Dünyanın En Etkileyici Fotoğraf Kareleri Yarışacak

Tarihler: 08 Ocak 2014 Çarşamba ~ 15 Ocak 2014 Çarşamba

Yer: World Press Photo

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 8, 2014 ~ Oca 15, 2014

Bu yıl 57.’si düzenlenen ‘World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2014’ bir kez daha dünyanın her yerinden foto muhabirlerini buluşturuyor.

Yarışmaya katılmak isteyen foto muhabirleri, 15 Ocak’a kadar başvuru yapabilecek. Yarışmada ödül alan fotoğraflar her yıl olduğu gibi bu yıl da Forum İstanbul’da sergilenecek.

Foto muhabirliğinin bir yıllık güncesi niteliğini taşıyan 57. ‘World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2014’ bu yıl da dünyanın dört bir yanından foto muhabirlerini buluşturuyor.

Geçtiğimiz yıl dünya gündemine oturmuş olayların canlı belgesi niteliği taşıyan fotoğrafların değerlendirileceği yarışma, fotoğraf ve multimedya olmak üzere iki kategoride gerçekleşiyor.

Geçen yıl 124 ülkeden, 5.666 fotoğrafçının 103.481 fotoğrafla katıldığı yarışmaya başvurular, 15 Ocak Çarşamba gününe kadar devam edecek. Yarışmanın kazananları, 24-25 Nisan tarihlerinde Amsterdam’da gerçekleşecek törenle ödüllerini alacak.

Yarışmaya gönderilen eserler arasından dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar, bu yıl 6. kez Forum İstanbul’da sergilenecek.

2013’ün ödüllü fotoğrafçıları Forum İstanbul’da buluştu

Forum İstanbul, geçen yıl 5. kez ev sahipliği yaptığı “World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2013” sergisi kapsamında düzenlediği Fotojurnalizm atölyesiyle fotoğraf tutkunu ziyaretçilerini ödüllü fotoğrafçılarla buluşturdu. 2012 yılında Suriye’de devam eden iç savaş sırasında çektiği “Türkiye sınırını aşmaya çalışan, evlerinden olmuş insanlar” fotoğrafıyla World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması’nda ‘Genel Haberler Hikâyeler’ kategorisinde 1.’lik ödülü kazanan İtalyan fotoğrafçı Alessio Romenzi, fotoğraf tutkunlarına özel Fotojurnalizm atölyesi düzenledi.

Alessio Romenzi moderatörlüğünde gerçekleşen atölye çalışmasına en son 30 yıl önce bir Türk fotoğrafçının ödüle layık görüldüğü ‘World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2013’te büyük bir başarıya imza atarak ‘Spot News Singles - Flaş Haberler Tek Fotoğraflar’ kategorisinde 2.’lik ödülü kazanan Emin Özmen de konuk eğitmen olarak katıldı.

*Yarışmaya katılmak için www.worldpressphoto.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT