2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul

İstanbul Haberleri 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul

2012 Avrupa Spor Başkenti koordinasyon toplantısı İBB Sütlüce Tanıtım Çadırında gerçekleştirildi.
28.10.2011 istanbulajansi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 27, 2011

2012 Avrupa Spor Başkenti koordinasyon toplantısı İBB Sütlüce Tanıtım Çadırında gerçekleştirildi.

2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul koordinasyon toplantısı, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ilçe belediye başkanları ve bürokratların katılımıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sütlüce Tanıtım Çadırı`nda yapıldı.

Egemen Bağış, toplantıda yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile 10 yıldır birlikte siyaset yaptıklarını belirterek ``Onun azmini, kararlılığını, dinamizmini çok iyi biliyorum. Kendisinin 2012 Avrupa Spor Başkenti projesine de bu özelliklerini yansıtacağından hiçbir şüphem yok`` dedi.

Habitat`ın İstanbul`a 1990`lı yıllarda çok önemli tesisler kazandırdığını hatırlatan Egemen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: “`2010 Avrupa Kültür Başkenti projesine başvurduğumuzda, Kadir Topbaş Bey`le sabahlara kadar çalıştık. Karşımıza çıkan tüm engellere rağmen, son anda bazı AB üyesi ülkeleri, Kiev`i desteklemelerine rağmen, İstanbul`un oy birliğiyle Avrupa`nın kültür başkenti olmasını sağladık. Geriye dönüp baktığımızda, 9 bin 677 etkinliğin yanı sıra hemen yanı başımızdaki Haliç Kültür Merkezi de dahil olmak üzere birçok tesisin kazandırdığını gördük. Şimdi 2012 Avrupa Spor Başkenti etkinliklerinin de İstanbul`da sadece sporu İstanbullulara sevdirmek ve insanların sağlıklı yaşamasını güvence altına almakla kalmayacağını, aynı zamanda bu güzel şehre, doğunun en batılı, batının en doğulu şehrine birçok spor tesisi kazandıracağını görüyoruz ve ümitliyiz.”

Van`daki depremin büyük üzüntüye neden olduğunu ve depremden çıkarılacak önemli dersler bulunduğunu hatırlatan Bakan Bağış, şöyle konuştu: ``Belki spor tesislerini, yeşil alanları şehrimize kazandırırken, arkamızda dimdik duran bir Başbakanın verdiği güvenceyle, şehrin depreme hazırlıklı hale gelmesi için de Avrupa Spor Başkenti Projesi`ni bir fırsata çevirebiliriz diye düşünüyoruz. Bu konuda Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, bu masa etrafındaki iktidarıyla muhalefetiyle tüm belediye başkanlarımızın ve bürokratlarımızın hemfikir olduğunu görmek beni çok umutlandırıyor. Çünkü başka İstanbul yok. Hep beraber İstanbulumuza, Türkiyemize sahip çıkacağız. Bu vesileyle, 2012 Avrupa Spor Başkenti projesi için ortaya koyacağımız kararlılık, etkinliklerimizin performansı, inşallah 2020 yılında olimpiyatlara ev sahipliği yapmamızın da önünü açacaktır.``

Toplantıda bu kararlılığı gördüğü için çok mutlu olduğunu dile getirerek katılımcılara teşekkür eden Egemen Bağış, ``Avrupa Birliği Bakanlığı olarak, bu projeleri, ülkemizin Avrupa Birliği standartlarının üzerine, Atatürk`ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum`` diyerek sözlerini tamamladı.

28.10.2011 istanbulajansi.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT