Teneke Trampet

Tarihler: 23 Kasım 2013 Cumartesi ~ 23 Kasım 2013 Cumartesi 20:45

Yer: Shaft Club

Ücret: Ayakta - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Serasker Cad. Osmancık Sok. No 13B Altıyol Kadıköy İstanbul

Telefon: 0.533.541 25 14 - 0216.449 05 90

E Posta: info@shaftclub.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2013 ~ Kas 23, 2013

Verdikleri toplumsal mesajlarla geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan Teneke Trampet, 23 Kasım'da Shaft Club'ta sevenleriyle buluşuyor.

Teneke Trampet, 1997 yılında lise arkadaşları Cem Pulathaneli ve Oğuz Tarihmen'in şarkılar yazmasıyla kurulur. Bir süre sonra başka insanlarla müziklerini paylaşmak için şarkılarını sokaklarda söylemeye karar veren gruba, aralarına yine şarkı yazarı olan Barış Tuncer de katılır. Alman yazar Günter Grass’ın, içinde bulunduğu baskıcı dünyaya büyümeyi reddeden, trampetini çalan ve sinirlendiğinde attığı çığlıklarla etrafta ne varsa kırıp döken karakteri Oskar Mazerath'i anlattığı "Teneke Trampet" adlı romanından esinlenerek gruba bu adı verirler. 

Gitar, perküsyonlar ve flütlerle akustik bir müzik yapan üçlü, artık şarkılarını sokaklar ve kitap kafelerde çalmaktadır. İstanbul’da ve Ege kıyısı boyunca yaptıkları sokak müziği gezilerinde müziklerini sokaktaki insana sunarlar.

Bir sene sonra tanınmış bir yapım şirketinin albüm teklifini grup, grubun üyelerinin yurtdışında okuması sebebiyle geri çevirir. Teneke Trampet geçici bir süre için dağılır. Cem Pulathaneli ve Oğuz Tarihmen Almanya’da üç Alman müzisyenle birlikte "Rock Güzel" isimli Anadolu-Vestfalya etnik rock grubunu kurar. Bu süreçte Barış Tuncer, Türkiye'ye dönmüş ve "Bozuk Para" grubunu oluşturmuştur.

2004 yılında Cem Pulathaneli Türkiye’ye döner. Teneke Trampet aynı yıl müziğe geri dönerek kısa sürede bir repertuar oluşturur ve "Evimiz Dünya" sloganlı alternatif festival BarışaRock’a katılır. Aynı süreçte Oğuz Tarihmen bir süre Uganda’da yaşar ve Afrikalı müzisyenler ile bir grup kurar. "Oguzi Ndizi" takma adıyla BBC’nin açtığı bir yarışmada Suaheli dilinde yaptığı bir besteyle Uganda şampiyonu olur ve Uganda’ya da bu yarışmada dünya beşinciliği kazandırır. Ertesi yıl Uganda macerasını nihayetlendirerek İstanbul’a, Teneke Trampet’e döner.

2006’da davulda Egemen Özaltınkol’un katıldığı Teneke Trampet, birçok müzisyenden sonra 2013’te basta Koray Bulut ve gitarda Ergin Kandemir’in gelişiyle son kadrosunu bulur.

Festivaller, konserler ve destek verdikleri toplumsal hareketler yoluyla geniş bir dinleyici kitlesi edinen grubun ilk albümü “İzin Verme” 2012’de Kalan Müzik’ten yayınlanır. Albümde yer alan 12 şarkı sözleriyle de dikkat çeker. Daha önce çeşitli şarkılarıyla faili meçhul cinayetlere, kısıtlanan sosyal ve bireysel özgürlüklere dikkat çeken grup, bu albümde de görüşlerini açıklıkla ortaya koyar. “Vatan Hainleri”, “İşçilerin Sesleri” ve albüme adını da veren “İzin Verme” gibi şarkılar, grubun yaşama karşı kayıtsız kalmayıp, müdahale etme tercihini sürdürdüğünü gösterir. Müzikal olarak Teneke Trampet şarkılarında rock yanında folk, blues, doğu müziğinden etkiler de duyulabilir.

Elektrikli gitar, akustik gitar, vokal: Cem Pulathaneli
Davul: Egemen Özaltınkol
Elektirkli gitar, akustik gitar: Ergin Kandemir
Bas: Koray Bulut
Aksutik gitar, mandolin, flüt, mızıka, melodakika, vokal: Oğuz Tarihmen

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Yerler numarasızdır.  
- Etkinlik düzeni ayaktadır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT