Atatürk Taşucu'nda Kitabı Yayınlandı

Atatürk Taşucu'nda Kitabı Yayınlandı

İstanbul Haberleri Atatürk Taşucu'nda Kitabı Yayınlandı

Arslan Eyce, Mustafa Kemal’in, 1925-1926-1934-1935 yılları olmak üzere, Taşucu’na dört kez gelişini kitabında ayrıntıları ile anlatıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 29, 2017
aşanların anlatılarından ve belgelerden yola çıkarak yazdığı “Atatürk Taşucu'nda- Gazi Çiftliği ve Atatürk Evi” adlı kitap yayınlandı.

Kitap, Taşucu’nun genel tarihi dışında, Osmanlının son yüzyılından başlayarak, cumhuriyetin 1940’lı yıllarına kadar geçen süreçte, kasabanın ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına dair bilgiler sunarken, Rumların bölgeden mübadele ile göçü ve yörede yaşanmış aşkları da bir anlatı olarak okuyucuya sunuyor.

Öte yandan, özellikle yakın tarihe dair Silifke ve Taşucu’ndaki siyasi olaylara dair bilgiler de aktarılmaktadır. Bu siyasi gelişmeler içinde özellikle Silifkeli milletvekillerinin padişah yanlısı ve cumhuriyet karşı tutumları, gerici Hoca Askeri ayaklanması ve Atatürk’e suikast girişimine dikkat çekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT