında 1995 yılından bu yana alto saksafoncu Marshall Allen bulunuyor. Şu anda dünya üzerinde yaşayan bir numaralı avangard caz saksafoncusu kabul edilen Allen önderliğindeki Sun Ra Arkestra da, enerjisinden hiçbir şey kaybetmeden, Sun Ra’nın öğrettikleri ve felsefesi ışığında kendisini sürekli geliştirmeye devam ediyor. 

Warm up & After Party: Babylon Jukebox by Ahmet Uluğ & Cem Yegül

Pozitif organizasyonuyla 1990 yılında, İstiklal Caddesi’nde bir kamyonda verdiği konserle İstanbul kültür sanat hayatında dönüşümü başlatan ve bir anlamda Babylon’un var olma sebebi olan Sun Ra Arkestra, jubile turnesi kapsamında 20 Mayıs akşamı Babylon’un sezonunu kapatmak üzere sahnede! 

Caz tarihindeki tüm tarzların Afro-futurist ritimler, egzotik kostümler ve tükenmez bir enerji ile sahneden adeta taşan bir performans sergileyen Sun Ra Arkestra’yı görmek, caz tarihinin gelişimine canlı tanıklı etmek ve Sun Ra’nın hayatı boyunca yaşattığı kozmik ruhu yaşamak için bir daha ele geçmeyecek bir fırsat. İnsanlık şu ana kadar elindeki tüm olasılıkları denedi ve denemeye devam ediyor ancak Sun Ra Arkestra’nın da her zaman söylediği gibi “imkansızı” deniyor ve denemeye devam edecek. Tıpkı 15 yıldır büyük bir hayalin peşinden giden Babylon gibi…

Marshall Allen (Saksafon, Flüt)
Tara Middleton (Vokal)
Fred Adams (Trompet)
Michael Ray (Trompet)
KNoel Scott (Vokal, Saksafon)
Charles Davis (Tenor Saksafon)
Danny Ray Thompson (Bariton Saksafon)
Dave Davis (Trombon)
Farid Barron (Piyano)
Dave Hotep (Elektro Gitar)
Cash Kilian (Çello)
Elson Nascimento (Perk. ,Surdo)
Tyler Mitchell (Bas)
Craig Haynes (Davul)

 

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT