3. Uluslararası Albaraka Hat Yarışması

Tarihler: 08 Eylül 2011 Perşembe ~ 01 Nisan 2012 Pazar

Yer: Albaraka Türk Katılım Bankası

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 8, 2011 ~ Nis 1, 2012

Albaraka Türk Katılım Bankası, hat sanatını zenginleştirmek ve tanıtmak amacıyla 3 yılda bir gerçekleştirdiği uluslararası hat yarışmasının bu yıl 3’üncüsünü düzenliyor.

İlk olarak 2005 yılında düzenlenen “Albaraka Hat Yarışması”nın bu yılki konusu “adalet” ve “kul hakkı” olarak belirlendi. Yarışma; “Celî sülüs”, “Sülüs”, “Sülüs-nesih”, “Celî ta’lîk” ve “Celî divanî” olmak üzere 5 kategoride gerçekleştirilecek.

Şeref üyeliğini dünyaca tanınan hat sanatçılarımız Prof. Uğur Derman, Hasan Çelebi, juri üyeliklerini Mehmed Özçay, Davut Bektaş ve Ali Toy’un yapacağı yarışmaya katılacak eserler; 1 Nisan 2012 tarihine kadar yarışma sekreterliğine gönderebilecek.

Hat sanatının İslam estetiğini yansıtan en önemli sanat dallarından biri olduğunu vurgulayan Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, “Geleneksel sanatlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında tanıtım geliyor. Hat sanatına gönül verenleri biraz olsun teşvik etmek, bu sanata yeni ve üstün eserler kazandırmak büyük önem taşıyor. Üç yılda bir düzenlediğimiz yarışmamız, bu açıdan hayati bir misyon üstleniyor. Amacımız her yarışmamızda daha çok eserin katılımını sağlamak ve bu güzide sanat dalını gelecek nesillere aktarmak. Hat sanatına maddi desteğimizin yanı sıra manevi olarak da bu görevimizi yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Bankamızın hat koleksiyonu düzenlediğimiz yarışmalarla gelişirken, bu eserleri Türkiye’de ve yurtdışında düzenleyeceğimiz sergilerle hat severlerle buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sonuçları 15 Mayıs 2012 tarihinde açıklanacak yarışmada, 5 dalda toplam 15 eser ödül alacak.

Albaraka’dan hattatlara 160 bin TL ödül

Eser sahipleri; kategorilerine ve derecelerine göre 7.000 TL, 10.000TL ile 15.000 TL, toplamda da 160.000 TL gibi bu alanda şimdiye kadar verilmiş en yüksek para ödüllerinden biri ile ödüllendirilecek. Ayrıca dereceye giremeyen eserler arasından jürinin uygun göreceği çalışmalara 1.500 TL teşvik ödülü verilecek.

Geçtiğimiz yıllarda ödül alan eserlerin Macaristan’da sergilendiği uluslararası hat yarışmasında bu yıl da ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler 2012 yılında düzenlenecek sergilerde sanatseverlerle buluşacak.

Yarışma hakkındaki bilgilere ve şartnameye, hat yarışmasına özel hazırlanan www.albarakahat.com internet sitesinden ve yarışma sekreterliğinden ulaşılabilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT