Cam Ocağı Tasarım Platformu

Tarihler: 20 Mayıs 2005 Cuma ~ 20 Temmuz 2005 Çarşamba 20 Mayıs-20 Temmuz 2005

Yer: Cam Ocağı Vakfı

Nereden Alınır: www.camocagi.org

Adres: Öğümce, Cam Okulu Durağı, Beykoz Beykoz İstanbul

Telefon: 216-433 36 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 20, 2005 ~ Tem 20, 2005
TASARIMLAR CAMLANIYOR
20 Mayıs- 20 Temmuz 2005

Dünya standartlarında cam eğitimi veren ve düzenlediği etkinliklerle İstanbul’un önemli ilgi merkezlerinden biri haline gelen Cam Ocağı, el yapımı cam ürün koleksiyonunu farklı tasarımlarla zenginleştirmek ve iletişim faaliyetlerini çarpıcı tasarımlarla güçlendirmek için, ürün ve grafik tasarımı yapan herkese açık olacak bir tasarım platformu oluşturuyor. Hem Cam Ocağı’na, hem de tasarım sahiplerine katkı sağlamak amacıyla geliştirilen bu projenin ürün tasarımı ile ilgili bölümü cam eşya ve takı, grafik tasarımıyla ilgili bölümü ise afiş, rozet, t-shirt ve ambalaj paketi gibi alanları kapsıyor.

Başvuruların 20 Mayıs – 20 Temmuz 2005 tarihleri arasında kabul edileceği tasarım platformu, ürün ve grafik tasarımı yapan tüm cam dostlarını aynı çatı altında buluşturacak. Platformun ürün tasarımıyla ilgili bölümünde, el yapımı üretime ve projenin amacına uygun olan tasarımlardan üçer adet üretilerek biri tasarım sahibine verilecek, diğer ikisi Cam Ocağı mağazasındaki ‘Cam Ocağı Tasarım Ürünleri’ köşesinde, tasarım sahibinin adıyla satışa sunulacak. Bu çalışma için başvuru döneminin sonu beklenmeyecek, uygun tasarımların ön üretimi hemen yapılacak.Tasarım sahibi üretimin ne zaman yapılacağı konusunda bilgilendirilecek ve arzu ederse üretim sırasında çalışmayı izleyebilecek. Ön üretimi yapılan tasarımlar üç ay boyunca mağazada kalacak, talep gören ürünlerden daha fazla üretilecek ve bu dönem sonunda bir değerlendirme yapılarak, başarılı ürünler tasarım sahibinin adıyla Cam Ocağı koleksiyonuna dahil edilecek. Ürünleri koleksiyona dahil edilen tasarım sahipleri, ürünün bir yıl içinde Cam Ocağı’na katığı değer oranında para ödülü alacak. Cam Ocağı koleksiyonuna dahil edilen tüm tasarımların sahipleri, ayrıca iki günlük atölyelerden birine, bir yıllık dönem sonunda Cam Ocağı’na katkısı en fazla olan tasarımın sahibi ise iki haftalık Cam Ocağı eğitimlerinden birine katılma hakkı kazanacak.

Platformun grafik tasarımla ilgili bölümünde ise, kurumun ihtiyaçlarını karşılayacak afiş, t-shirt, rozet ve ambalaj paketi tasarımları seçilecek ve her kategorinin birincisi iki günlük Cam Ocağı atölyelerinden birine katılma hakkı kazanacak.

Bu platforma başvuracakların beklenti ve ihtiyaçlara uygun tasarımlar geliştirebilmeleri için organize edilen tasarım gezilerinde, camla neler yapılabildiği ve el yapımı cam eşya ve takı üretimi için tasarım yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılacak, küçük uygulamalar yapılacak ve çeşitli ürün örnekleri gösterilecek. Gezi kapsamında kurumun grafik tasarım alanında katılımcılardan ne tür çalışmalar beklediğine de değinilecek.29 Mayıs, 12 Haziran ve 26 Haziran tarihlerinde yapılacak tasarım gezilerinde kontenjan sınırlı olacağı için gezilere önceden rezervasyon yaptıranlar katılabilecek.

Kurumun pazarlama ve halkla ilişkiler müdürü Filiz Bozkurt, bu platformla birlikte Cam Ocağı ile tasarım çalışmaları yapanlar arasında dinamik bir bağ kurulacağını ve bu uygulamanın farklı dönemlerde tekrarlanacağını belirtti.

Cam Ocağı’nın tasarım platformu ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.camocagi.org adresinden veya 0.216.4333693 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT