Başakşehir’de Sokak Hayvanları Güvence Altında

İstanbul Haberleri Başakşehir’de Sokak Hayvanları Güvence Altında

Başakşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni yeniden hizmete açarak sokak hayvanlarını koruma altına aldı.
03.01.2012 İstanbul Ajansı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ocak 3, 2012

Başakşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni yeniden hizmete açarak sokak hayvanlarını koruma altına aldı.

5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve uygulama yönetmeliğine uygun koşul ve imkânları sağlamak adına sahipli ve sahipsiz hayvanlar için çalışmalarını sürdüren Başakşehir Belediyesi, Kayabaşı mevkiinde yeniden hizmete açtığı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ile sokak hayvanları güvence altına alındı.

Büyük, açık ve boş arazilerin çok fazla olduğu ve sahipsiz, başıboş hayvanların sayısının giderek arttığı ilçede Başakşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde yürüttüğü çalışmalar ile bunun önüne geçerek hem vatandaşların ve hayvanseverlerin güvenini kazandı hem de sahipsiz, başıboş gezen hayvanlar için sıcak bir yuva imkânı sundu.

2010 yılında yeniden hizmete giren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde 9 metrekare kapalı, 9 metrekare de açık olmak üzere 18 metrekarelik odalar (BOX) bulunuyor. Bu odaların 18 adedi köpekler, 1’i de kediler için kullanılıyor. Bina içinde ise 1 ameliyathane, 1 hazırlık odası, 1 mutfak, 1 adet tuvalet ve 1 banyo bulunuyor.

Mevcut oda sayısının yetersiz olmasından ötürü 2011 yılında tadilat yapılıp kafeslerin sayısının arttırılması planlandı ve 2012 yılında uygulamaya konulacak.

Tüm çalışmalar kayıt altına alınıyor

Merkezde, sokak hayvanlarının tedavisi, kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi, sahibi olmayanların tedavisi, aşılarının yapılması ve diğer tüm işlemlerin takibi yapılıyor. Bunun için de 1 veteriner hekim, 1 veteriner teknisyeni, 2 işçi ve 1 bekçi görev yapıyor.

Bir karışıklığa sebebiyet vermemesi ve çalışmaların şeffaf bir şekilde takip edilebilir olması açısından Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen hayvanların nereden getirildiği ve ne tür bir işleme tabi tutulduğu kayıt altına alınıyor. Tür, ırk, cinsiyet, eşkal gibi hayvana ait bilgilerin yanı sıra varsa sahip bilgileri veya sahiplendirilmesi ile ilgili de dosya tutuluyor.

03.01.2012
İstanbul Ajansı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT