Yeni Dünya - Uus Maailm

Tarihler: 24 Şubat 2013 Pazar ~ 24 Şubat 2013 Pazar 13:00

Yer: Cinemaximum Budak

Ücret: Tam: 14,00 TL ÖĞRENCİ: 11,00 TL

Nereden Alınır: mybilet

Adres: Caddebostan Kültür Merkezi, Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 358 02 02

Faks: 0216 358 07 65

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2013 ~ Şub 24, 2013

Estonya - 2011 - 84' - Renkli - Blu Ray - Estonca
“Maddi destek raporlamasıyla ilgili olarak: “O parayla bira aldığımızı biliyorlar, yine de bu formu bir sürü yalanla doldurmamızı istiyorlar!” (Filmden)

Bizim gibi insanlarla bir arada, bize ait bir mekânda, yalnızca sevdiğimiz şeyleri yapmak bazılarımız için hiç gerçekleşememiş bir hayal. Onlar için değil!
Dünyayı dönüştürmeye -tıpkı önerildiği gibi- kendi kapı önlerinden başlayan bir grup Estonyalı genç aktivistin hikâyesi, Talin’i ele geçiren arabalara ve sıkıcı kent yaşamında sıkışıp kalmaya isyan etmeleriyle başlıyor. Yalnızca isyan etmiyorlar. Bisiklet aktivisti Erko ile mimarlık öğrencisi arkadaşı Marten’in sayısız fikri ve bitmeyen bir enerjisi var. Kocaman bir evi yüzlerce insan için sürdürülebilir bir yaşam alanına, bir mahalleyi sıkıcı ve statükocu komşularına rağmen çocuklar ve tüm mahalle sakinleri için bir festival meydanına dönüştürmeyi başarıyorlar. Fon alıyor, yerel yöneticilerle ve neredeyse her gün kapılarında beliren polisle bağımsız bir yaşam alanının mücadelesini veriyor ve aslında bir devrimin, hep hayalini kurduğumuz yeni bir dünyanın kapılarını aralıyorlar. Yeni Dünya, Estonya’da birçok benzer girişime ilham vermiş. Bu belgeseli izledikten sonra, bakarsınız biz de bir gün aynı çatı altında buluşuveririz!

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT