Engelsiz Taşıma

İstanbul Haberleri Engelsiz Taşıma

Otistik ve Serebral palsili öğrencilere refakat eden veliler ücretsiz taşıma kapsamından faydalanabilecek
17.12.2012 istanbulajansi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Aralık 17, 2012

Otistik ve Serebral palsili öğrencilere refakat eden veliler ücretsiz taşıma kapsamından faydalanabilecek.Serebral palsi terimi, yaşamın erken döneminde ortaya çıkan ve gelişmekte olan beyni etkileyen sorunları tanımlamak için kullanılır. Serebral palsili çocuklarda güçsüzlük, sertlik, yavaşlık, titreme ve denge bozukluğu gibi pek çok sorun gözlenebilir. Ağır selebral palsilerde günlük yaşam aktiviteleri sırasında çok ciddi güçlükler yaşanır.

Çocuklarına serebral palsi tanısı konulmuş ailelerin bilinçli olması, konu hakkında bilgilenmesi, çocuklarının rehabilitasyonu ve günlük yaşamda bağımsız olabilmeleri için son derece önemlidir.

Milli Eğitim Bakanlığı`nın ``Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin okullara ve kurumlara erişiminin ücretsiz sağlanması hakkında uygulama esasları`` çerçevesinde yürüttüğü ve bakanlığa bağlı özel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin yararlandığı hizmetin kapsamı genişletiliyor.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in imzasıyla illere gönderilen ``Özel Eğitim Öğrencilerinin Ücretsiz Taşınması``na ilişkin yazıyla eğitim öğretim döneminin dışına çıkmış öğrenciler, ücretsiz taşınma kapsamına alınacak. Milli eğitim müdürlükleri bu kapsamda olan öğrencileri tespit edip bununla ilgili ihaleye çıkacak. İhale, taşımadan yararlanacak kişi sayısına göre, açık ya da hizmet temini yoluyla yapılabilecek.

Öğrenim çağında bulunan otistik ve serebral palsili öğrencilerin velilerinden, maddi imkanı elverişli olmayanlar da ücretsiz taşıma imkanından faydalanacak. Ülke genelinde ilk defa hayata geçirilecek uygulamadan yararlanacak kişi sayısını mahalli birimler belirleyecek.

17.12.2012 istanbulajansi.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT