12. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali

Tarihler: 25 Mayıs 2009 Pazartesi ~ 12 Temmuz 2009 Pazar

Yer: 1001 Belgesel

Nereden Alınır: www.bsb.org.tr

Adres: Kuloğlu Mah. İstiklal Cad. Gazeteci Erol Dernek Sok. No:06/4 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 89 58

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2009 ~ Tem 12, 2009
Türkiye’nin ilk belgesel festivalinin öyküsü “toplumsal hafıza boşluklarının doldurulması ve kültürel sürekliliğin sağlanması” amacıyla 1997 yılında İstanbul’da başlamıştı. Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından gerçekleştirilen Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali bugün hem belgesel sinemacılar hem sinemaseverler tarafından ilgiyle izlenen şenlikli bir buluşma.

4–11 Aralık 2009 tarihleri arasında yeni bir buluşma daha yaşanacak İstanbul’da.
12. Festival’de de dünyadan “1001” belgesel 1001 kapı açacak görmek isteyen izleyicilere ve insanlığın öyküleri birbirine dokunmaya devam edecek.

Belgesel Sinemacılar Birliği olarak başvurularınızı bekliyoruz. Başlangıcından bu yana yarışma bölümü bulunmayan Festivalimizde başvuran tüm filmler, geniş katılımlı toplu izleme grupları tarafından titizlikle inceleniyor; sinemanın evrensel dili ve belgesel sinemada önemsediğimiz etik / estetik yaklaşımlar açısından değerlendiriliyor.

12. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, dünya insanlarının kendilerini ifade edebilmelerinin- kendileriyle yüzleşmelerinin- birbirlerini anlayabilmelerinin ana araçlarından biri olan Belgesel Sinema’yı, gerçeklik arayışının estetiği ve geleceği tasarlamanın yaratıcı yolu olarak tanımlıyor. Sivil ve bağımsız kimliğiyle Festival, doğal denge içinde diğer varlıklara saygılı “insan”ı odağına alıyor ve daha yaşanabilir bir dünya için insan hakları mücadelesini destekliyor.

Dünyanın ortak sivil tarihine ve kültürel mirasına katkılar sunan belgesellerinizi ve siz değerli belgesel sinemacıları sonbaharda İstanbul’a bekliyoruz. Birbirimizi tanımak ve öykülerimizi paylaşmak için.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT