Costa Favolosa İle İskandinavya - Fiyortlar

Costa Favolosa İle İskandinavya - Fiyortlar

Gezi Rehberi Costa Favolosa İle İskandinavya - Fiyortlar

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Oslo - Bergen - Flam - Haugesund - Kristiansand - Kopenhag - Warnemünde - Berlin

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Oslo - Berlin - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 24, 2018 ~ Haz 2, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Oslo (Otel Konaklaması)

İstanbul Havalimanı, Dış Hatlar Terminali, Türk Havayolları kontuarı önünde 04.30 da buluşma. Check-in, pasaport ve gümrük kontrollerinden sonra 07.30 da Türk Havayollarının TK 1751 nolu seferi ile Oslo’ya hareket. Yerel saat ile 10.29 de Oslo’ ya varış. Norveç'in başkenti ve en büyük şehri olan Oslo aynı zamanda şehrin bulunduğu eyaletin de adı. Kopenhag, Stockholm ve Helsinki'nin ardından İskandinavya'nın dördüncü büyük şehri olan Oslo, dünyanın en pahalı şehirleri arasında yer alıyor. Havalimanında bizleri bekleyen özel aracımızla otelimize transfer. Otele giriş işlemlerinden sonra odalara yerleşme ve serbest zaman.Arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Oslo Şehir Turu” na katılabilirler. Liman’dan Akerhus Kalesi çevresinden dolaşarak Katedral, Parlamento, Kral Bulvarı’ndaki Üniversite, Opera, Kraliyet Tiyatrosu ve Kraliyet Sarayı’nı geçerek 200 parçadan oluşan, “insanın evreleri” temalı açık hava heykel müzesi Vigeland Parkı’nı gezip, Kış Olimpiyatları Merkezi Holmenskollen’den Oslo’nun panaromik seyrinden sonra serbest zamanınızı değerlendirmek için şehir merkezine dönülecek. Tur sonrası otelimize dönüş. Geceleme otelimizde.

2. Gün

Oslo - Bergen

Sabah kahvaltımızın ardından çıkış işlemlerimizi gerçekleştirip otelimizden ayrılıyoruz ve bizi bekleyen özel aracımız ile Bergen’e doğru yola çıkıyoruz. Yapacağımız bu yolculukta Norveç’in en muhteşem doğal harikalarını içinde barından rota üzerinden Bergen’e ulaşacağız. Bu geçiş esnasında  Hardenger doğal  parkı, Voringsvossen şelalesi ve vakit olması durumunda Steindalfossen  göreceğimiz önemle yerler arasındadır. Bergen, 1229 tarihine kadar Norveç’in başkentliğini yapmış, günümüzde de önemli ticari ve endüstriyel faaliyetlerin olduğu bir şehir. Kuzey Avrupa’daki en büyük seyahat gemisi limanı Bergen’de bulunuyor. Bergen’e varışımız ile birlikte gemimizin bulunduğu limana gidiyoruz. Gümrük ve pasaport işlemlerinden sonra kabinlere yerleşme. Dinlenmek ve geminin aktivitelerinden yararlanmak için serbest zaman. Gemimiz bu gece limanda demirleyecek. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

3. Gün

Bergen

Sabah kahvaltısının ardından bu güzel şehri keşfedebilir yada gemide ki aktivitelerden faydalanabilirsiniz. Arzu edenler ise rehberlerinin düzenleyeceği ekstra Bergen Şehir Turu ve Mt. Floien turu’na katılabilirler. 1830 yılına kadar ticaretin ve gemilerin durak noktası olan ve şu an UNESCO’nun Dünya Mirasları kapsamında olan bu güzel kenti keşfimiz Alman Limanı ile başlayacak, güzelliği ile sizi büyüleyecek olan Balık ve Çiçek marketi ile devam edecek. Daha sonra Tarihi Hansa evleri,  Hakoon Sarayı ve Kruzberg Kulesi ile ünlü besteci Grieg’in Nordasvatnet Gölü kıyısındaki evini göreceğiz. Dönüş yolumuzda yüksek tepelerde mola verip Bergen’i kuşbakışı seyir imkânımız olacak. Ayrıca Bergen'in ünlü teleferiği ile Mt. Floien görülecek.   Gemimiz öğlen 15:30’da limandan ayrılacak. Akşam Yemeği ve geceleme gemide.

4. Gün

Flam

Sabah saat 08.00’da Flâm’ a varış. Gemimiz limana varana dek Sogna Fiyord'un güzelliklerini denizden seyredeceğiz. Sagne fiyordunun iç kısmında, dağlarla çevrili bir konumda bulunan bölge; yüksek şelaleler, görkemli dağlar, yeşil vadiler, berrak suları ile bilinen göller, sakin fiyordlar, taşlı yaylalar ve ormanlarla çevrili. Flâm, dik yamaçlarla denizin arasına yerleşmiş, gerçek misafirperverliği göreceğiniz sakinleriyle tipik bir Norveç kasabası. Naeroy Vadisi ve muhteşem güzellikteki iki şelaleye sahip bu doğa harikası kasabada zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Burada arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Flâm Turu “ na katılabilirler. Turumuzun ilk kısmında Norveç’in doğal güzellikleri arasında Flamsbana treni Mrydal’a, oradan da Voss kasabasına tren yolculuğu yapacağız. Sonrasında otobüsümüz ile, uzaktan gördüğünüz dağların arasından, şelalelerin başlangıcından... Döküldüğü vadileri... Gerçek Norveç somonu ve alabalık yuvaları nehirleri göreceğiz.1840'dan beri kuzeyin en popüler güzergâhı olan 13 zig-zag lı kanyonu Stalhaim Oteli'nin terasından kahvenizi yudumlarken seyredip zaman elverdiğince unutulmaz bir doğa şöleni yaşayacaksınız. Viking köyü Gudvangen ayrıca Tvinde şelalesi görüldükten sonra otobüsümüz bizi limana bırakacaktır. Gemimizin hareketi saat 18.00. Akşam yemeği ve geceleme gemide

5. Gün

Haugesund

Sabah saat 09.00’da Haugesund’a varış saat. Her yıl Norveç Film Festivaline de ev sahipliği yapan, Norveç Denizinin kiyisinda, vahşi doğa ile çevrelenmiş bir liman kenti. Burada arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Haugesund Şehir Turu” na katılabilirler. Turumuz sırasında, panoramik turumuzu yaparak, Forresfjord'un tepesinde bulunan Arquebus Savaş Tarihi Müzesi'ne gideceğiz. 2.Dünya Savaşı sırasında yerel halkın yaşantısı ve topraklarını korumak için neler yaptıklarını belgeleri ve buluntuları ile 2000mlik bir fabrika binası üzerine kurulmuş olan müzede görebileceksiniz. Müze ziyaretinden sonra 227 m. yükseklikteki Haugesund ve çevresinin muhteşem manzarasını görebileceğiniz Steinfjellet manzara noktasına çıkacağız. Ardından, 1872 tarihli Haraldshaugen Anitini ziyaret edeceğiz. Anıt, Kral Harald'in 872 yılında Norveç Krallığı’nı birleştirdiği Harfstjord Savaşı’nın 1000 yıldönümü şerefine yapılmış. Şehir merkezinde vereceğimiz serbest zaman sonrası gemiye dönüş. Gemimizin hareketi saat 18.00. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

6. Gün

Kristiansand

Öğlen saat 09.00’de Kristiansand'a varış. Norveç'in güney kıyısında yer alan liman kenti Kristiansand, ülkenin diğer bölgelerine göre çok daha sıcaktır. Bu özelliğiyle de yaz aylarında çok sayıda turisti bölgeye çeker. Tam ortasından geçen nehrin üzerinde yer alan köprü ile İstanbul'u anımsatır. Burada arzu edenler rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği Kristiansand & Lilisand turu ‘na katılabilirler. 17.yy da Danimarka Kralı 4. Christian tarafından kurulmuş olan Kristiansand kasabası, 1991 yılında 350. kuruluş yıldönümünü büyük bir kutlamayla gerçekleştirmiştir. Güney Norveç bölgesinin başkenti olan bu şehirde günümüzde 700 kişi yaşamaktadır. Özel otobüsümüzle harika manzaralar ve Norveç mimarisinin yerel örneklerini görerekten Lilisand'a varacağız. Norveç'in yazlık olarak kullanılan en güzel evlerini ve bölgesini göreceğiz. Dönüş yolunda bölgenin su kıyısındaki harika Norveç evlerini görerek bölgeyi tanıyacağız ve Kristiansand'a varacağız. Gemimizin hareketi saat 19.00. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

7. Gün

Oslo

Sabah saat 08.00’de Oslo’ya varış. Sabah kahvaltısının ardından bu güzel şehri keşfedebilir ya da gemide ki aktivitelerden faydalanabilirsiniz. Arzu edenler ise rehberlerinin düzenleyeceği ekstra tura katılabilirler. Gemimizin hareketi saat 19.00. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

8. Gün

Kopenhag

Sabah saat 09.00'da Kopenhag'a varış. Kopenhag Danimarka'nın başkentidir. 1 Ocak 2012 sayımına göre nüfusu 1.213.822 kişidir. København Danca'da "ticaret limanı" veya "tüccar limanı" anlamındadır. Kopenhag, her zaman refah seviyesi, yaşam kalitesi en yüksek şehirler arasında yer alan küçük bir adalar kentidir. Şehrin merkezinde bulunan Amalienborg Sarayı, günümüzde hala kraliyet ailesinin ikamet ettiği yer olarak ünlü. Avrupa’nın yaşam standartları en yüksek şehri Kopenhag’da çok renkli bir gece hayatı var. İskandinavya ülkeleri başkentleri arasında kanalları, trafiğe kapalı renkli caddeleri, dünyaca ünlü şeflerin hizmet verdiği restaurantları ile en canlı başkent olarak adından söz ettirmektedir. Burada arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Kopenhag Şehri Turu” na katılabilirler. Dünyanın en iyi yaşanacak beş şehrinden biri olarak tanımlanan Kopenhag’ın içindeki gezimizde simgesi olan ‘Küçük Deniz Kızı’, Amelienborg, Chiristianborg ve Rosenbourg Sarayları, Gefion Çeşmesi, Tivoli Bahçeleri, özerk hippy mahallesi ‘Chiristiana’ görüldükten sonra tekne ile yapacağımız kanal turu için Nyhavn’a (Yeni Liman) gidiyoruz. Bu gezimizde de Kopenhag’daki tüm turistik noktaları genel hatları ile göreceğiz. Tekne turu sonrasında Kopenhag’ın merkezi Kongens Nytorv’da (Kral Meydanı); ünlü Stroget’de alışveriş yapmanız veya Nyhavn ‘da (Yeni Liman) gençlerin arasına karışmak için serbest zamanımız olacak. Gemimiz akşam 19.00'de limandan ayrılacak. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

9. Gün

Warnemünde - Berlin (Otel Konaklaması)

Kahvaltımızın ardından çıkış işlemlerimizi gerçekleştirip gemiden ayrılıyoruz ve bizi bekleyen özel aracımız ile Almanya’nın en önemli kenti Berlin’e özel otobüsümüz ile transfer. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğumuzda Almanyanın eşsiz güzelliklerini bir arada görebileceksiniz. Ayrıca Tüm misafirlerin katılımı olması durumunda Berlin şehrine geçiş esnasında ekstra olarak " Warnemünde & Rostock & Lübeck Turu"  turu yapılabilmektedir.Turumuza Warnemünde'de panaromik bir tur ile başlayacağız ve sonrasında Warnow Nehri kıyısında 11 ci yüzyılda kurulan Rostock’a gideceğiz. Almanya’nın Baltık Denizi kıyısındaki ikinci önemli limanı olan Rostock 14 cü yüzyılda katıldığı Hansa Birliği dönemindeki yapılaşması günümüze dek çok iyi korunmuştur İkinci Dünya Savaşı sonrası Doğu Alman sınırlarında kalan şehir, 1990 sonrası Batı ile birleşmiştir. Rostock'daki panoramik gezimizde Dünyanın en eski ilim ve bilim merkezlerinde biri olan Rostock Üniversitesi, Hansa dönemi yapıları, Nikolai Kilises, Belediye Sarayı, Alexandrien Yolu, 13 yüzyıl tas kapsı ''Kuhtor'' göreceğimiz yerler arasında.  Serbest zamanınızı Köpeliner Caddesindeki mağazalar arasında geçirebilirsiniz. Rostock gezimizden sonra Lübeck’ e geçeceğiz. Lübeck UNESCO - Dünya Mirası olarak koruma altına alınan, Hansa'nın kraliçesi, 1143 yılında ilk "Baltık Denizi kıyısındaki ilk Batılı şehir“ olarak kurulan ve Baltık Denizi bölgesindeki tüm Hansa şehirleri için parlak bir örnek haline gelen bu şehri tanıma imkânı.  14. yüzyılda tamamlanan Gotik üsluptaki Marienkirche (Meryem Ana Kilisesi), yapımına 1173'te III. Heinrich döneminde başlanan romanesk katedral ile gotik ve Rönesans üsluplarının karışımı bir üslupta inşa edilen görkemli Belediye Binası (Rathaus) yer alıyor. Kuleli Kale Kapısı (Burgtor-1444) ve Holsten Kapısı (Holstentor-1477), kentin ortaçağ surlarının kalıntılarıdır. Lübcek turu sonrası Berlin’e transfer.Berlin’e varış. 1989 yılında doğu ve batı Almanya'nın birleşmesinin ardından başkent olan şehir, ülkenin en büyük şehri ve aynı zamanda da kültür başkenti. Berlin, kültür ve sanat eserleri konusunda da dünyanın en önemli, renkli ve görülmeye değer şehirleri arasında yer alıyor. Otelimize giriş işlemlerinden sonra odalara yerleşme ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.

10. Gün

Berlin - İstanbul

Otelde alacağımız kahvaltımızın ardından çıkış işlemlerimizi gerçekleştirip otelden ayrılıyoruz ve bizi bekleyen özel aracımız ile Berlin havaalanına doğru yola çıkıyoruz. . Arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Berlin Şehir Turu” na katılabilirler. Burada Alexanderplatz Meydanı, Charlie kontrol noktası, Red City Hall, Unter-den-linder Bulvarı, Gendarmenmerkt Meydanı, Postdam Meydanı, Tiergarten Parkı, Zafer Kolonu ve Bellevue Sarayı görülecek yerlerden bazıları. Ayrıca Berlin’in 1894 – 1905 tarihleri  arasında yapılan en önemli Katedrali olan Berlin Dom’u göreceğiz. Tur sonrası havaalanına transfer. Check in ve pasaport işlemlerinden sonra TK 1724 sefer sayılı Türk Hava Yolları uçağı ile saat 20:10'da İstanbul'a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 00:05'de İstanbul Havalimanına varış. Turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Belirtilen Gemide Konaklama

- Liman ve Havaalanı Vergileri

- Transferler

- Programda Belirtilen Yemekler

- Animasyon ve Gösteriler

- Programda Belirtilen Turlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Seyahat Güvence Paketi

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Vize Ücreti

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Servis Ücreti

İptal Şartları
Aşağıdaki iptal şartları tur hareketine kalan gün adedini ve de toplam tur bedeli üzerinde kesilecek olan ceza miktarını belirtmektedir.
Kayıt yapıldığı günden itibaren --  180 gün kala  kişi başı 100.-€
179 gün -----150 gün   % 15
149 gün -----120 gün   % 25
119 gün ----- 90 gün    % 30
89  gün ------ 60 gün    % 50
59  gün -------45 gün    % 60
44  gün -------30 gün    % 75
29  gün -------10 gün    % 90
09  gün -------- 0 gün    % 100

Uçak iptali havayolundan gelecek olan iptal şartlarına göre uygulanacaktır.



* Programda belirtilen saatler Türk Hava Yolları ve Costa Cruise şirketlerinden alınmıştır. Saatlerde olabilecek herhangi bir değişiklikten acente sorumlu değildir. Dolayısıyla herhangi bir saat değişikliğinden ötürü acente programın içeriğini ve hizmet muhteviyatını bozmadan günlerde oynama yapabilir
* Gemi yolculuğu sırasındaki alacağınız akşam yemeklerinden 2’si resmi akşam yemeğidir ve burada yemek isteyen her erkek yolcumuzun yanında en az bir adet takım elbise, bayanların da en az 1 adet gece elbisesi bulundurmak zorundadırlar.
* Gemi seyahati esnasında grubumuzun akşam yemek alacağı restoran ve masalar daha önceden belirlenmiş ve isimlere göre numaralandırılmış olacaktır. Dolayısıyla gemide alınacak ilk öğün yemekten son öğün yemeğe kadar herkes daha önceden belirlenen yerlerde oturacaktır. Ancak arzu edenler yemeklerini geminin başka restoranlarında da alma hakkına sahiptirler.
* Özellikle gemi seyahatiniz esnasında sizlere başkalarının telefon ile ulaşması son derece zordur. Geminin uydu sistemi ile görüşmeler sağlanabilir.
*Gemiye check-in esnasında istisnasız her yolcunun (çiftlerde sadece 1 kişi) kabin anahtarları alınırken gemi resepsiyonuna kredi kartını ibraz etmesi veya nakit depozit yatırması gerekmektedir. Bu ibraz sonucunda her kredi kartından ortalama 250 Euro bir provizyon çekimi yapılacaktır. Bunun nedeni sizler gemiye check-in yaptıktan sonra seyir esnasında gemi içinde yapacağınız harcamalar içindir. Gemi içindeki harcamalarınızı ise (içki, meşrubat veya alkollü içecekler için)gemi resepsiyonu tarafından sizlere verilecek olan manyetik kartlar ile yapabileceksiniz. Gemide alışveriş ve casino haricinde hiç bir yerde nakit para geçmemektedir. Tüm harcamalarınızı odalarınızdaki televizyonlardan öğrenebilirsiniz.
* Gemiye içki, ütü, saç kurutma makinası vb sokmak kesinlikle yasaktır.
* Gemi seyahatimizin başlangıcında grubumuzun tüm valizleri için belirli renklerde valiz etiketleri tahsis edilecektir. Bu etiketlerin eksiksiz doldurulması valizlerinizin kabinlerinize doğru olarak gelmesi açısından önemlidir.
* Valizlerinizi geminin ilk kalkış gününde akşam geç vakite kadar kamaralarınıza gelmeyebilir. Bu yoğunluk ve kalabalıktan kaynaklanan ve kesinlikle geminin sorumluluğunda olan bir durumdur. Onun için gemiye bineceğiniz ilk gün elzem olan ihtiyaçlarınızı küçük bir el çantasına koyup yanınıza almanızda fayda vardır.
* Geminin kalkış saatlerine kesinlikle riayet edilmesi gerekmektedir. Limanlarda gemimizin kalkış saatinden en geç 30 dakika önce gemiye giriş yapılması gerekir. Aksi takdirde gemiye giriş yapamayabilirsiniz. Böyle bir durumdan da acente sorumlu olmayacaktır.
* Gemi seyahatimizin sonunda ise valizlerinizi toplayarak bir gece önceden kabinlerinize daha önceden bırakılacak etiketleri takarak saat 00.00’a kadar kabin kapılarınızın önüne bırakmanız gerekmektedir.
* Vize alımları için en az 15 iş günlük bir süreye ihtiyaç vardır. Lütfen programa katılımınızı buna göre ayarlayınız.
* Dünyada ki kredi krizi ve petrol üretimindeki azalmadan ötürü değişken petrol fiyatları vergilerde artışa neden olmaktadır.Tüm uluslar arası uçuş yapan IATA statüsündeki havayolları ve gemi şirketleri tarafından bu zamlar fuel surcharge adı altında belirtilir.. Günden güne değişen petrol varil fiyatları maalesef siz sayın yolcularımıza zamlı olarak yansıtılmaktadır. Havalimanı vergisi adı altında sizlerden tahsil edilen fuel surcharge adı altındaki fark tamamen havayollarına ödenen net rakamlardan ibarettir. Bu konuda acentenin herhangi bir kazancı söz konusu değildir. Gemi şirketinin ve Havayolunun biletine gelecek vergi, sigorta vb artışlar aynı oranda misafirlerimize yansıtılacaktır

Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT