Ananevi Türk Ebrusu - `Mustafa Esad Düzgünman` Yarışması

Tarihler: 21 Nisan 2010 Çarşamba ~ 30 Nisan 2010 Cuma

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü

Telefon: 0212 312 63 73

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 21, 2010 ~ Nis 30, 2010

ANANEVİ TÜRK EBRUSU - “MUSTAFA ESAD DÜZGÜNMAN” YARIŞMASI

Ananevi Türk ebru sanatının doğru ellerde devamını sağlamak ve yeni tasarımlara zemin hazırlamak amacıyla usta sanatçı merhum Mustafa Esad Düzgünman anısına düzenlenen ödüllü ebru yarışmasına kayıtlar başladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Ananevi Türk Ebru sanatına gönül veren sanatçıları teşvik etmek ve bu konuya ilgi duyanları doğru bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen Ananevi Türk Ebrusu yarışmasına kayıtlar başladı. Usta ebru sanatçısı Mustafa Esad Düzgünman’ın hatırasını yaşatmayı hedefleyen yarışmaya 30 Nisan 2010 tarihine kadar katılabilinecek.

Ananevi Türk Ebrusu “Mustafa Esad Düzgünman” yarışması üç kategoriden oluşuyor:
A- Tarz-ı Kadim Battal Ebru
B- Hatib Ebru
C- Ananevi Çiçekli Ebru
Her kategoride birinci seçilen yarışmacı 2.500 TL, ikinci 1.500 TL, üçüncü 1.000 TL para ödülü; dördüncü ve beşinci eser de 750 ve 500 TL. mansiyon ödülü alacak. Dereceye giren yarışmacılara ayrıca “Mustafa Esad Düzgünman ve Ebru kitabı” hediye edilecek.

Jüri üyeleri: Av. Numan Güzey (İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı), Hüseyin Öztürk (İBB Kültür Müdürü), Fuat Başar (Hattat - Ebru Sanatçısı), Muin Eriş (Eğitimci-Yazar), Zehra Dinçer (Ebru Sanatçısı), Yılmaz Eneş (Ebru Sanatçısı), Sadreddin Özçimi (Neyzen - Ebru Sanatçısı), İsmail Dündar (Ebru Sanatçısı) ve Sedat Altınöz (Ebru Sanatkârı-Neyzen)’den oluşuyor.

Yarışma sonuçları 21 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirilecek olan “Mustafa Esad Düzgünman ve Ebru Sempozyumu” programıyla birlikte “Düzgünman Ebruları” ile talebeleri Alpaslan Babaoğlu, Fuad Başar ve Sabri Mandıracı’nın eserlerinden ve mükâfat kazanan eserlerden oluşan serginin açılışlarında yapılacak törenle kamuoyuna duyurulacak.

İBB Kültür A.Ş tarafından organizasyonu yapılan yarışmada eserler elden teslim ya da posta yoluyla ulaştırılacak. Başvuru formları ve yarışma şartnamesinin temin edilip, eserlerin teslim edilebileceği yerler:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü: 19 Mayıs Mah. Aytekin Kotil Cad. İBB Ek Hizmet Binası 6/A Kat:6 34360 Şişli
Tel: 0212 312 63 00
Taksim Sanat Galerisi: Cumhuriyet Cad. Belediye Gezi Dükkanları No: 24 Taksim
Tel: 0212 245 20 68
İBB Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi: Kordonboyu Mah. Ankara Cad. No: 142 Kartal
Tel: 0216 353 00 21
Ayrıca www.ibb.gov.tr www.kultursanat.org ve www.mustafaesatduzgunman.com internet sitelerinden yarışma şartnamesi ve başvuru formuna ulaşılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT