Ödüllü Çeviri Yarısması

Tarihler: 25 Haziran 2012 Pazartesi ~ 28 Eylül 2012 Cuma

Yer: British Council

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 25, 2012 ~ Eyl 28, 2012

En iyi düzyazı ve siir çevirisi olmak üzere iki kategoride düzenlenen ve 18-40 yas arası herkese açık olan ödüllü çeviri yarısması basladı, son basvuru tarihi 28 Eylül 2012!

Türkiye'nin Londra Kitap Fuarı 2013'te Odak Ülke seçilmesini desteklemek amacıyla British Council Türkiye tarafından düzenlenen Londra Kitap Fuarı Kültür Programı etkinliklerden biri olan çeviri yarısması, en iyi düzyazı ve siir çevirisi olmak üzere iki kategoride düzenlenmektedir.

Her kategori için bir kisiye ödül verilecek olan yarısmaya İnci ARAL, Fatih ERDOĞAN veya Can DÜNDAR'ın web sitemizde belirtilmis yazılarından biri; ya da Haydar ERGÜLEN veya Küçük İSKENDER'in yine web sitemizde belirtilmis siirlerinden biri çevrilerek basvurulabilmektedir.

Bu kategorilerde birinci gelecek iki kisiye, British Centre for Literary Translation tarafından özel olarak tasarlanan çeviri eğitimi verilecektir.

Basvurular, Ekim ayı bounca Maureen FREELY (seçkin bir yazar ve çevirmen), Daniel HAHN (British Centre for Literary Translation, Program Direktörü), Mevlüt CEYLAN (Yunus Emre Enstitüsü, Londra), Susanna Nicklin (British Council, Edebiyat Bölümü Direktörü), İlknur ÖZDEMİR (yayıncı, çevirmen, Kırmızı Kedi Yayınları) ve Tarık GÜNERSEL (PEN Baskanı, Türkiye)'den olusan uzman bir jüri heyeti tarafından değerlendirecek ve kazananlar Kasım ayında düzenlenecek bir resepsiyonla basına açıklanacaktır.

Çeviri yarısması hakkında ayrıntılı bilgi ve basvuru için
http://www.britishcouncil.org/tr/turkey-arts-london-book-fair-2013-translation-prize.htm

Londra Kitap Fuarı Kültür Programı, Türkiye'nin 2013 yılında gerçeklestirilecek Londra Kitap Fuarı'na Odak Ülke olarak katılımı dolayısıyla British Council tarafından tasarlanan ve yürütülen bir dizi etkinlikten olusmaktadir. Bu program ile Türkiye'deki yayıncıların uluslararası alanda isbirliklerini gelistirmelerine ve sektörün daha rekabetçi bir yapıya kavusmasına destek olunması amaçlanmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT