Leyla Gencer Şan Yarışması

Tarihler: 03 Ocak 2012 Salı ~ 16 Nisan 2012 Pazartesi

Yer: İstanbul Kültür Sanat Vakfı

Adres: İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Sadi Konuralp Caddesi, No: 5 Şişhane 34433 İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 3, 2012 ~ Nis 16, 2012

Dünya Opera Sahnelerinde Heyecanla Beklenen Leyla Gencer Şan Yarışması’na Başvurular Başladı

Opera dünyasına kazandırdığı genç yeteneklerle uluslararası müzik çevrelerinde çok konuşulan Leyla Gencer Şan Yarışması, 15-20 Eylül 2012 tarihleri arasında, yedinci kez İstanbul’da gerçekleştirilecek. Bir kez daha opera dünyasının yeni yıldızlarını belirlemeye hazırlanan 7. Leyla Gencer Şan Yarışması için başvurular başladı.

7. Leyla Gencer Şan Yarışması, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, La Scala Tiyatrosu Sahne ve Gösteri Sanatları Akademisi’nin işbirliğiyle Doğuş Grubu ve Garanti Bankası’nın sponsorluğu ile Borusan Holding’in katkılarıyla, 15-20 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Nisan ve Mayıs ayları boyunca altı farklı Avrupa ülkesinde yapılacak ön elemelerinde Uzak Doğu’dan Amerika’ya, birçok ülkeden şancının kendini göstermeye çalışacağı Leyla Gencer Şan Yarışması’na başvurular başladı. Yarışmaya başvuracak adayların, yarışma şartnamesinde yer alan belgeleri 16 Nisan 2012 tarihine kadar İstanbul Kültür Sanat Vakfı’na göndermeleri gerekiyor.

Leyla Gencer Şan Yarışması Opera Dünyasının Yeni Yıldızlarını Belirliyor
Leyla Gencer Şan Yarışması, farklı ülkelerden opera alanında uzman ve etkili üyelerden oluşan jürisi kadar, kariyerlerinde dünya çapında hızlı bir çıkış yakalayan finalistleri ile de adından övgüyle söz ettiriyor.

2010 yılında Leyla Gencer Şan Yarışması’nda birinci olan Güney Afrikalı soprano Pretty Yende, yarışmanın ardından Operalia’da da tüm büyük ödülleri topladı ve dünyanın önde gelen prodüksiyonlarında, en önemli sahnelerinde göz kamaştıran başarılara imza attığı baş döndüren bir kariyere başladı. Aynı sene üçüncülüğü kazanan koloratür soprano Pervin Çakar, her gün bir yenisini eklediği uluslararası başarılarını son olarak, jüri başkanlığını Teresa Berganza’nın yaptığı 28. Maria Caniglia Opera Yarışması’nda aldığı birincilikle taçlandırdı. Daha önceki yılların dereceye giren yarışmacılarından Gürcü sopranolar Nino Machaidze ve Anita Rachvelishvili, Arjantinli tenor Marcello Alvarez, Yugoslav bariton Nikola Mijailovic gibi isimler ise dünya starları arasında kabul ediliyor.

Avrupa’nın Altı Farklı Ülkesinde Ön Elemeler

7. Leyla Gencer Şan Yarışması ön elemeleri, Nisan ve Mayıs aylarında İngiltere, Avusturya ve İspanya’nın da eklenmesiyle, Berlin, Londra, Viyana, Madrid, Milano ve İstanbul olmak üzere altı farklı şehirde jüri karşısında gerçekleştirilecek.

Yarışma heyecanı, Eylül ayında İstanbul’da düzenlenecek finallerle devam edecek. 16 ve 17 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek, ön elemelerde belirlenen adayların katılacağı çeyrek finalin ardından, 18 Eylül 2012 Salı günü düzenlenecek yarı finalde 8 finalist belirlenecek.

7. Leyla Gencer Şan Yarışması 20 Eylül 2012 tarihinde, finalistlere Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın eşlik edeceği görkemli final gecesi ile son bulacak.

Doğuş Grubu ve Garanti Bankası’nın sponsorluğunda, Borusan Holding’in katkılarıyla gerçekleştirilen 7. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın birincisi 12.500 Euro, ikincisi 7.500 Euro ve üçüncüsü 3.500 Euro’luk nakit ödül kazanacak. Bu sene ilk kez verilecek La Scala Tiyatrosu Akademisi Özel Ödülü ise bir finaliste üç aylık eğitim bursu sağlayacak.

Yarışmaya Son Başvuru Tarihi 16 Nisan 2012

7. Leyla Gencer Şan Yarışması’nda yer alarak opera dünyasında kendini göstermek isteyen genç şancıların katılım belgelerini 16 Nisan 2012 Pazartesi akşamına kadar info@leylagencer.org e-posta adresine göndermeleri ya da İKSV’ye (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane) ulaştırmaları gerekiyor.

Yarışmanın katılım koşulları ve istenilen belgeler, resmi internet sitesinde (www.leylagencer.org) yer alıyor. Yarışmayı ayrıca Facebook sayfası (www.facebook/leylagencersanyarismasi) üzerinden de takip etmek mümkün.

Leyla Gencer’i Yakından Tanımak İsteyenler İçin: “Leyla Gencer Evi”

Özgün kişiliğiyle hem sahnede hem de özel yaşamında merak ve hayranlık uyandıran Leyla Gencer’i yakından tanımak isteyenler, İKSV’nin Şişhane’deki binasında yer alan Leyla Gencer Evi’ni ziyaret edebilir. Operanın mabedi La Scala’nın yirmi beş yıl primadonnalığını ve vefatına kadar İKSV’nin mütevelliler kurulu başkanlığını üstlenmiş büyük soprano Leyla Gencer’e adanan Leyla Gencer Evi’nde, sanatçının Milano’daki evinin bir kısmı yeniden canlandırıldı. Leyla Gencer’in uzun yıllar operalarında birlikte çalıştığı dekoratörü Pier Luigi Pizzi’nin, Melahat Behlil, Franca Cella ve Massimo Gasparon’un yardımlarıyla düzenlediği Leyla Gencer Evi, sanatçının operadan ayrı tutulamayan yaşamının öne çıkan yönlerini onu yakından tanımak isteyenlerle paylaşıyor.

Leyla Gencer Evi, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 11.00-16.30 saatleri arasında rehber eşliğinde ve ücretsiz olarak önceden rezervasyon yaptırılarak gezilebilir. Leyla Gencer Evi için (212) 334 08 21 numaralı telefondan bilgi alınabilir ve rezervasyon yaptırılabilir.

Ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org ve www.leylagencer.org


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT