İstanbul 5 Bin 500 Kuyumcu İle Altın Günü’ne Katıldı!

İstanbul 5 Bin 500 Kuyumcu İle Altın Günü’ne Katıldı!

İstanbul Haberleri İstanbul 5 Bin 500 Kuyumcu İle Altın Günü’ne Katıldı!

Altın Günü’nün açılışını İTO Başkanı&İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Kapalıçarşı’nın kapısını açarak başlattı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 16, 2014

Bu yıl 4.’sü 7-29 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest’in çok özel kampanyası “Altın Günü”, İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) işbirliğiyle gerçekleşti. Altın Günü’nün açılışını İTO Başkanı&İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Kapalıçarşı’nın kapısını açarak başlattı

İstanbul’un marka değerlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen ve düzenlendiği tarihlerde alışveriş ve eğlence fırsatları yaratan İstanbul Shopping Fest (İSF) kapsamında düzenlenen Altın Günü, Kapalıçarşı’da 12 Haziran Perşembe günü gerçekleşen törenle açıldı. Nuruosmaniye Caddesi’nde başlayan kortej Mehter Takımı eşliğinde Kapalıçarşı’ya girdi. Kapalıçarşı’da, İstanbul Shopping Fest kapsamında indirimde olan tek taş yüzükler tanıtıldı. Altın Günü’ne özel olarak tüm İstanbul genelinde zirkon tek taş yüzük 399 TL yerine 129 TL’ye, pırlanta tek taş yüzük ise 799 TL yerine 299 TL’ye satıldı. İstanbul genelinde 5500 kuyumcu da altın ve takılarda yüzde 20’ye varan oranda indirim yaptı.

Etkinliğe İstanbul Ticaret Odası Başkanı&İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Akbulut, İTO Kuyumculuk Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı, İstanbul Shopping Fest Genel Müdürü Füsun Tavus, Atasay Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kamar, Kapalıçarşı Esnafları Derneği, Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği, Nuruosmaniye Esnaf Derneği yetkililerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Kapalıçarşı Kapılarını İSF’ye Açtı!
Kapalıçarşı’nın kapısını, temsili olarak açarak etkinliği başlatan İstanbul Ticaret Odası Başkanı&İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar; “Altın Günü, İSF’nin en önemli etkinliklerinden biri. Festivalin, esnaf tarafından da hissedilen bir organizasyon olması adına bugün olduğu gibi otellerimizden hamamlara, sokaktaki simitçiye kadar yayılan geniş bir yelpazede çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Festivalin her geçen yıl daha büyüyen bir değer olacağına tanıklık edeceğiz” diye konuştu.

İstanbul Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Akbulut ise indirimde olan tek taşları tanıtarak, “Bu yıl ilk kez festival kapsamına alınan Altın Günü’nün kuyumculara, sektöre ve İstanbul halkına hayırlı olmasını dileriz. İstanbul Kuyumcular Odası olarak bizlere moral kazandıran bu önemli etkinlik için festival komitesine, festivale katılan 5500 kuyumcuya teşekkür eder, İSF’yi destekledikleri için büyük onur ve gurur duyarız. Bugün Kuyumcu Kent, alışveriş merkezleri ve semtlerdeki cadde mağazalarda; festival logosu gördüğünüz tüm kuyumcularda çok uygun fiyat seçenekleriyle tek taş yüzükler ve altınlar satışa sunuldu” dedi.

Kuyum Harcamaları da Yükseliyor
Etkinlik kapsamında Kapalıçarşı da 22:00'a kadar açık kaldı. Kapalıçarşı’nın da içerisinde bulunduğu tarihi yarımadada ticaretin kalbinin attığı sokaklar İSF’ye özel olarak süslendi. İSF’ye katılan tüketiciler, katılımcı kuyumcuları vitrinlere asılan İSF sticker’ı ve bayraklarla tespit edilebildi.

İstanbul Shopping Fest 2011 yılında ilk kez düzenlendiğinde, 40 günlük ISF döneminde bir önceki yıla göre İstanbul’da toplam alışveriş yüzde 26 artmıştı. 40 günde 8 milyar TL ciro elde edilmiş, bu ciro içinde kuyumun payı 119 milyon TL olmuştu. İSF 2012 kapsamında, 21 günde toplam alışveriş yüzde 35 artarken, kuyum harcaması ise 173 milyon TL’ye yükselmişti. 2013 yılında ise İSF’de 23 günde toplam alışveriş yüzde 10 artarak 8 milyar 250 milyon TL’ye ulaştı. İstanbul Shopping Fest’in 2014 yılında 10 milyar TL ciro hedefini yakalaması bekleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT