1. Altın Kepenk Kısa Film Yarışması

Tarihler: 23 Kasım 2010 Salı ~ 17 Aralık 2010 Cuma

Yer: Esnaf ve Sanatkarlar Derneği

Nereden Alınır: www.altinkepenk.com, e-posta: info@altinkepenk.com

Adres: İstanbul Cad, Soydaşlar Sok, No: 19/6, Ulus, Ankara Adalar İstanbul

Telefon: 0312 3104797

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2010 ~ Ara 17, 2010
Altın Kepenk Ödüllü Kısa Film Yarışması
T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Üniversitesi, ESDER - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’nin destekleriyle Altın Kepenk Ödüllü Kısa Film Yarışması düzenleniyor. Yarışmada birinciye 7.000, ikinciye 5.000 üçüncüye 3.000 TL, 10 kişiye de 1.500’er TL mansiyon ödülü verilecek.

KURUMSAL ORGANİZASYON KOMİTESİ
İTİCÜ - İstanbul Ticaret Üniversitesi
İTO - İstanbul Ticaret Odası
ESDER - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği

NEDEN KISA FİLM?
Kısa Film, terminolojik olarak, uzun film gibi tanımlanmıyor. Kısa Film için yapılan pek çok tanım arasında “Uzun metrajın anasıdır” gibi iddialı cümleler de kurulmuştur. Uzun metrajda, gişe rakamı baskısı, beklentiler, alışkanlıklar, kalıplar, büyük ekipler, ticari ilişkiler gibi unsurlar bulunuyor ve dolayısıyla bunu yapmak çok daha zor oluyor. Kısa filmde ise en azından ülkemizde bu gibi baskılar minimum seviyede. Bu sayede insana geniş bir özgürlük alanı sunuyor. Üretkenliğe daha fazla olanak sağlıyor. Ama bu alanda uğraşmak isteyenlerin önünde ciddi maddi imkânsızlıklar bulunuyor.

Kısa filmin sınırlı bir alanda kalması, gelişimini sağlayacak ciddi çalışmaların ve kısa filmcilere destek sunabilecek kurumların olmayışına bağlanabilir. Bu eksikliklerin giderilmesi yönünde yapılacak en önemli katkı da; mükemmeli beklemeden, onlara imkân sağlamaktan geçiyor.

Biz, İTİCÜ, İTO ve ESDEr olarak bir yerlerden başlamaya ve bu desteği profesyonel anlamda ilerleterek sürdürmeye karar verdik. İlerleyen yıllarda geri dönüp baktığımızda çok da doğru bir karar vermiş, önemli bir adım atmış olduğumuzu göreceğimize inanıyoruz. “1. ALTIN KEPENK KISA FİLM YARIŞMASI” sayesinde şevklenen, motive olan ve bu destekle sektöre devam ederek üretim aşamalarından birisinde Türk Sineması’na, Türk Esnafına ve Türk Ticaretine katkıda bulunacak geleceğin sinemacılarını düşünmek bile heyecan verici…

İşte tam da bu noktada, ülkemiz Esnafı ve Ticaret Hayatı ile Gençleri beyazperdede buluşturmayı hedefleyen İTİCÜ, İTO ve ESDER, “1. ALTIN KEPENK KISA FİLM YARIŞMASI” organize etmeyi bir sosyal sorumluluk projesi olarak tanımlar.

ORGANİZASYONUN AMACI
İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) olarak toplumun vazgeçilmez parçası olan Esnaf ve Sanatkar ile Gençler arısnda bir köprü kurmak.

Temeli sevgi, kardeşlik, üretim ve paylaşım olan Ahilik medeniyetinden gelen ve bu geleneği devam ettiren Esnaf ve Sanatkarımız ile Gençler arasındaki bağı güçlendirmek, bu sayede kültürel ve toplumsal gelişime fayda sağlamak amacındayız.

Yarışma ayrıca film yapımına ilgi duyan öğrencilerin yaratıcılıklarını desteklemeyi de hedeflemektedir. Bu proje ile Esnaf ve Sanatkar ile Gençler arasında köprü kurulması yarışmanın ana gayesidir.

YARIŞMA TAKVİMİ
Son Başvuru Tarihi: 17 Aralık 2010
Gala: 25 Aralık 2010
• Sonuçlar 25 Aralık 2010 tarihinde galada ve www.altinkepenk.com’da açıklanacaktır.

JÜRİ ÜYELERİ
Mahmut Çelikus - ESDER Genel Başkanı
İsrafil Kurulay - İTO Yönetim Kurulu Üyesi
Mehmet Develioğlu - İTO Yönetim Kurulu Üyesi
Doç. Dr. Celalettin Aktaş - İstanbul Ticaret Üniversitesi
Yar. Doç. Dr. Rıdvan Şentürk - İstanbul Ticaret Üniversitesi
Hasan Ali Yıldırım - Eleştirmen
Sadık Yalsızuçanlar - Yazar



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT