Umut Çocukları, Satrançta Umut Oldular

Tarihler: 25 Mayıs 2008 Pazar ~ 25 Mayıs 2008 Pazar 25 Mayıs 2008 Pazar

Yer: Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Adres: Kartal Kartal İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2008 ~ May 25, 2008
UMUT ÇOCUKLARI, SATRANÇTA UMUT OLDULAR
Vakıfbank Umut Çocukları Satranç Turnuvası, 25 Mayıs 2008 tarihinde Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Dostları Derneği, Türkiye Satranç Federasyonu ve Kartal Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyonda, karşılaşmalar simültane olarak oynanacak. Saat 10.30’da başlayacak turnuvaya oyuncu olarak, 16 kişiden oluşan Vakıfbank Umut Çocukları İlköğretim Okulu öğrenci grubunun yanında, SHÇEK Küçükyalı Çocuk Yuvası’ndan 3 ve SHÇEK Yakacık Çocuk Yuvası’ndan 1 çocuk katılacak. Çocukların rakibi 2007 Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonu, Zehra Topel olacak. Karşılaşmanın hakemliğini ise Menderes Sargın yapacak.

Vakıfbank Umut Çocukları İlköğretim Okulu, ülkemizde henüz bir örneği daha bulunmayan, korunmaya ve yardıma muhtaç, aile desteğinden yeterince yararlanamamış, eğitim çağına geldiği halde düzenli bir okul yaşamını sürdürememiş, sosyal uyum güçlüğü çeken ilköğretim çağındaki çocukların 8 yıllık temel eğitim hakkından yararlanmalarını, barınmalarını ve sosyal rehabilitasyonlarını sağlamak ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş bir okul.
Bu okulda satranç etkinliğine özel bir önem veriliyor. Çeşitli yarışmalarda derece ve kupaları olan Umut Çocukları, düzenli olarak satranç antrenmanı yapmayı sürdürüyorlar.

Çocukların bu çabasını desteklemek ve aynı zamanda kamuoyunun bu kurumu daha yakından tanımasını sağlamak amacıyla düzenlenen turnuvada farklı sektörlerden destekçilerin yanı sıra ünlü konuklar da yer alacak. Sunuculuğunu İpek Tanrıyar’ın yapacağı turnuvada katılımcı çocuklara madalya, katılımcı belgesi ve çeşitli hediyeler verilecek. Günışığı Kitaplığı tarafından sunulacak kitaplar, profesyonel futbol lig takımlarının armalı t-shırtleri bu armağanlardan birkaçı.

Vakıfbank Umut Çocukları Satranç Turnuvası, 25 Mayıs 2008 Pazar günü saat:10.30’da başlayacak. Madalya töreni ise saat 12.00’de, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Simten Kaya, turnuvaya destek veren kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve çok sayıda konuğun katılımı ile gerçekleşecek. Törenin ardından Kartursaş tarafından düzenlenen kokteyle geçilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT