Ordu & Giresun'dan Kıbrıs Turu

Ordu & Giresun'dan Kıbrıs Turu

Gezi Rehberi Ordu & Giresun'dan Kıbrıs Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Lefkoşa - Girne - Beylerbeyi Köyü - Güzelyurt  - Lefke - Gazimağusa

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: Ordu Giresun Havalimanı - Lefkoşa - Lefkoşa - Ordu Giresun Havalimanı -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 24, 2017 ~ May 28, 2017

Tur Programı

1. Gün

Ordu - Giresun - Lefkoşa

10.00’da Ordu-Giresun Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde Pegasus Havayolları Kontuarı önünde buluşuyoruz. Check-in işlemlerimizi münferit gerçekleştirip Pegasus Havayollarına ait 12.05 Ordu-Giresun -Lefkoşa (Ercan) Uçağı ile K.K.T.C uçuş. Saat 13.25 sularında Ercan Havalimanına indikten sonra alanda bizi bekleyen aracımızla buluşarak otelimize doğru yol alıyoruz. Resepsiyondan anahtarlarımızı alıp odalarımıza yerleşiyoruz. Gün boyu otelin çeşitli aktivitelerinden faydalanabilir veya dinlenebiliriz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2. Gün

Girne - Beylerbeyi Köyü

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası otelden ayrılarak Girne gezimize başlıyoruz. Girne dağlarının eteğinde bulunan ve eski bir Rum köyü olan Beylerbeyi Köyüne çeviriyoruz. Orada 12.yy.da tamamlanan gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan Bellapais Manastırını yemyeşil dokusuyla Beylerbeyi Köyünü görüp fotoğraf çekmek veya çay kahve içmek isteyen misafirlerimiz için verilecek molanın ardından  1974 yılında, ilk kara harekâtının başladığı nokta olan Karaoğlanoğlu bölgesindeki Karaoğlanoğlu şehitliğini ziyaret ediyoruz. Rum ordusunun Türk ordusuna karşı kullanmış olduğu ağır silahların yer aldığı açık hava Müzesini ve ardından da yavuz çıkarma körfezini, barış ve özgürlük anıtını panoramik olarak görüyor ve adanın en sıcak dokusuna sahip Girne şehrine doğru gitmek için harekete geçiyoruz. Girne’de ilk olarak şehri korumak amacıyla inşa edilen tarihi Girne kalesini ve içerisinde bulunan zindanlarını arkeoloji müzesini ve dünyadaki şuana kadar çıkartılabilmiş en eski 2300 yaşındaki ikinci gemi batığını görüyoruz. Daha sonra geçmişte ticari amaçlarla kullanılan ve adayı Ortadoğu’nun en büyük ticaret merkezine çeviren tarihi Girne limanının kuşbakışı görüntüsünü aldıktan sonra Girne şehrinde serbest zaman verilecektir. Dileyen misafirlerimiz Girne limanında kahvesini yudumlarken dileyenler de Girne çarşıda bulunan mağazalarda alışverişini yaptıktan sonra otobüste buluşup otellerimize gitmek üzere hareket ediyoruz otelde alınacak akşam yemeğinden sonra Casino’da şans denemek, vakit geçirmek isteyenler yanı sıra otel aktivitelerinden yararlanabilir veya ilerleyen saatlerde hareketlenmeye başlayan barlarında ilerleyen vakitlere kadar eğlenebilirsiniz.

3. Gün

Güzelyurt - Lefke

Tatilin tatlı yorgunluğunu üzerimizden atana kadar dinlendikten sonra sabah kahvaltısı ve ardından Kıbrıs’ın en batısında bulunan yeşille mavinin buluştuğu Güzelyurt körfezine doğru Girne kıyı ovasının batı güzergahına harekete geçiyoruz. Makarios ‘un avukatı ayni zamanda Ortadoğunun en büyük silah kaçakçısına ait Mavi köşkü ziyaret ediyoruz. Hemen sonra daha da batıya ilerleyip, tarımın merkezi ve tarihin dokusunun bir arada bulunduğu Güzelyurt şehrine geçişimiz devam ederken yemyeşil ormanlarından geçerek Güzelyurt’a varıyoruz. Burada adanın çeşitli bölgelerinden elde edilen zengin buluntuların sergilendiği Güzelyurt doğa ve arkeoloji müzesini ziyaret edip Kıbrıs’taki orijinalliğini günümüze kadar koruyabilen tek kilisesi St.Mamas ikon müzesini ziyaret edip ardından da daha da batıya doğru geçiş yaparken 1963 yılında Erenköy direnişi esnasında şehit düşen pilot Cengiz Topel anıtını ve bakır madeni ocaklarıyla unlu CMC bölgesini panaromik olarak gördükten sonra Gemikonağı bölgesinde yer alan Soli antik şehrini kuğu mozaiği ile ünlü  Kıbrıs’taki ikinci büyük bazilikası  olan Soli bazilikasını ve Helenistik roma  dönemlerine ait Soli tiyatrosunu görüyor ardından da Vuni sarayı kalıntılarını ve Saray içerisindeki Athena Tapınağı ziyaret ederek Güzelyurt körfezinin kuşbakışı görüntüsünü aldıktan sonra rotamızı Lefke kasabasına çeviriyoruz. Trodos dağlarının eteğinde bir zamanların bakır rezervinin en yoğun olduğu bölgede yer alan sevimli küçük Lefke kasabasında panaromik olarak turumuzu yaptıktan sonra Kıbrıs’taki ilk camilerden biri olan Piri paşa camiyi ziyaret edip ardından konaklama ve akşam yemeği için otelimize gidiyoruz.

4. Gün

Lefkoşa - Gazimağusa

Sabah kahvaltısının ardından otelden hareket ederek Lefkoşa şehri ile Girne’yi birbirine bağlayan Lefkoşa –Girne boğazı vadisini kullanıp adanın iç kesimine doğru ilerlerken Makarios’un sarayının panoramik görüntüsünün ardından Kıbrıs’taki en büyük şehitlik olan boğaz şehitliğini ziyaret edip başkent Lefkoşa’ya geçiyoruz. Lefkoşa da binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve üç çocuğunun  küvette katledildiği ev; barbarlık müzesini ziyaretin etmemizin  ardından da  adayı iki farklı bölgeye ayıran yeşil hat sınır çizgisinden kesitleri, Ledra palas otelini, Ledra palas sınır kapısını, panoramik olarak gördükten sonra Lefkoşa‘yı kasnak gibi saran Lefkoşa surlarını, şehre girişi sağlayan üç orijinal kapıdan biri olan tarihi Girne kapısını, Mevlevi müzesini panoramik, saray önü meydanını ,Venedik sütununu, bir Osmanlı yapısı olan kumarcılar hanı ,tarihi dokusu ve daracık sokaklarında yürüyerek ziyaret edip Kıbrıs’taki iki büyük Katolik katedralinden Osmanlılar zamanında camiye  çevrilen Kıbrıs’ın Ayasofya’sını ve Sultan Mahmut Kütüphanesi gördükten sonra  büyük hanı ziyaret edip Kıbrıs mutfağından çeşitli lezzetleri tatmak isteyenlere Kıbrıs nakışları ve sanat atölyelerini bir arada bulunduğu Kıbrıs özgü hediyelikleri bulabileceğiniz tarihi büyük hanın içinde serbest zaman veriyor dileyenler de arasta çarşısını ve en son açılan lokmacı geçiş kapısını gördükten sonra  da otobüsümüzde buluşup Gazimağusa’ya doğru harekete geçiyoruz. Uçsuz bucaksız gibi görünen Mesarya ovasından geçip Gazimağusa bölgesine varıyoruz. İlk olarak yazının bulunduğu ve bakırın işlendiği Enkomi şehrini panoramik olarak görüp adada ilk kez Hıristiyanlığı yaymaya çalışan St.Barnabasa hitaben inşa edilen bugünkü  St Barnabas ikon ve arkeoloji müzesini ziyaret edip, Kral mezarlarını panoramik gördükten sonra salamise hareket ediyoruz. Helenistik kalıntılarıyla Salamis’teki roma tiyatrosu, cimnazyumu ve hamamlarıyla ünlü Salamis antik şehrini ziyaret edip Gazimağusa’ya doğru  hareket ediyoruz ilk olarak  Mağusa surlarını tarihi deniz kapısını, lala Mustafa paşa camiyi, Venedik sarayı kalıntılarını, ünlü Namık Kemal meydanı ve vatan şairi Namık Kemal’in zindanını gördükten sonra serbest zaman verilecek daha sonra da canbulat paşa kapısı panoramik görüp, hayalet  şehir olarak günümüze kadar gelen kapalı Maraş sınır gezisini tamamlayıp akşam yemeği ve konaklama için otelimize gidiyoruz.

5. Gün

Lefkoşa - Ordu - Giresun

Sabah kahvaltısının ardından otelden hareket ederek Ercan Havalimanına doğru yola çıkıyoruz. Ercan Havalimanı Dış Hatlar terminali Pegasus Havayolları kontuarında check-in işlemlerimizi münferit olarak gerçekleştirip. Pegasus Havayollarına ait 12.00 Lefkoşa (Ercan) - Ordu-Giresun Uçağı ile dönüyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Transferler

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri

Ailesi ile birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin KIBRIS’ a geçişleri için NOTER'den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. Devlet memuru olan misafirlerimiz kurumlarından onay yazısı almaları gerekmektedir. Havayolları gidiş/dönüş tarife ve saat değişikliği yapabilir. Bu durumda misafirimize bilgilendirme yapılır. 



Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar. 
Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. 


Turlarımız 10 kişinin katılımı ile kesin hareketli olacaktır. Turlarımızın Kişi sayılarına göre araç cinsi detayları aşağıda belirtildiği gibidir. 

Otobüsler: (25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır) 
• Mercedes Travego/Tourismo: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz) 
• Neoplan Cityliner/Tourliner: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz.) 
• Mitsubishi Safir: 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir) 

Midibüsler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır) 
• Isuzu Turkuaz: 31+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu, abs, asr, Klima, 1adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 

Minibüsler: (16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır) 
• Vw Volt: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 
• Vw Volt El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 
• Mercedes Sprinter: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 
• Mercedes Sprinter El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT