Nişantaşı’nda Serkan Altuniğne İmzalı Karikatürlü Kumbaralar

Nişantaşı’nda Serkan Altuniğne İmzalı Karikatürlü Kumbaralar

İstanbul Haberleri Nişantaşı’nda Serkan Altuniğne İmzalı Karikatürlü Kumbaralar

Nişantaşı, 5 Haziran dünya çevre gününden itibaren gülümseten geri dönüşüm kumbaraları ile şenleniyor

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 4, 2018

ÇEVKO Vakfı ve Şişli Belediyesi, Nişantaşı’nda 24 noktada yer alan geri dönüşüm kumbaralarını karikatürlerle güzelleştiriyor. ‘Atıklar Dönüşür, Şişli Güzelleşir’ ana mesajı ve Serkan Altuniğne’nin çizdiği karikatürlerle giydirilen kumbaralar ambalaj atıklarının ayrı toplanmasını ve geri dönüşüm konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyor. Gülümseten geri dönüşüm kumbaraları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü itibariyle Nişantaşı’na neşe saçmaya, geri dönüşüm kültürünü güçlendirmeye devam edecek.

Şişli Belediyesi ve ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı) ambalaj atıklarının geri kazanımı için kaynağında ayırma alışkanlığını destekleme yolunda yeni ve ‘eğlenceli’ bir iş birliğine imza attı.

Şişli Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Nişantaşı’nda 24 farklı noktadaki geri dönüşüm kumbaraları, karikatür sanatçısı Serkan Altuniğne’nin özel hazırladığı, hem gülümseten hem düşündüren, geri dönüşüm temalı karikatürlerle giydirildi. ‘Atıklar Dönüşür, Şişli Güzelleşir’ mesajını taşıyan karikatürler, çevre sürdürülebilirliği açısından önemli bir işlevi olan geri dönüşüm kumbaralarına daha fazla dikkat çekmeyi hedefliyor. Gülümseten geri dönüşüm kumbaraları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan, 5 Haziran Çevre Koruma Haftası itibarıyla, Nişantaşı’nda hayata neşe, geri dönüşüme değer katmaya başlayacak.

Geri dönüşüm konusunun, sürdürülebilir çevre için önemine vurgu yapan ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, “Bu bir değer zinciri. Vakfımız, geri dönüşüm alanında yerel yönetimler ve lisanslı firmalar iş birliğinde çalışmalar gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı biriktirilmesi ve toplanması için toplumsal farkındalığın, alışkanlığın ve geri dönüşüm kültürünün gelişimi, bunun için de iletişim ve bilinçlendirme çok önemli. Şişli Belediyesi iş birliğinde attığımız bu adımın güzel sonuçlar vereceğine inanıyoruz” dedi.

Kariyerini ve yaşantısını sürdürdüğü Almanya’da, geri dönüşümün yerleşik kültürün bir parçası halini almış olduğunu belirten karikatür sanatçısı Serkan Altuniğne, “Uyum kurslarında Almanca öğretirken bile geri dönüşümü nasıl yapacağınızı size öğretmeye çalışıyorlar. Onun dışında yine Almanya'da okullarda sırf buna yönelik dersler işleniyor ve henüz daha çocukken geri dönüşüm ve ayrıştırma yapmanın yürümek nefes almak kadar doğal olduğu ve yapmazsak sonuçlarının katlanılamaz neticelere yol açabileceği size öğretiliyor. ÇEVKO Vakfı ile yaptığımız iş birliğinin en güzel yanı ise, bu önemli konuda, elde ettiğim bilinci eğlenceli bir dille insanlara aktarabilecek olmam.” dedi.

Şişli Belediyesi ve ÇEVKO Vakfı iş birliğinde hayata geçen proje kapsamında, Serkan Altuniğne imzası taşıyan karikatürlerle giydirilmiş geri dönüşüm kumbaraları, 5 Haziran Çevre Koruma Haftası itibarıyla Nişantaşı’nda 24 farklı noktada hizmet verecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT