Genco Erkal'ın Ali Paşa Hanı'ndaki Açıkhava Tiyatrosu Saldırıya Uğradı!

Genco Erkal'ın Ali Paşa Hanı'ndaki Açıkhava Tiyatrosu Saldırıya Uğradı!

İstanbul Haberleri Genco Erkal'ın Ali Paşa Hanı'ndaki Açıkhava Tiyatrosu Saldırıya Uğradı!

Doğal dekoruyla dikkat çeken oyunun sahnelendiği tiyatroda, seyirciler için yapılan platformlar paramparça edildi ve enkaz haline geldi.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 18, 2014

Ramazan Bayramı’na denk gelen günlerde kimliği belirsiz kişiler, Genco Erkal’ın açık hava tiyatrosuna dönüştürdüğü ve 2013 Mayıs ayından bu güne kadar “Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi'nden Mektuplar” adlı oyunun sahnelendiği tarihi Ali Paşa Hanı’na girerek, doğal dekoruyla dikkat çeken tiyatroda seyirciler için yapılan platformları parçalayıp enkaz haline getirdiler.

Anıtlar Kurulu’nun izni ve Fatih Belediyesi’nin ruhsatıyla hizmet vererek, ülkede ilk özel tarihi açık hava tiyatrosu olma özelliği taşıyan aynı zamanda sanata destek verenler tarafından övgü dolu eleştiriler alan ve hemen hemen her gece “Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi'nden Mektuplar”ın kapalı gişe oynadığı tarihi Ali Paşa Hanı kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Doğal dekoruyla dikkat çeken oyunun sahnelendiği tiyatroda, seyirciler için yapılan platformlar paramparça edildi ve enkaz haline geldi.

Eylül ayı başından itibaren yeniden Ali Paşa Hanı’nda “Yaşamaya Dair”i sahnelemeye başlayacak olan tiyatronun yöneticisi ve sahibi Genco Erkal, bu beklenmedik saldırı karşısında büyük bir şok yaşadığını, hemen suç duyurusunda bulunduğunu ve maalesef bu acımasız saldırıyı gerçekleştirme konusunda şüphelerin öz kardeşi üzerinde yoğunlaştığını açıkladı.

Tiyatro severler de şiddetle kınadıkları saldırıya duyarsız kalmadı ve Eminönü’ndeki bu değerli tarihi sahnenin onarılması için gün saydıklarını, yeniden oyunların sahnelenmesi için sabırsızlandıklarını belirten paylaşımlarda bulundular.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT