Uçaklı Butik Kars - Çıldır Gölü Turu

Uçaklı Butik Kars - Çıldır Gölü Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Butik Kars - Çıldır Gölü Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Kars Kalesi - Opera Binası - Arkeoloji Müzesi - Ani Harabeleri - Çıldır Gölü - Sarıkamış - Katerina Köşkü - Erzurum

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Kars - Erzurum - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Şub 6, 2018 ~ Şub 8, 2018

Tur Programı

1. Gün

Vali konağı - Kars Kalesi - Opera Binası - Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Sabah 05:30 Ataköy Olimpiyat evi (Sinan Erdem spor salonu önü), 05:45 Mecidiyeköy Meydanı Halk Bankası önü, 06:15 Kadıköy Evlendirme dairesi otoparkı önünden hareketle Sabiha Gökçen Havalimanında siz değerli konuklarımızla kültür rehberinizin buluşmasının ardından Pegasus Havayolları'nın 09:20 uçağı ile yaklaşık iki saatlik yolculuğun ardından Kars Havalimanı'na iniyoruz. Burada bizi bekleyen aracımızla binerek turumuza başlıyoruz. 1877-78 Osmanlı-Rus savaşından sonra yaklaşık 40 yıl boyunca Rus yönetiminde kalan şehirde Ruslar, Tahtdüzü denilen mevkide Baltık üslubunda binaların bulunduğu ızgara planlı yeni bir şehir kurmuşlardır. Yapacağımız şehir turunda hala kullanılmakta olan yapılardan Vali Konağı, Defterdarlık Binası Demir Köprü, Hekim Evi (Opera Binası), Aleksander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami) ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı göreceğimiz yerler arasında. Öğle yemeği molamızın ardından günümüzde Kümbet Cami olarak bilinen Oniki Havari Kilisesi, Ebu-l Hasan Harakani Türbesi, Osmanlı hamamları ve Kars Kalesini gezdikten sonra Kars Arkeoloji ve Etnografya müzesini ziyaret ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Konaklama: Büyükkale OtelGünün Lezzeti ve Restoranı: Kars Kaz Sofrası,Kesme aşı çorbası,Kaz eti,Hangel,Bulgur pilavı,ayran (ekstra)

2. Gün

Ani harabeleri - Çıldır gölü

Şapeli, Aziz Pirkitch Kilisesi, Gagik Kilisesi, Freskleriyle ünlü Tigran Honents Kilisesi, Büyük Katedral (Fethiye Cami) ve sınırın en ucunda bulunan Bakireler (Rahibeler) Manastırı, İpek Yolu Köprüsü, Gürcü Kilisesi, Zerdüşt Ateşgedesi, Türklerin Anadolu'da yaptıkları ilk cami olan Ebu-l Menücehr Camisi ve Selçukluların yönetiminde kente yapılan Selçuklu Sarayı göreceğimiz yerler arasında. Buradaki ziyaretimizi tamamladıktan sonra Çıldır Gölü'ne hareket ediyoruz. Deniz seviyesinden 1959 metre yüksekliğinde bulunan ve Van Gölü'nden sonra Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ikinci gölü olan Çıldır gölü kış aylarında buz tutmaktadır. Göl kenarındaki restoranımızda alacağımız öğle yemeğimizin ardından dileyen misafirlerimiz Buz tutmuş gölün üzerinde yürüyüş yapabilirler ya da atlı kızaklarla gezebilirler. Ardından Kars'a hareket ediyoruz.Dileyen misafirlerimiz ile yörenin meşhur peynirlerini tatmaları ve alışveriş yapabilmeleri için serbest zaman veriyoruz.Ardından otelimize ulaşıyoruz akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Yemek sonrası dileyen misafirlerimiz ile Kafkas dans gösterileri programına dahil oluyoruz (ekstra) Konaklama: Büyükkale Otel Günün Lezzeti ve Restoranı: Çıldır Gölü  Atalayın yeri,Taze sarı balık,salata,meze,helva (ekstra)

3. Gün

Sarıkamış - Katerina Köşkü - Erzurum

Sabah otelimizden hareketle Sarıkamış'a doğru yola çıkıyoruz. Sarıkamış'ın girişinde Şehitler Anıtı'nı görüp rehberimizden Sarıkamış Harekatıyla ilgili bilgi aldıktan sonra Sarıkamış Katerine köşkünü dışarıdan görüyoruz ve Sarıkamış Kayak merkezine ulaşıyoruz. Buradaki serbest zamanımızda dileyen misafirlerimiz teleferikle en üst noktaya kadar çıkıp Sarıçam ormanlarının içerisinde kahvelerini içebilirler. Ardından Erzurum'a doğru yola çıkıyoruz. Öğle Yemeğimizin ardından Erzurum Ulu Cami, Tarihi Erzurum Konağı, Üç Kümbetler, (restorasyonda olduğu için dışarıdan görebildiğimiz) Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi gezilerinin ardından Erzurum Havalimanı'na hareket ediyoruz. Pegasus Havayolları'nın 20.45 uçağı ile İstanbul’a hareket ediyoruz. Alanda bekleyen servis aracımıza binerek sizleri tekrar aldığımız noktalara bırakırken bir sonraki acente turumuzda buluşmak üzere sizlere veda ediyoruz. Günün Lezzeti ve Restoranı:Erzurum Gel Gör Cağ Kebap (ektra)

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Kişisel Harcamalar

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile program seyrinde değişiklik yapabilir. 0-2 yaş çocuklara otobüste koltuk ve otel konaklamasında yatak verilmez. Turlarımız otobüs, otel, tur programı ve rehberlik hizmetleriyle bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez. Rezervasyon esnasında otobüs koltuk numarası verilmez. Yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar acente turu iptal etme hakkına sahiptir. İptal durumunda acente misafirlerine bizzat haber vermek ile yükümlüdür. Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa bağlı olarak değişiklik yapılabilir. Hava muhalefeti nedeniyle ya da rehberinizin vermiş olduğu saatlere uyulmaması durumunda tur programında yazıldığı halde gezilemeyen yerlerden acente sorumluluğu yoktur. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar. 

Otobüs için yeterli sayı olmadığında klimalı yatar koltuklu servisli Mercedes Sprinter ya da Turkuaz marka araçlar ile turlar yapılabilir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT