Costa Favolosa İle Batı Akdeniz

Costa Favolosa İle Batı Akdeniz

Gezi Rehberi Costa Favolosa İle Batı Akdeniz

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Savona - Marsilya - Aix En Provence - Malaga - Cadiz - Sevilla - Lizbon - Valencia - Barcelona

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Milano - Milano - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2018 ~ Eki 2, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Milano - Savona

İstanbul Havalimanı Dış hatlar terminali saat 05:00'da buluşmamızın ardından check-in işlemlerimizi yapıyoruz ve TK 1873 sefer sayılı uçak ile saat 07:05 de hareket ediyoruz. Milano'ya yerel saat ile saat 09.05 de varışımızın ardından Savona'ya gemimize transfer. Check in işlemleri, kabinlere yerleşme ve gemimizin hareketi saat 16.30

2. Gün

Marsilya - Aix en Provence

Gemimiz sabah saat 09.00’de Marsilya varıyor. Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. Avrupa’da en büyük kara alanına sahip olan Fransa’nın 2. en büyük şehri Marsilya, Provence’ın sınırları içinde yer alıyor. Bazıları şehrin merkezi olarak, St. Charles Garı’nı bazıları ise Le Vieux-Port denilen eski limanı kabul ediyor. Şehir merkezine 30 km uzaklıktaki Marsilya Havaalanı’ndan her 20 dakikada bir hareket eden otobüsler, yolcuları Saint Charles Garı’na getiriyor. Burada arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Marsilya Panoramik Şehir Turu & Aix En Provance” turuna katılabilirler. Bu günkü turumuzda rehberimizle buluştuktan sonra ilk önce Marsilya’ya 40 dakika mesafede bulunan Aix en Provence’a gideceğiz. Fransa'nın güneyinde Marsilya'ya 25 km uzaklıktaki tarihi ve kültürel bir şehir olan Provence, Arnavut kaldırımlı daracık sokakları ile Beyoğlu'nu anımsatıyor. Yat limanları ve çiçekli tepeleriyle, Fransa'nın başka hiçbir bölgesine benzemez. Romanesk ön cephesi ve üstü kapalı kemerli yolu ile XII. Yüzyıldan kalma meşhur St. Saviour’s Katedrali ile başlayacak. Daha sora şehrin eski bölgesinde yapacağımız keyifli yürüyüş sırasında burada bulunan antik hanları ve 17. Yy’da Kardinal Mazarino’nun kardeşi tarafından tasarlanmış olan Mazarino semtini göreceksiniz. Kısa bize molanın ardından önemli bir denizcilik şehri olan Marsilya’ya geride döneceğiz. İlk olarak yüksek bir tepenin üzerinde bulunan “Notre Dame de la Garde Kathedrali”ni ziyaret ederek başlayacağız. Bu ziyaret ardından Longchamps Çeşmesi, Saint Charles tren garı, eski şehir, Hotel de Ville ve yat limanı bölgesi görülecek yerlerden bazıları. Daha sonra şehir merkezinde serbest vaktimizin ardından gemimize döneceğiz. Geminin hareketi saat 17.00. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

3. Gün

Denizde Seyir

Denizde seyir halinde geçecek bu günümüzde gemimiz sizlere bir çok alternatif sunuyor olacak. Arzu edenler geminin açık ve kapalı havuzlarından, jakuzilerinden, güneşlenme alanlarından yararlanabilir. İsteyenler gümrüksüz mağazalardan alışveriş yapabilir, kumarhanede şanslarını deneyebilir veya onlarca barda icra edilecek değişik müzik ve eğlencelerden faydalanabilirler. Tüm gün değişik yemek alternatifleri de sizleri bekliyor.

4. Gün

Malaga

Gemimiz saat 09.00’de Malaga limanına yanaşacaktır. Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman.  Madrid, Barselona, Valencia ve Sevilla’dan sonra İspanya'nın en büyük beşinci şehri. Muhteşem güneş ışıltısı, eğlenceli gece hayatı, unutulmaz damak tadına sahip balık restoranları ve kültürel açıdan zengin tarihi mekânları ile oldukça hızlı büyüyen bu şehir, İspanya’nın Endülüs kısmının göz bebeği olarak her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Arzu edenler rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği “Malaga Bölge Turu” na katılabilirler. Güneş Sahilleri'nin (Costa del Sol) ve Endülüs'ün merkezi olan Malaga; Arap ve batı kültürünün buluşup boy gösterdiği özel bir füzyondur. Gibralfaro Kalesi, Katedrali, Emevi Sultanlarının Sarayı, egzotik ağaçlarla donanmış Alameda Bulvarı ile İspanya'nın en turistik bölgesi olması bir tesadüf değildir... Picasso boşuna burada doğmayı seçmemiş... Sizlere bu mistik Kenti yakından tanıtıp daha sonra; taşlı sokakları, bembeyaz evleri, gezinti faytonları ve otantik çarşısı ile ünlü bir başka özel Endaluz köyü olarak ün yapan Mijas'a doğru yol alacağız. Gemimizin hareketi saat 19.00. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

5. Gün

Cadiz - Sevilla

Gemimiz sabah saat 08.00’de Cadiz limanına yanaşacak. Sabah Kahvaltı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman.  Endülüs Bölgesi’nin sanat, kültür ve ekonomi merkezi olan Sevilla'da Avrupa'nın üçüncü büyük katedrali bulunuyor. Sevilla ayrıca İspanya'nın Flâmenko merkezi olarak da kabul ediliyor. Burada arzu edenler rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği “Sevilla & Cadiz Turu” na katılabilirler. Cadiz’e yanaşmamız sonrasında Güney İspanya’nın en önemli kenti olan Sevilla’ya gidiyoruz. Burada yapacağımız panoramik şehir tanıtım turu ile; Muvahhitler döneminden kalma eski Ulu Camii’nin yerine 15. yy da inşa edilmeye başlanan katedral, Arap gotik ve Rönesans tarzı sarayların yan yana yükseldiği krallık malikanesi Alkazar, Altın Kule denilen 13. yy dan kalma kale, birçok ortaçağ kilisesi, 51. Paula rahibeler Manastırı, Belediye Sarayı görülecek yerler arasındadır. Daha sonra Cadiz’e dönüş ve şehri tanıtan kısa bir tur yaptıktan sonra gemimize varış. Gemimizin hareketi saat 18.00. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

6. Gün

Lizbon

Gemimiz sabah saat 09.00’da Lizbon limanına yanaşacak. Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. İstanbul gibi yedi tepe üzerine kurulmuş olan Portekiz’in en büyük şehri Lizbon, aynı zamanda Avrupa'nın en renkli başkentlerinden birisi olma özelliğine de sahip. Tejo Nehri’nin oluşturduğu haliç üzerine kurulu olan şehir, Atlantik Okyanusu kıyısında yer alıyor. Kent aynı zamanda "sürprizler şehri" olarak da anılıyor.  Arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Lizbon Şehir Turu”na katılabilirler. Avrupa’nın en renkli başkentlerinden biri olan ve aynı İstanbul ve Roma gibi yedi tepe üzerine kurulu olan Lizbon’daki gezimize her ikisi de UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Belem semtindeki Jerónimos Manastırı ve okyanus kıyısındaki Belem Kapısı ile başlıyoruz. Ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Baixa denilen eski kent merkezinde yürüyerek gezimizde; uzak kolonilerden gelen gemilerin yüklerini boşalttığı eski ticaret meydanı Praça do Comércio, Rua Augusta caddesi, Praça dos Restauradores meydanı görülecek yerler arasındadır. Gemimiz bu gece limanda demirleyecek. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

7. Gün

Lizbon

Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Lizbon’u keşfetmeye devam edebilirler. Gemimizin hareketi saat 14.00. Denizde seyir halinde geçecek bu günümüzde gemimiz sizlere birçok alternatif sunuyor olacak. Arzu edenler geminin açık ve kapalı havuzlarından, jakuzilerinden, güneşlenme alanlarından yararlanabilir. İsteyenler gümrüksüz mağazalardan alışveriş yapabilir, kumarhanede şanslarını deneyebilir veya onlarca barda icra edilecek değişik müzik ve eğlencelerden faydalanabilirler. Tüm gün değişik yemek alternatifleri de sizleri bekliyor. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

8. Gün

Denizde Seyir

Denizde seyir halinde geçecek bu günümüzde gemimiz sizlere bir çok alternatif sunuyor olacak. Arzu edenler geminin açık ve kapalı havuzlarından, jakuzilerinden, güneşlenme alanlarından yararlanabilir. İsteyenler gümrüksüz mağazalardan alışveriş yapabilir, kumarhanede şanslarını deneyebilir veya onlarca barda icra edilecek değişik müzik ve eğlencelerden faydalanabilirler. Tüm gün değişik yemek alternatifleri de sizleri bekliyor.

9. Gün

Valencia

Gemimiz öğlen saat 13.00’da Valensiya limanına yanaşacak. Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. İspanya'nın üçüncü büyük şehri ve Costa del Azahar'da bir endüstri merkezi. 2006 tahminlerine göre şehir merkezi nüfusu 808.000. Metropolitan alan nüfusu ise 1.807.396. Valencia, Romalılar tarafından kurulmuş ve birçok farklı kültüre ev sahipliği yapmış. Bölgeye Romalılar, Vizigotlar, Berberiler ve Aragonlar göç ederek şehri ekonomik ve kültürel olarak zenginleştirmişler. Dileyen misafirlerimiz rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği “Valensiya Şehir Turu” na katılabilirler. Calatrava’nın yaratmış olduğu Sanat ve Bilim şehrine gideceğiz. Kurumuş nehir yatağı üzerine kurulmuş olan ve modern müzelerin, tiyatro ve opera binalarının bulunduğu park alanı görülecektir. Daha sonra otobüs ile yapacağımız tur sırasında La Lonja, El Cid, Katedral, Micalet ve Bakire Meydanı ziyaret edilecek. Ardından Şehir merkezinde yapacağımız yürüyüş turu ve serbest zaman ardından gemiye geri dönüş. Gemimizin hareketi saat 19.00. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

10. Gün

Barselona

Gemimiz sabah saat 08.00’da Barcelona limanına yanaşacak. Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman.  İspanya'da Katalonya Özerk Bölgesi'nin başkenti olan Barselona ayrıca Gaudi'nin başını çektiği modernizm akımıyla planlanmış, 1900'lerden kalma ızgara planlı modern mimarisiyle de ilgi çekiyor. Şehirde yaygın dil Katalanca. Kentin simgesi haline gelmiş mimari eserleri ve renkli şehir hayatı ile Barcelona Akdeniz’in en eğlenceli şehirlerinden biri. Arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Barcelona Şehir Turu” na katılabilirler. Avrupa’nın en güzel metropollerinden biri olan Barcelona’daki şehir turumuz, limanda bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile başlayacak. La Rambla Caddesi, Cristoforo Colombo Anıtı, Maremagnum Suni Limanı, Barceloneta Plajı, Olimpiyat bölgesi ve limanı, Catalunya Meydanı, Gaudi’nin evlerinin bir sokak müzesine dönüştürdüğü Paseu de Gracia caddesi ve en temel eseri Sagrada Familia göreceğimiz yerler arasında. Turumuz esnasında Montjuic tepesine çıkıp manzara fotoğrafları çekeceğiz. Alışveriş için serbest zamanın ardından gemimize geri döneceğiz.. Gemimizin hareketi saat 13.00. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

11. Gün

Savona - Milano - İstanbul

Gemimiz saat 09.00’da Savona limanına yanaşacaktır. Gemi çıkış işlemlerimizin ardından gemiden ayrılıyoruz. Bizi bekleyen araçlarımız ile Milano havaalanına hareket ediyoruz. Check-in işlemlerimizin ardından Türk Hava Yollarının TK 1876 sefer sayılı uçağı ile saat  19.55'de İstanbul'a hareket ediyoruz. Yerel saat ile  23.45'da İstanbul Havalimanına varış. Turumuzun sonu

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Gemide Konaklama

- Transferler

- Liman ve Havaalanı Vergileri

- Programda Belirtilen Yemekler

- Rehberlik Hizmetleri

- Animasyon ve Gösteriler

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Seyahat Güvence Paketi

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Vize Ücreti

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ İçecekler

+ Bahşişler

İptal Şartları:
Aşağıdaki iptal şartları tur hareketine kalan gün adedini ve de toplam tur bedeli üzerinde kesilecek olan ceza miktarını belirtmektedir.
Kayıt yapıldığı günden itibaren --- 180 gün kala kişi başı 100.-€
179 gün ---------- 150 gün  % 15
149 gün ---------- 120 gün  % 25
119 gün ----------  90 gün   % 30
89  gün ----------   60 gün   % 50
59  gün ----------   45 gün   % 60
44  gün ----------   30 gün   % 75
29  gün ----------   10 gün   % 90
09  gün ----------   0 gün     % 100
Uçak iptali havayolundan gelecek olan iptal şartlarına göre uygulanacaktır


* Programda belirtilen saatler Türk Hava Yolları ve Costa Cruise şirketlerinden alınmıştır. Saatlerde olabilecek herhangi bir değişiklikten acente sorumlu değildir. Dolayısıyla herhangi bir saat değişikliğinden ötürü acente programın içeriğini ve hizmet muhteviyatını bozmadan günlerde oynama yapabilir
* Gemi yolculuğu sırasındaki alacağınız akşam yemeklerinden 2’si resmi akşam yemeğidir ve burada yemek isteyen her erkek yolcumuzun yanında en az bir adet takım elbise, bayanların da en az 1 adet gece elbisesi bulundurmak zorundadırlar.
* Gemi seyahati esnasında grubumuzun akşam yemek alacağı restoran ve masalar daha önceden belirlenmiş ve isimlere göre numaralandırılmış olacaktır. Dolayısıyla gemide alınacak ilk öğün yemekten son öğün yemeğe kadar herkes daha önceden belirlenen yerlerde oturacaktır. Ancak arzu edenler yemeklerini geminin başka restoranlarında da alma hakkına sahiptirler.
* Özellikle gemi seyahatiniz esnasında sizlere başkalarının telefon ile ulaşması son derece zordur. Geminin uydu sistemi ile görüşmeler sağlanabilir.
* Gemiye check-in esnasında istisnasız her yolcunun (çiftlerde sadece 1 kişi) kabin anahtarları alınırken gemi resepsiyonuna kredi kartını ibraz etmesi veya nakit depozit yatırması gerekmektedir. Bu ibraz sonucunda her kredi kartından ortalama 250 Euro bir provizyon çekimi yapılacaktır. Bunun nedeni sizler gemiye check-in yaptıktan sonra seyir esnasında gemi içinde yapacağınız harcamalar içindir. Gemi içindeki harcamalarınızı ise (içki, meşrubat veya alkollü içecekler için)gemi resepsiyonu tarafından sizlere verilecek olan manyetik kartlar ile yapabileceksiniz. Gemide alışveriş ve casino haricinde hiç bir yerde nakit para geçmemektedir. Tüm harcamalarınızı odalarınızdaki televizyonlardan öğrenebilirsiniz.
* Gemiye içki, ütü, saç kurutma makinası vb sokmak kesinlikle yasaktır.
* Gemi seyahatimizin başlangıcında grubumuzun tüm valizleri için belirli renklerde valiz etiketleri tahsis edilecektir. Bu etiketlerin eksiksiz doldurulması valizlerinizin kabinlerinize doğru olarak gelmesi açısından önemlidir.
* Valizlerinizi geminin ilk kalkış gününde akşam geç vakite kadar kamaralarınıza gelmeyebilir. Bu yoğunluk ve kalabalıktan kaynaklanan ve kesinlikle geminin sorumluluğunda olan bir durumdur. Onun için gemiye bineceğiniz ilk gün elzem olan ihtiyaçlarınızı küçük bir el çantasına koyup yanınıza almanızda fayda vardır.
* Geminin kalkış saatlerine kesinlikle riayet edilmesi gerekmektedir. Limanlarda gemimizin kalkış saatinden en geç 30 dakika önce gemiye giriş yapılması gerekir. Aksi takdirde gemiye giriş yapamayabilirsiniz. Böyle bir durumdan da acente sorumlu olmayacaktır.
* Gemi seyahatimizin sonunda ise valizlerinizi toplayarak bir gece önceden kabinlerinize daha önceden bırakılacak etiketleri takarak saat 00.00’a kadar kabin kapılarınızın önüne bırakmanız gerekmektedir.
* Vize alımları için en az 15 iş günlük bir süreye ihtiyaç vardır. Lütfen programa katılımınızı buna göre ayarlayınız.
* Dünyada ki kredi krizi ve petrol üretimindeki azalmadan ötürü değişken petrol fiyatları vergilerde artışa neden olmaktadır.Tüm uluslar arası uçuş yapan IATA statüsündeki havayolları ve gemi şirketleri tarafından bu zamlar fuel surcharge adı altında belirtilir.. Günden güne değişen petrol varil fiyatları maalesef siz sayın yolcularımıza zamlı olarak yansıtılmaktadır. Havalimanı vergisi adı altında sizlerden tahsil edilen fuel surcharge adı altındaki fark tamamen havayollarına ödenen net rakamlardan ibarettir. Bu konuda acentenin herhangi bir kazancı söz konusu değildir. Gemi şirketinin ve Havayolunun biletine gelecek vergi, sigorta vb. artışlar aynı oranda misafirlerimize yansıtılacaktır
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT