Farr 40 Açık Avrupa Şampiyonası

Tarihler: 08 Ekim 2011 Cumartesi ~ 16 Ekim 2011 Pazar

Yer: Ataköy Marina

Adres: Sahilyolu Ataköy, İstanbul Ataköy İstanbul

Telefon: 0212 560 42 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 8, 2011 ~ Eki 16, 2011

Her yıl heyecanla beklenen ve dünyanın en iyi yatçılarının yarıştığı kategorilerden biri olan Farr 40 Açık Avrupa Şampiyonası, Marmara Yelken Kulübü - UNO ve Farr 40 Sınıf Birliği ortak organizasyonu ile 8 – 16 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek

Bu yıl onikincisi düzenlenen ve 4 ayaktan oluşan Avrupa Serilerinin 1 .ayağı İtalya Punta Ala’da, 2. ayağı ise İtalya Porto Cervo’da yapıldı. Serinin 3. ayağı 9 - 11 Ekim tarihleri arasında, 4. ayağı ise 13 - 16 Ekim tarihleri arasında Açık Avrupa Şampiyonası ile birlikte İstanbul’da yapılacak. Yarışlar sonunda Avrupa serilerinin genel kazananları ödüllerini alırken, Avrupa Şampiyonu da ayrıca kupasını kaldıracak. İstanbul ise bu 3 ayaktan oluşan zevkli ve çekişmeli yarışlara ev sahipliği yapacak.

Farr 40 Sınıf Birliği ve Marmara Yelken Kulübü - UNO’nun birlikte organize ettiği, UNO’nun ana sponsor olduğu yarışlar, 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan Boğaziçi etabının akabinde Ataköy Marina’da düzenlenecek olan Açılış Seremonisi’nde ödüllerin sahiplerini bulması ile başlamış olacak.

Farr 40 Avrupa Şampiyonası’nda yarışmak için kayıt veren ikisi Türk sekiz tekneden; Fiamma (İtalya), Charisma (Monako), Asterisk-UNO (Türkiye), Struntje Light (Almanya) ve Transfusion (Avustralya) İstanbul’a ulaştı.

Sardinya, Olbia Limanı’nda başlayan yolculukları Haydarpaşa Limanı’nda son bulan tekneler, kaptanlarının refakati ile denize indirildi ve Fenerbahçe Marina’ya ulaşmak üzere Marmara Denizi’nde ilk seyirlerini yaptı. Fenerbahçe Marina’da konaklayacak olan tekneler, yarışın başlaması ile birlikte, Ataköy Marina’da kendilerine ayrılan iskelelere bağlanacak ve yarış boyunca burada konaklayacaklar.

Marmara Yelken Kulübü - UNO İcra Kurulu Başkanı Levent Özonur; bu büyük organizasyonu İstanbul’da gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirterek şöyle konuştu “İstanbul, yarışacak ekipler tarafından özellikle tercih edildi. Şehrin tarihi ve doğal güzelliği ile birlikte eğlenceli, kozmopolit yapısı da şüphesiz bu tercihte büyük rol oynadı. Katılımcı tekneler oldukça iddialı ekiplere sahip. Yarışların çekişmeli olduğu kadar heyecanlı ve keyifli geçeceğine inanıyorum.”

Yarışa katılacak olan sekiz teknenin isimleri şu şekilde ;

Fiamma (İtalya)
Enfant Terrible (İtalya)
Charisma (Monako)
Struntje Light (Almanya)
Transfusion (Avustralya)
Barking Mad (ABD)
Provezza 8 (Türkiye)
Asterisk-UNO (Türkiye)

PRO (Principal Race Officer) Peter Luigi Reggio (ABD) tarafından yönetilecek olan ve Jüri Kurulu Başkanlığını Maria Torrijo Moll’un üstleneceği yarışın ödül töreni ise 16 Ekim 2011 Pazar günü Ataköy Marina’da gerçekleştirilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT