Atasay`dan 75. Yılına Özel Logo Tasarım Yarışması

Tarihler: 10 Ekim 2011 Pazartesi ~ 16 Aralık 2011 Cuma

Yer: Atasay

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 10, 2011 ~ Ara 16, 2011

Takıda modaya yön veren Atasay, 75. yıl logosunu tasarlamak üzere üniversite öğrencileri başta olmak üzere tasarıma ilgi duyan herkesi “75. Yıl Logo/Amblem Tasarım Yarışması”na davet ediyor. 3 Ekim 2011 tarihinde başvuruların başladığı tasarım yarışmasında en iyi dereceyi alan logonun, 75. yılında Atasay’ı temsil etmesi hedeflenirken, yarışmanın birincisi aynı zamanda 5 bin TL’lik para ödülünün de sahibi olacak.

Türk kuyum sektörünün öncü markası Atasay, sektördeki 75. yılını çok özel bir proje ile kutluyor. 2012 yılında 75. yıldönümünü kutlayacak olan Atasay, 75’inci Yıl Logo’sunu, yetenekli tasarımcıların projeleri ile ölümsüzleştirmeyi hedefliyor.

Güzel sanatlar fakültelerinin tasarım bölümlerinde eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencileri başta olmak üzere tasarıma ilgi duyan herkesin katılabileceği yarışmada, katılımcılar, Atasay’ın 75. yıl logosunu tasarlayarak, Projelerini 16 Aralık 2011 tarihine kadar Seçici Kurul’un beğenisine sunacak.

Projeler, Seçkin Jüri Heyeti Tarafından Değerlendirecek
Atasay’ın “75. Yıl Logo/Amblem Tasarım Yarışması”na başvuran tasarımlar; Mimar Sinan, Bahçeşehir ve Marmara Üniversitelerinin tasarım alanındaki seçkin akademisyenleri ile birlikte Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Üyesi Atasay Kamer, ünlü moda tasarımcısı ve Atasay Tasarım Danışmanı Özlem Süer, Atasay Mücevherat Tasarım Koordinatörü Özgül Sokullu’nun oluşturduğu toplam 7 kişilik Jüri Heyeti tarafından değerlendirilecek.

Derece alan tasarımlar 25 Aralık 2011 tarihinde, www.atasay.com sitesi üzerinden açıklanacak.

Atasay 75. yıl Logo/amblem Tasarım Yarışması’nın Jüri Heyeti’nde yer alacak olan akademisyenlerin isimleri ise şöyle:

Mehmet Ali Müstecaplıoğlu: Marmara Üniversitesi G.S.F Öğretim Üyesi, Prof. Ayşegül İzer: Mimar Sinan Üniversitesi G.S.F Grafik Tasarım Bölüm Başkanı, Umut Südüak: Mimar Sinan Üniversitesi G.S.F Öğretim Üyesi, Nazlı Eda Noyan: Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi.

“Atasay Kamer: “Başta genç yetenekler olmak üzere tasarımcıların yanında olmaya devam ediyoruz”

Atasay’ın en genç üyesi olan, 4. kuşak yöneticisi Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Üyesi Atasay Kamer yarışmayla ilgili olarak şunları söyledi:

“Türkiye’nin köklü aile şirketlerinden Atasay olarak, sektörümüze liderlik etmeye devam ediyoruz. 75 yıllık serüvenimizde her zaman odak noktamıza koyduğumuz tasarım, yaratıcılık ve farklılaşma ile beslenen inovatif yaklaşımımız sayesinde bugün, hem kurumumuzun hem de sektörümüzün atölyecilikten markalı üretime doğru değişim ve dönüşümünün lokomotif gücü olduk.

Sektörde ilk tasarım ekibini kuran ve bir moda tasarımcısından danışmanlık alan marka olarak, moda tasarımcısı Özlem Süer danışmanlığındaki tasarım ekibimizle, dünya moda trendlerini takip ederek, yeni sezon koleksiyonlarının çizgilerini belirliyoruz.

75. yılını kutlayacağımız 2012 yılına da yine tasarım alanında çok özel bir proje ile girerek, başta genç yetenekler olmak üzere tasarımcıların yanında olmaya devam ediyoruz. 75. yıl logo tasarım yarışması, tasarım alanındaki yeteneklerimizin yaratıcı fikirlerine başvuracağımız hem de onların gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediğimiz bir proje.

Üniversiteli arkadaşlarımız başta olmak üzere tasarıma ilgi duyan herkese açık olan bu yarışmanın genç arkadaşlarımın ileriki mesleki yaşamlarına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Onlara okul sonrası yaşamları için ciddi bir tecrübe ve önemli bir motivasyon kaynağı olacağını düşündüğümüz bu yarışmada maksimum katılıma ulaşarak profesyonel yaşama atılmaya hazırlanan öğrencilerimize destek olmak en büyük amacımız. Bu projede elde edecekleri başarılı sonuçlar ile öğrencilerimizin kendilerine güvenlerini pekiştireceklerine inanıyoruz.”

Projelerde “özgünlük” koşulu aranacak
Yarışmaya katılan tasarımların özgün olmasının ilk koşul olarak yer aldığı Projedeki diğer katılım şartlarının bazıları ise şöyle:

o Tasarlanan logo/amblem, diğer kurum ve kuruluş logolarını çağrıştırmamalıdır.
o Teslim edilen çalışmalar, patent enstitülerince daha önce korunmaya alınmış, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır.
o Eserler, 75 rakamını ön plana çıkaran amblem/logo ve Atasay ibaresinin/logosunun birlikte çözümünden oluşmalıdır.
o 7 ve 5 rakamları sayı veya rakam olarak mutlaka kullanılmalıdır.

Yarışmanın birincisi 5000 TL’lik ödülün sahibi olurken, ikinci yarışmacı 2500 TL ve üçüncü olan yarışmacı ise 1500 TL’lik ödül kazanacak.

Yarışmaya başvurular www.atasay.com sitesi üzerinden veya posta yoluyla yapılabilecek. Katılım şartlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler internet üzerinden öğrenilebiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT