Costa Favolosa İle Norveç Fiyortları

Costa Favolosa İle Norveç Fiyortları

Gezi Rehberi Costa Favolosa İle Norveç Fiyortları

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Kopenhag - Olden - Bergen - Kristiansand - Aarhus - Warnemünde - Kopenhag

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Kopenhag - Kopenhag - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 16, 2018 ~ Haz 23, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Kopenhag

İstanbul Havalimanı dış hatlar terminalinde acente yetkilileri buluşmamızın ardından Check-in işlemlerimizi yapıyoruz ve Türk Havayolları ile Kopenhaga hareket ediyoruz. Yerel saat ile Kopenhag a varışımızın ardından havalimanında bizleri bekleyen aracımız ile limandaki gemimize transfer. Gümrük ve pasaport işlemlerinden sonra kabinlere yerleşme. Dinlenmek ve geminin aktivitelerinden yararlanmak için serbest zaman. Gemimiz saat 17.30 da Kopenhag limanından ayrılıyor.

2. Gün

Denizde

Tam günün denizde geçeceği bu gün içerisinde isteyenler sabahtan geminin günlük spor programından faydalanabilir veya gemide yer alan diğer aktivitelerle hoşça vakit geçirebilirler. Bugün gemideki tüm mağazalar açık olduğu için alışveriş yapabilirsiniz.

3. Gün

Geıranger/Hellesylt/ Varış 08:00 - Hareket 18:00

Bugün Norveç'in Unesco listesine alınmış iki fiyortundan biri olan Geiranger'den başlayıp dağları, gölleri, şelaleleri aşarak Hellesylt'e kadar uzanan bir tur yapıyoruz, Norveç broşürlerinde görmüş olduğumuz fiyort manzaralarının bir çoğunu sizlere sunmaktadır. 270 nüfuslu Geiranger kasabası dik eğimlere kurulmuş çiftlik evleri ve "Yedi Kızkardeş" yada "Gelin Duvağı" gibi isimler almış etkileyici şelaleleri ile ünlüdür. Norveç fiyortları arasındaki en ünlüsü olan ve bugüne kadar fiyort resimlerinin değişmez klasiği olmuş Geiranger fiyordundaki turumuz meşhur Eagle Road yolu ile başlayacak, muhtelif tünel, göl ve dağ manzarası eşliğinde Flydal'daki fotoğraf molamız sonrasında 1500 metre rakımlı Dalsnibba Tepesi'ne tırmanacağız. Zirvedeki fotoğraf molamızın ardından gideceğimiz Josteldalsbeeren Doğa Parkındaki Djupvasshyatta gölünün güzel manzarasını fotoğrafladıktan sonra güzel manzaralar eşliğinde yolumuza devam edeceğiz. Bölgenin en büyük kasabası Styrn'de vereceğimiz mola sonrası Avrupa'nın en derin gölü olan Hornindal (514m), Hamile kız köprüsü gibi yerlerde fotoğraf molaları vereceğiz. Turumuz Henrik Ibsen'in romanlarına konu olmuş Hellesylt köyünde bekleyen gemimize ulaşmamız ile sona erecek.

4. Gün

Bergen, Varış 07.00 Hareket 18.00

Norveçin Oslodan sonraki en büyük şehri Bergen 1070 yılında kurulmuştur ve bir dönem Norveç krallığına başkentlik yapmıştır.Bugün ekstra olarak düzenlenecek turumuzda Bergendeki en eski taş yapı olan St.Mary Kilisesi, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan Bryggen isimli Hansa Birliğine ait evler, Balık ve Çiçek Pazarı, ünlü besteci Edvard Griegin evinin bulunduğu Troldhaugen, Ana Meydan, Milli Tiyatro ile Hansel ve Gretel masalından fırlamış Bergen Evleri görülecek yerler arasındadır. Ayrıca yine Bergende bulunan 1992 yılında tamamen yeniden inşa edilmiş ilk yapımı 1150 yılı olan Stave kilisesini dışarıdan görülecektir. Turumuz esnasında finiküler ile Floyen tepesine çıkacağız. İstanbul gibi yedi tepe üzerine kurulmuş olan şehrin yukarıdan manzarası harika. Serbest zamanda Bryggen de alışveriş imkanı var. Sonrasında yürüyüş turu ile gemimize dönüyoruz.

5. Gün

Stavanger, Varış 08.00 Hareket 17.00

Stavanger, Norvec’in 4. buyuk şehridir. Norvec’in petrol merkezi olarak bilinir. Sahip olduğu liman bolgedeki en onemli limanlardandır. Limanın yakınında tarihi bir konserveleme muzesi bulunmaktadır. Bu muze, eskiden dunyanın her koşesine sardalya konservesi ureten bir fabrika olmasından dolayı onem taşır. Ayrıca Stavanger’de NATO’ya ait bir Muşterek Harp Merkezi bulunmaktadır. Lysefjord’ta tekne turu ile Pulpit Kayasını gorebilirsiniz, Gloppedal Suren Vadisine gidip bazıları bir evden daha buyuk boyutlara sahip binlerce kayayı gorebilirsiniz.

6. Gün

Göteburg, Varış 10.00 Hareket 17.00

Goteborg, İsvec’in ikinci ve İskandinavya’nın dorduncu buyuk şehridir. Goteborg şehir merkezinin 485.000, metropolitan bolgesinin ise yaklaşık 820.000 nufusa sahip olduğu tahmin edilmektedir. Stokholm’den sonra İsvec’in ikinci buyuk şehridir. Goteborg 60.000 universite oğrencisi ile İskandinavya’nın en cok oğrenci barındıran şehridir. Şehri gezmeye; tarih boyunca şehirdeki kanallara yakınlığı ile ticari bir merkez olmuş Gustav Adolf Meydanı’ yla başlayabilir, devamında eskiden gemi uretilen ve bakım yapılan Klippan bolgesini ziyaret edebilir, en sağlam arabalardan biri olan Volvo’ nun anavatanında Volvo Muzesi’ ni ziyaret edebilir, Masthugget Kilisesini ziyaret edebilirsiniz. Goteborg Botanik Bahcesini, Havacılık Muzesini, Goteborg Guzel Sanatlar Muzesini, Şehir Muzesini ve Opera Binasını gorebilirsiniz. Carl Milles tarafından yapılan Poseidon heykeli de gorulmeye değerdir.

7. Gün

Warnemunde Varış 08:00 - Hareket 19:00

Bugün ekstra tura katılan misafirlerimiz ile birlikte Berlin turu veya Lübeck ve Kanal Turu yapacağız. Berline varışımızı takiben özel otobüslerimiz ile yapılacak panoramik şehir turunda 18. Yyda hayvan alım satımı için kullanılan, şimdi Berlinin en büyük meydanı olan Alexander Platz, Petersdoma Protestan mezhebin cevabı olarak inşa edilmiş büyüleyici mimariye sahip Berliner Dom Kilisesi, tarihte pek çok olaya tanıklık etmiş olan Checkpoint Charlie, Berlinin en ünlü caddesi Unter den Linden, Berlin de ayakta kalmayı başarabilmiş tek kale olan Brandernburger, 386 metre yüksekliğindeki televizyon kulesi, Kurfürstendamm kilisesi, Gendarmenmarkt meydanı, Konzerthaus konser salonu, Alman katedrali ve Fransız katedrali bulunmaktadır. Lübeck ve Kanal Turu ;Hansa şehir birliklerinin en güzellerinden biri olan Lübeck şehrine doğru güzel doğa manzaraları içinde yola çıkıyoruz. Lübeck şehrinde aracımızdan ayrılıp yaya olarak; Unesco tarafından dünya kültür mirası listesine alınmış olan eski kasabayı, Hansa ticaret birliği (19.yy) döneminden günümüze bozulmadan ulaşabilmiş olan arnavut kaldırımlı daracık sokaklar ve avluları, kentin ana giriş kapısı ve saat kulesinin de bulunduğu Holsten Kapısını, yedi burma yı, cepheleri birbirinden güzel düzenli evleri, belediye binasını ve Azize Meryem kilisesini göreceğiz.Şehri çevreleyen kanalda Trave nehri üzerinde yapacağımız tekne turunda eski Hansa şehrini, sokak ve tuğla binalarını daha yakından tanıyacaksınız. Ayrıca bu yöreye has özel tatlılardan deneyip, hediye alabilirsiniz. Turumuz sırasında öğle yemeği ve alışveriş için serbest zamanımız olacak ve gün sonunda gemimize döneceğiz. Not: Tur rehber tarafından belirlenecektir.

8. Gün

Kopenhag - İstanbul Varış 08:30

Gemimiz sabah saat 08.30 da Kophenhag limanına yanaşacak ve kahvaltının ardından, çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz ve Kophenhag Havalimanına transferimizi gerçekleştireceğiz. Check-in işlemlerinden sonra Tük Havayollarının ile İstanbul a hareket. Yerel saat ile İstanbul a varış.Turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Gemide Konaklama

- Liman ve Havaalanı Vergileri

- Transferler

- Programda Belirtilen Yemekler

- Animasyon ve Gösteriler

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Vize Ücreti

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ İçecekler

+ Servis Ücreti

+ Sağlık Hizmetleri

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Ekstra Turlar

+ Vize Ücreti (İzmir)

İptal Koşulları
Rezervasyon Tarihinden İtibaren;
180 Gün Ve Öncesi Kişi Başı 150€
179 - 150 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %15
149 - 120 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %20
119 - 90 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %30
89 - 60 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %50
59 - 45 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %60
44 - 30 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %75
29-10 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %90
9 Günden Az Süre Kalması Durumunda Toplam Tutarın %100

Gemi Seyahati Hakkında
Hem konforlu hem güvenli...
Gemilerde yolculuğunuz boyunca güvenliğiniz için her türlü donanım mevcuttur. En son teknolojiye sahip günümüz gemileri " Cruise Lines İnternational Association " tarafından belirlenen uluslararası standartlarda inşa edilmiştir. Bu kurallar çerçevesinde, periyodik olarak tüm gemilere bakım yapılmaktadır. Ayrıca tüm gemiler, son teknolojiye sahip yön bulma teçhizatıyla donanmıştır ve A.B.Dde bulunan, dünyanın en büyük Hava Durumu Bilgisayar Sistemine bağlıdır. Böylece kötü hava şartlarında, gemiler o bölgeye girmeyecek şekilde başka bir rota üzerinden giderler. Bütün modern gemiler, hidrolik stabilizör adı verilen ve geminin dalgalardan sallanmasını minimuma indiren bir sisteme sahiptir.

Aktiviteler
Yüzen lüks otellere benzetebileceğimiz gemilerde, eğlence ve dinlence anlayışınıza uygun her türlü konfor ve aktiviteyi bulabilirsiniz. Gemideki tüm aktiviteleri ve gemi dışındaki gezileri her gün için özetleyen ( Bülten ) programlar, her akşam kabinlere dağıtılmaktadır. Gündüz havuzda güneşin tadını çıkarabilir ve sportif aktivitelerden (buz pateni, tırmanma duvarı, voleybol, basketbol ve golf sahaları, fitness, aerobik...) * faydalanabilirsiniz. Sessiz bir ortamda bulunmak isterseniz güvertede bir yürüyüş yapıp tertemiz havayı içinize çekebilir, wellness centerların (güzellik salonları**, masajlar**, Aqua ya da Thalasso terapiler**) sınırsız olanaklarından yararlanabilir ya da oturma salonları ve kütüphaneyi ziyaret edebilirsiniz. Dünyaca ünlü şeflerin hazırladığı akşam yemeğinden sonra gece kulüplerine, casino ya, kabare showlara, dans yarışmalarına, kokteyllere, partilere, sinema ve konserlere ücretsiz olarak katılabilirsiniz. Bütün bunlara ilaveten her seyahatte sunulan farklı manzaraların, koyların ve rotanızda bulunan liman şehirlerinin mutlaka tadını çıkarmanızı öneririz. * Sunulan sportif faaliyetler, gemiden gemiye farklılık göstermektedir. **Güzellik salonu,masaj ya da terapiler ayrıca ücrete tabidir

Gemide Yemekler
Geminizde yemekler dünyaca ünlü aşçılar tarafından hazırlanmaktadır. Kahvaltıdan gece büfesine kadar, tüm restoranlarda, her türlü damak zevkine hitap eden ; Fransız, İtalyan, Uzakdoğu, Akdeniz ve diğer dünya mutfaklarından lezzetlerin sunulduğu, her gün ayrı seçenekleri olan menüler ve muhteşem açık büfeler mevcuttur. Genel olarak sabah kahvaltıları ve öğlen yemekleri açık büfe ve akşam yemekleri a la carte olup , bir çok gemide 24 saat kabin servisi vardır. Gemi seyahatlerinde ayrıca farklı bir unsur olarak akşam yemeklerinizde iki oturum ( main 18:30 ve second 20:30 ) seçeneğinize sunulmakta ya da hiçbir kısıtlama olmadan Freestyle Cruising diye adlandırılan seçenek bulunmaktadır.* * Akşam yemeğinin oturumlu ya da serbest olma özelliği gemiden gemiye farklılık göstermektedir.

Gemide yanıma ne tür kıyafetler almalıyım?
Herhangi bir tatile giderken yanınıza aldığınız giysileri, gemi seyahati için de götürebilirsiniz. Yolculuğunuzu gerçekleştireceğiniz bölgenin o mevsimdeki iklimi, dışarıda giyeceğiniz giysiler üzerinde belirleyici faktör olacaktır. Gemi içinde gündüz rahat ve spor kıyafetler tercih edilmektedir, Restoranlarda sabah ve öğlen spor kıyafetler, gece ise abiye kıyafetler tavsiye edilmektedir. Hangi mevsimde olursa olsun gemi içerisinde klimaların yüksek seviyede çalışmasından dolayı ceket, hırka, şal gibi koruyucu giysilerin yanınızda bulunmasında fayda vardır.

Kabinler
Kabinler suit, balkonlu kabin, deniz manzaralı kabin ya da iç kabin gibi seçeneklere ayrılmıştır. Günümüz gemilerindeki kabinler en az 4 - 5 yıldızlı lüks otel odalarındaki konfora sahipken ölçü olarak otel odaları kadar büyük değildir.

Dil
İngilizce en yaygın kullanılan yabancı dildir. Birçok gemide farklı ülkelerden mürettebat vardır. Böylece dil problemi minimum düzeye indirilmiştir. Hatta bazı gemilerin servis personeli arasında Türk barmen ve personele rastlamak mümkündür.

Resepsiyon
Resepsiyon, geminin lobby bölümündedir. 24 saat boyunca, sorularınızı ve isteklerinizi cevaplar.

Gemiye binerken...
Check-in; hareket anından 3 saat öncesine kadar yapılmalıdır. Bununla birlikte, gemiye binerken yapmanız gereken bazı formaliteler olacaktır. Bagaj teslimi, bilet ve kredi kartı kayıtları gibi... Check-in zamanlamaları ile ilgili kesin bilgiler, seyahat evraklarınız ile beraber size gönderilecektir.

Bagaj
Yanınızda bulunan bagajlara, gemi şirketinin özel bagaj fişleri takılacaktır. Bu fişlerde, " Adınız ve soyadınız, gemi adı, gemi kalkış tarihi ve kabin numarası " gibi bilgiler yer alacaktır. Check-in işlemlerinden sonra, bagajınız bellboylar tarafından kabininize getirilecektir. Bagaj riski, yolcunun kendisine ait olduğu için, ek sigorta yapıp yapmama kararı size bırakılmıştır. ( Sigorta ücretlerinin düşük olduğu göz önüne alınırsa, sigorta yaptırmanızı öneririz. )

Elektrik
Gemilerdeki elektrik prizleri, 220 / 110 Volt elektriğe uyumlu aletler için öngörülmüştür. Ancak yanınızda, özel seyahat adaptörü bulundurmanızda da fayda vardır.

Gemilerde nakit para geçiyor mu?
Gemilerde nakit para kullanımı yoktur. Tüm formaliteler tamamlandıktan sonra, gemide kullanacağınız, üzerinde isminizin, akşam yemek saatinizin ve masa numaranızın yazılı olduğu bir " Cruise Card " verilecektir.

Nasıl bahşiş vereceğim?
Servis ve kabin personeline verilen bahşişler, onların gelirlerinin büyük bir bölümüdür. Bahşişler genellikle kabin extrenize yansıtılır ve kredi kartınızla ödersiniz.

Seyahatinize başlarken yanınıza almanız gereken evraklar
Gerekli vizenizin olduğu, en az 6 ay eçerli pasaportunuz ve ayrı bir kimliğiniz daha
Uçak biletleri ve seyahat programı
Gemi bileti veya voucherlar ve gemi bagaj etiketiniz

Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT