Sokak Basketbolu Pizza Pizza ile Yeniden Doğuyor

Tarihler: 24 Eylül 2009 Perşembe ~ 18 Ekim 2009 Pazar

Yer: Pizza Pizza

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 24, 2009 ~ Eki 18, 2009
2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi basket maçları Pizza Pizza’dan…
‘SOKAK BASKETBOL’U PİZZA PİZZA İLE YENİDEN DOĞACAK
Türkiye’nin en büyük pizza restoranlar zinciri Pizza Pizza, 3 – 18 Ekim tarihleri arasında 4 ayrı kategoride Sokak Basketbolu turnuvası düzenliyor. Festival havasında geçecek yarışmalarda, takımlar 3 asil ve 1 yedek oyuncudan oluşacak. Turnuvada başarılı olan takımları ise sürpriz ödüller ve plaketler bekliyor…
Pizza Pizza, dünyanın en keyifli spor dallarından Sokak Basketbolunu pizzasever gençlerle buluşturuyor. Gençlerde spor ahlakı ve bilincinin gelişmesini amaçlayan Pizza Pizza, 3 Ekim - 18 Ekim tarihleri arasında İzmir’de “Sokak Basketbolu” turnuvaları düzenleyecek. 3 asil ve 1 yedek oyuncudan oluşacak takımlar, başvurularını 1 Ekim Perşembe gününe kadar Pizza Pizza restoranları ve Barçın Spor Mağazaları’ndan yapabilecekler.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, “Basketbol, fiziksel olduğu kadar zihinsel özelliklerin de ön plana çıktığı sporlardan biridir. Basketbol, bir takım oyunudur. Sokak Basketbolu da birbirine kenetlenen oyunculardan oluşan ve basketbola göre biraz daha esnek kuralları olan bir spordur. Biz, Sokak Basketbolu ile genç sporculara adil bir ortamda yeteneklerini sergileme fırsatı veriyoruz. Böylelikle gerek sahadaki, gerekse tribündeki tüm basketbolseverler için sporla eğlencenin birleştiği bir festival ortamı yaratmayı hedefliyoruz. Pizza Pizza olarak, gençlere açık havada eğlenirken özgürce spor yapmaları için keyifli bir ortam oluşturuyoruz. 2010 Basketbol Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılacağı bir dönemde, böyle bir organizasyona Pizza Pizza olarak imza atmış olmak bizim için çok gurur vericidir” dedi.

Takımını oluştur! Gel!
Stratejik zekâ ve fiziksel atiklik gibi faktörlerin ön plana çıktığı Sokak Basketbolu turnuvasının pizzasever gençlerle buluşması için hazırlıklar tamamlandı. Şimdi sıra, gençlerin -takımını oluşturup- en yakın Pizza Pizza restoranından bu harika organizasyonda yerini almasına geldi… İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleşen organizasyonda, oyuncular yarışırken eğlenceye ve ödüle doyacaklar. İzmir’in Bostanlı ve Göztepe semtlerinde gerçekleşecek olan yarışmalarda, tanınmış DJ Berkay Erkin de canlı performans sergileyecek.

Yarışmanın kategorileri:
Pizza Pizza’nın Sokak Basketbolu turnuvasına katılan yarışmacılar;
• Küçükler - 1996-97 yılları doğumlular
• Yıldızlar -1994-95 yılları doğumlular
• Gençler - 1992-93 yılları doğumlular
• Büyükler - 1991 ve 1991 yılı sonrasında doğanlar
olmak üzere toplam 4 ayrı kategoride yarışacaklar.
Organizasyona 2008 – 2009 sezonunda deplasmanlı 1. Lig, 2. Lig ve bölgesel ligde oynamış gençler yarışmacı olarak katılamayacaklar.

Turnuva Takvimi:
Bostanlı Yasemin Kafe Basketbol sahası : 3 Ekim 2009
Bostanlı Yasemin Kafe Basketbol sahası : 4 Ekim 2009
Göztepe Sahil Basket Sahası : 10 Ekim 2009
Göztepe Sahil Basket Sahası : 11 Ekim 2009
Bostanlı Yasemin Kafe Basketbol Sahası : 17 Ekim 2009 FİNAL
Bostanlı Yasemin Kafe Basketbol Sahası : 18 Ekim 2009 FİNAL
Yarışmanın sponsorları ise Yeni Asır Gazetesi, Radyo 35, Coca Cola, Seviye Dershaneleri, Barçın Spor, Giormani Optik, Neşa Ofset, Teknostand, FSG Ambulans, ABS Güvenlik, Gale Organizasyon.

Turnuva, eğlenceyi ve kazanma keyfini birlikte yaşatacak!
Sokaklarda ya da jimnastik salonlarında oynanan ve kendine has kuralları olan basketboldan daha farklı olan Sokak Basketbolu’nda, genelde tek pota kullanılıyor. Eğlenmeyi ve itibarı ön planda tutan Sokak Basketbolunda oyun, takım oyunundan çok, teke tek hücumlar üzerine kuruluyor. Dünyanın dört bir yanında oynanan Sokak Basketbolu bazı ülkelerde turnuvalara dönüşmüş durumda. Oyunda hakem olmadığı için herkes kendine faul yapıldığını düşündüğünde “faul” diyerek oyunu durdurabiliyor. Basketbola göre daha sert oynanan sokak basketbolunda, oyuncu sayısı 1’e 1, 5’e 5 de olabiliyor. Ancak en sık görülen ve oynaması en zevkli kişi sayısı 3 olarak karşımıza çıkıyor.
Genç ve dinamik Pizza Pizza’nın yenilikleri, kampanyaları, bol ve doyurucu menü seçenekleri hakkında bilgi almak için www.pizzapizza.com.tr adresi ziyaret edilebilir, Türkiye’nin Pizza Sipariş Hattı olan 44 44 500 numarası aranabilir.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT