İstanbul Fotoğraf Müzesi

İstanbul Rehberi İstanbul Müzeleri İstanbul Fotoğraf Müzesi

Adres: Şehsuvar Bey Mah. Kadırga Liman Cad. No:60 Kadırga Fatih İstanbul

Telefon: 0212 458 88 42 - 43

Web: http://www.istanbulfotografmuzesi.com

E Posta: info@istanbulfotografmuzesi.com

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trHaziran 1, 2012

Türkiye'nin ilk fotoğraf müzesi Fatih Belediyesi ile Fotoğraf Dostları Derneği'nin işbirliğiyle kuruldu. İstanbul'un tarihi çehresinde özel bir yeri olan, ortaçağ zamanından kalma meydanının çevresindeki Mimar Sinan'ın anıtsal camileri ve sivil mimari örnekleriyle zengin, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde sarayların ve seçkin yerleşimin yer aldığı, Sultanahmet yakınındaki Kadırga semtinde bulanan müze; Fatih Belediyesi'nin Kadırga Kültür Merkezi binasında tahsis ettiği bin metre karelik bir alanda, beş fotoğraf galerisi, fotoğraf arşivi ve bir kütüphaneden oluşuyor. Uzun yıllardan beri fotoğrafçıların rüyası olan bu müze Fotoğraf Dostları Derneği tarafından yönetiliyor.

2010 Yılı Kültür Başkenti İstanbul projesi kapsamında Fatih Belediyesi tarafından Fotoğraf Dostları Derneği'ne müze oluşumunu desteklemek için tahsis edilen Kadırga Kültür Merkezi binası, 2010-2011 yılı süresince tadilat gördü ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in özel çabalarıyla 19 Kasım 2011'de müze olarak açıldı. Müzede 4 adet 60 m² ve 1 adet 260 m² alana sahip galeri mevcut. Bu galerilerde, 118 metre ışık yolu ve 120 adet profesyonel sergi aydınlatması kullanıldı.

İstanbul Fotoğraf Müzesi; koleksiyonları, sergileri, yayınları, fotoğraf arşivi, kütüphanesi, etkinlikleri ve Türk fotoğraf sanatının gelişmesine yönelik proje ve eğitimleriyle İstanbul'a yepyeni bir kültür hizmeti sunacak.

İstanbul Fotoğraf Müzesi'nin Misyonu:

• Fotoğraf sanatımızı desteklemek ve dünyadaki yerini almasına katkıda bulunmak.
• Her yaş ve kesimden yetenekli fotoğrafçıya görünürlük sağlarken fotoğraf izleyicisini yeni ve taze bakışlarla tanıştırmak.
• Farklı bakışlarıyla fark yaratan kişileri izleyiciyle buluşturarak, fotoğraf izleyicisine yepyeni hikâyeler sunmak ve fotoğraf sanatına ilgiyi artırmak.
• Belgesel ve proje fotoğrafçılığını destekleyerek, fotoğraf sanatıyla farkındalık yaratmaya teşvik etmek.
• Fotoğraf sanatımızın görsel belleğini oluşturacak fotoğraf ve fotoğrafçıları bir araya getirmek.
• Fotoğrafımıza yeni ve basılı bir arşiv kazandırmak.

Ziyaretçi Gün ve Saatleri: Pazartesi günü haricinde 10:00 - 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Ziyaretçi Ücretleri: Tam: 3,00 TL - Grup Bilet(en az 10 kişi): 2 TL - İndirimli: 1,00 TL.

14 yaş ve altı çocuklar, engelliler ve bir refakatçi, 60 yaş üzeri ziyaretçiler, basın mensupları Ücretsiz.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu