2011 MODERN PENTATLON YILDIZ A DÜNYA ŞAMPİYONASI 17-21 AĞUSTOS TARİHLERİNDE İSTANBUL’DA

İstanbul Haberleri 2011 MODERN PENTATLON YILDIZ A DÜNYA ŞAMPİYONASI 17-21 AĞUSTOS TARİHLERİNDE İSTANBUL’DA

29 ülkeden 87 erkek, 72 bayan toplam 159 sporcu iştirak edeceği organizasyon ile İstanbul`da çoklu bir branşta ilk defa Dünya şampiyonası yapılacak.
18.08.2011

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 16, 2011

29 ülkeden 87 erkek, 72 bayan toplam 159 sporcu iştirak edeceği organizasyon ile İstanbul`da çoklu bir branşta ilk defa Dünya şampiyonası yapılacak. Sporcular yüzme, eskrim, atıcılık, atletizm dallarında yarışacaklar.

Sinan Erdem Spor Kompleksi`nde düzenlenecek şampiyonanın açılış töreni 17 Ağustos Çarşamba günü yapılacak. Şampiyona nedeniyle, Dünya Olimpiyat Komitesi Tabii Üyesi ve Dünya Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Dr. Klaus Schormann başta olmak üzere dünya federasyonunun önde gelen birçok yetkilisi de Türkiye`ye gelecek. Ayrıca, Dünya Modern Pentatlon Federasyonu Fahri Başkanı Monako Prensi Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi`nin (Prens II. Albert) de şampiyonayı izlemesi bekleniyor. Organizasyon, 17 Ağustos Çarşamba günü akşam yapılacak bayrak geçiş töreni, açılış seremonisi ve ardından gerçekleştirilecek ``hoşgeldiniz`` yemeğiyle başlayacak.

Dünya şampiyonası öncesi Olimpiyat evinde bir basın toplantısı düzenleyen İstanbul İl Spor Müdürü Tamer Taşpınar, İstanbul`da çok büyük organizasyonlar düzenlediklerini ve bu yıl içinde düzenlemeye devam edeceklerini ifade ederken, gerçekleştirilen şampiyonaların İstanbul`un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları adaylığı için büyük önem taşıdığını vurguladı.

`Olimpiyat adaylığı öncesi önemli organizasyon`
Türkiye Modern Pentatlon Federasyon Başkanı Turgay Çetinkaya ise, çok yeni bir federasyon olduklarını belirterek, buna rağmen yavaş yavaş başarılar elde etmeye başladıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul`un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları adaylığını resmen açıkladığını hatırlatarak, ``Bu açıklamanın hemen arkasından Modern Pentatlon Yıldız A Dünya Şampiyonası`nın İstanbul`da yapılacak olması, bu organizasyona önem katmıştır. Bizler artık tesis ve organizasyon olarak Türkiye`nin dünyanın üstünde olduğunu biliyoruz. Çok üst seviyede organizasyonlar yapıyoruz`` dedi.

16.08.2011 İstanbul Ajansı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT