80 Günde Devri İstanbul

Tarihler: 30 Mart 2009 Pazartesi ~ 03 Nisan 2009 Cuma

Yer: 80 Günde Devri İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 30, 2009 ~ Nis 3, 2009
İstanbul 2010 Kültür Başkenti çalışmalarına destek vermek için 05 Haziran 2009 – 23 Ağustos 2009 tarihleri arasında “İstanbul’da düzenlenen ve bir sahne tırı aracılığıyla İstanbul’un 39 ilçesinde 365 ayrı sanat etkinliğinin düzenleneceği 80 Günde Devri İstanbul genç kuşak sanatçıları üretimleriyle bu festivalde yer almaya çağırıyor.

Türkiye’deki kültür ve sanat potansiyelini İstanbul’un arka sokaklarından kent merkezlerine kadar tüm yolları aşarak tüm ilçe meydanlarında gösterme amacını taşıyan ve resimden heykele, sinemadan dansa, tiyatrodan fotoğrafa kadar farklı disiplinlerden birçok etkinliğin düzenleneceği gezici festivalin bu yılki ana teması ise “İstanbul’u Yaşamak” olarak belirlendi.

05 Haziran Dünya Çevre günü Taksim Meydanında düzenlenecek basın toplantısı sonrasında yola çıkacak olan 1 Sahne TIR’ı İstanbul’un tüm ilçe merkezlerinde duraklayacak ve sokaktaki insana Türkiye’deki genç kuşak sanatçıların, yorumcuların üretimlerini sunacak.

Geleneksel ve modern sanatlara dair derin önyargıların sokak ve meydanlarda insan kitleleriyle yüz yüze gelerek kırılmasına yönelik bir girişim olarak kabul edilebilecek olan bu etkinliğin özü olan ve Avrupa ile Asya arasındaki ilçeleri aşan ve küresel ekonominin göstergelerinden birisi olan TIR ile yapılan yolculuk; günümüz dünyasının başlıca sorunu olan “ben” ve “öteki” arasındaki alanı geçmek ve ötekinin alanına girmek anlamına da geliyor.

4 Milyon İstanbullu Sanatla Bulaşacak
4.000.000 İstanbullu ile bire bir temas kurmayı amaçlayan ve 80 gün sürecek festival kapsamında 79 Müzik Dinletisi ve Konser, 23’ü Çocuklar için 35 Tiyatro Oyunu, 22 Film, Gelenekselden Moderne 12 Dans Gösterisi, 12 Stand-up ve 11 Dia Gösterisi yapılırken ayrıca 34 Şiir Dinletisi yapılacak.

Asya`dan Avrupa`ya İstanbul
İstanbul`da Edebiyat – Edebiyat da İstanbul, İstanbul`da Sanatçı Tiyatroda Kadın Olmak, Konstantinapolis’den İstanbul’a Kültür Başkentinde Yolculuk ve İstanbul`un Yazarları - Yazarların İstanbul’u konuları başta olmak üzere 23 Söyleşi ve 12 Panel’inde düzenleneceği etkinlik kapsamında ayrıca çeşitli sanatçıların 12 ayrı İmza günü yer alacak.

Nostalji: Bir İstanbul Hatırası
Festival alanlarında ayrıca “İstanbul Hatırası” ismiyle özel bir bölüm düzenlenecek ve bu bölümde arka fonda yer alan “İstanbul Hatırası” afişi önünde arzu eden izleyicilerin çekilecek fotoğrafları e-mail adreslerine yollanarak artık kaybolmuş bir İstanbul Nostaljisine hayat verilecek.

Genç Sanatçılara Davet
Genç kuşak sanatçıların üretimlerine öncelikli olarak yer verileceği etkinliğe resimden heykele, fotoğraftan dansa üretimleriyle katılmak isteyen gençler 80gundedevriistanbul@gmail.com adresine başvurabilecekler.




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT