BÜMK Caz Korosu, yeni koristlerini arıyor.

Tarihler: 04 Mart 2009 Çarşamba ~ 04 Mart 2009 Çarşamba 4 Mart Çarşamba saat 18.00

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü

Nereden Alınır: http://www.myspace.com/bumcjazzchoir

Adres: Rumelihisarüstü Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 4, 2009 ~ Mar 4, 2009
BÜMK Caz Korosu, yeni koristlerini arıyor.
Bu yeni oluşuma dahil olmak isteyen herkesi 4 Mart Çarşamba saat 18.00`da Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü`ne bekliyoruz.

BÜMK Caz Korosu
Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Caz Korosu 1994 yılında Deniz Şener yönetiminde kurulan korolardan biridir. Koro, standart caz parçalarının koral aranjmanlarını seslendirmek ve çok sesli müziği tanıtmak amacıyla BUMK bünyesinde çalışmalarına başlamıştır. İlk konserini 16 Mayıs 1995 tarihinde BUMK Korolar Konseri’nde veren koro, çalışmalarını 1996-1997 yılları arasında Cevat Belek, 1997-1998 yılları arasında Taner Özbabacan, 1998-2000 yılları arasında Önder Özkara, 2000-2004 yılları arasında Ali Göktürk, 2004-2005 yılları arasında Hande Öztürk, 2005-2007 yılları arasında da Cihan Aydın ve Hande Öztürk yönetiminde devam ettirmiştir.

BUMK Caz Korosu, 2001 yılından itibaren şarkıların a cappella (eşliksiz) aranjmanlarını söylemeye başlamış ve Türkiye’deki ilk ve tek a cappella caz korosu olma özelliğini kazanmıştır. Bu koroda yıllarca söyleyip müzik hayatına profesyonel olarak devam etmek isteyen koristlerin bir kısmı “A Capella Boğaziçi” adı altında bir grup kurmuş ve 2005 yılında Kerem Görsev’in prodüktörlüğünü üstlendiği bir albüm çıkarmışlardır.

BÜMK Caz Korosu, Boğaziçi Üniversitesi içinde verdiği konserlerin yanı sıra, çıktığı turnelerde de büyük beğeni toplamıştır.

Standart caz parçalarını a cappella düzenleyen Vox One, The Real Group, Swingle Singers gibi ünlü grupların şarkılarının yanı sıra, kendi düzenlemeleri ile repertuvarını oluşturan Caz Korosu, 2007 yılından itibaren de Masis Aram Gözbek’in şefliğinde çalışmalarına devam etmektedir.

2008 yılında, 15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali ‘Genç Caz’ Değerlendirme Konseri’nde 1. olup, festivalde sahne almaya hak kazanmıştır.
Yine 2008 yılında, Avusturya’nın Graz kentinde her sene düzenlenmekte olan “Vokal Total” isimli, dünya çapında en çok bilinen a cappella yarışmasının 8.sinde, hem pop hem de caz kategorisinde ‘silver diplom’ almaya hak kazanmıştır.

Koro, yine 2008 yılı kadrosuyla da 15 Ekim 2008 tarihinde Akbank 18. Caz Festivali kapsamında Akbank Sanat’ta sahne almıştır.
BÜMK Caz Korosu, 2008-2009 sezonu itibariyle de daha farklı bir yapılanma içine girerek, vokal müziği orkestrayla birleştirip, özel bir performans ortaya koymayı hedeflemektedir. Bu sene de gerek yurt içi, gerekse yurt dışı birçok yarışmada ve festivalde caz korosunu izleyebileceksiniz.

Caz Korosu 2008 kadrosu da müzikal yolculuğuna, Masis Aram Gözbek’in müzik direktörlüğünde, 5 kişilik bir a cappella grup formatında, yeni bir isim ve repertuvar ile devam edecektir. Takipçilerine duyurulur..

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT