Adalar’da Macera Yarışları Bu Pazar

Tarihler: 07 Eylül 2014 Pazar ~ 07 Eylül 2014 Pazar

Yer: Adalar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 7, 2014 ~ Eyl 7, 2014

İstanbul adalarından Burgazada ve Heybeliada ‘Adalararası MACERADA Yarışları’ doğa ve macera tutkunlarını ikinci kez biraraya getiriyor. Yüzme, bisiklet, oryantiring parkurları ve bonus etaplardan oluşan yarışma 7 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşecek.

İstanbul Adaları’nın doğa ve spor tutkunlarının çekim noktası olması için ikinci kez düzenlenen MACERADA Yarışları farklı spor disiplinlerini ve eğlenceyi aynı yarış içerisinde topluyor. Oryantiring, bisiklet, yüzme gibi sporun birçok dalında kendini sınamak isteyen sporcular MACERADA yarışları ile doğada keyifli anlar geçirme fırsatı elde ediyor. İkişer kişilik 40 takımın katılacağı MACERADA 2014 Yarışları kondisyon, güç, dayanıklılık, motivasyon gibi unsurların yanı sıra; planlama, strateji, takım olma gibi sosyal yetileri de gerektiriyor.

Bonus etaplar arasında Lefter Penaltı Noktası, Fayton çekme, Çöp toplama ... var.
7 Eylül’de Saat 09:00’da Burgazadası ile Heybeliada arasında yüzme etabı ile başlayacak yarışmacılar, 14 km’lik bisiklet ve 10 km’lik oryantiring etabını Heybeliada’da tamamlayacaklar. Yarışmacılar Adalar’ın tarihi mekanları ile Lefter, Hüseyin Rahmi Gürpınar ve geçen hafta kaybettiğimiz ünlü ressam Tiraje Dikmen gibi Adalılar’ın anısına hazırlanan bonus etapları da geçmek zorundalar. Bu etaplar arasında, Adalar ormanlarından plastik atık toplama ve fayton çekme de var.

Yarışma organizasyonu ve yarışmada önemli isimler
Ülkemizin ilk uluslararası ultramaraton sporcusu Bakiye Duran ve Adı Bilinmeyen Dergi – Magma yayın yönetmeni, fotografçı – yazar Özcan Yüksek kamp akşamı hem de yarış sırasında yarışmacılarla birlikte olacak. Özcan Yüksek, 20 yıllık bir okuruyla oluşturduğu DİREN FAYTON adlı takımla yarışmaya da katılacak. Geçtiğimiz günlerde The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc®’i tamamlayan Alper Dalkılıç da yorucu bir yarış sonrası teri soğumadan organizasyonun gönüllüleri arasına katıldı.

Heybeliada iskelesindeki “finish” noktası yarışma süresince önemli ve renkli etkinliklere de izleyicilerle buluşturacak. Sanatçı Gül Bolulu yarış sırasında Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle birlikte ADA - ÇÖP - GERİ DÖNÜŞÜM temalı bir enstalasyon yapacak.

Adı Bilinmeyen Dergi -Magma 'nın fotoğraf sergisi de bu alanda yer alacak.

Yarışmacılar arasında yurtiçi ve yurtdışı yarışlarda kürsünün müdavimlerinden olan Mahmut Yavuz da bulunuyor.

MACERADA Yarışları hakkında detaylı bilgi almak için http://www.macerada.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT