Sicilya Turu (Palermo & Catania)

Sicilya Turu (Palermo & Catania)

Gezi Rehberi Sicilya Turu (Palermo & Catania)

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Catania - Palermo - Messina - Taormina - Siracusa

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Catania - Catania - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Şub 28, 2018 ~ Mar 4, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Catania - Palermo

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali THY kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile saat 04:45’de buluşma. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK1393 sefer sayılı tarifeli uçuşu ile saat 07:40’da Catania’ya hareket. Yerel saat ile 08:00’de Catania’ya varış ve Palermo’ya hareket. Varışımızı takiben Palermo şehir turu. Turumuzda Cappella Palatina, San Giovanni Katedrali, Politeama Meydanı, Normanni Sarayı, Quattro Canti Meydanı, Via Roma ve Via Liberta caddeleri görülecek yerler arasındadır. Tur sonrasında otele transfer. Geceleme otelinizde.

2. Gün

Palermo (Erıce & Corleone)

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Erice & Corleone turuna katılabilirler. Turumuzda surları, avlulu taş evleri ve sokaklarıyla tipik bir ortaçağ şehri olan Erice’de yapacağımız gezi sonrası ünlü Sicilyalı büyük mafia ailerininin kasabası Corleone ve Mafya Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. tur sonrası otele dönüş ve geceleme. ( Ekstra Tur,  kişi başı € 80.00)

3. Gün

Palermo - Catania

Sabah kahvaltısının ardından Katanya’ya hareket ediyoruz. Arzu eden misafirlerimiz güzergahımız üzerinde ekstra olarak düzenlenecek olan Cefalu turuna katılabilirler. Gezimizde Tiran Denizi kıyısında yer alan şirin balıkçı kasabası Cefalu’da 12.yüzyıl tarihi katedral, balıkçılar kapısı ve şehrin özgün sokaklarında geçireceğimiz vakit ardından Katanya’ya varıyoruz. Varışın ardından panoramik şehir turumuz başlıyor. Turumuzda Duomo Katedrali, Fontana Dell’elefante, Cumhuriyet Meydanı (Piazza Repubblica) ve Etna Caddesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelinize transfer ve geceleme. ( Ekstra Tur, kişi başı € 80.00)

4. Gün

Savano - Taormina - Messina - Catania

Savaco-Taormina-Messina Sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirler rehberiniz tarafından düzenlenecek tam günlük gezimizde dünyaca meşhur “Baba” filminin çekildiği yerleri ve manastırda bulunan tarihi mumyaları göreceğiz. Ardından Bar Vitelli, San Michele Kilisesi, Cappucini Manastırı göreceğimiz yerler arasında. Film gibi sokaklardan geçtikten sonra  Iyon Denizi’nin incisi ve Sicilya’nın en güzel kıyı kenti olan Taormina’ya hareket ediliyor. Kıyaslanamaz güzellikteki, manzarasına doyamayacağınız Tauro Dağı’nın eteğinde bulunan; sokak ve caddeleriyle, hediyelik eşya satan dükkanlarıyla çok beğeneceğiniz bu şirin kenti gezeceğiz, buradan hareketle Messina’ya geçiyoruz, İtalya ana karasını Sicilyadan ayıran avrupanın en önemli boğazı olan Messina boğazını panaromik olarak görüntülüyoruz, sonrasında Duomo Katedralinde yapacağımız ziyarette, muhteşem foroğraflar çektikten sonra,  akşamüzeri Catania’ya dönüş başlıyor.( Ektra Tur, kişi başı € 85.00)

5. Gün

Etna - Siracusa - Catania - İstanbul

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Etna-Siracusa turuna katılabilirler, rehberimiz tarafından bildirilen saatte Etna yanardağına hareket, Avrupa’nın en yüksek aktif volkanik dağı. 1800 metre yüksekliğindeki 2. krater olan Silvestri’yi göreceğiz. Üzerinde duman tüten kaya parçalarını hatıra olarak almayı unutmayın!, sonrasında Ünlü matematikçi Archimed'in yaşadığı kent olan Siracusa'ya geçiyoruz göreceğimiz yerler arasında meşhur Aretusa Çeşmesi, Katedral, Diana Çeşmesi, Apollon Tapınağı ve Altın Kale bulunmaktadır.( Ekstra Tur, kişi başı €  80.00) Rehberimiz belirleyeceği saatte Catania Havalimanı'na hareket. Bilet, bagaj ve pasaport işlemleri sonrası Türk Hava Yolları'nın TK1396 sefer sayılı uçuşu ile saat 15:50'de  İstanbul’a hareket. Yerel saate göre 20:10'da İstanbul Havalimanı'na varış ve turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

- Panoramik Şehir Turları

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Havaalanı Vergileri

- Rehberlik Hizmetleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Vize Ücreti

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Vize Ücreti (Ankara)

+ Vize Ücreti (İzmir)

  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT