Orhan Pamuk’a İtalya’dan Şeref Doktorası

Orhan Pamuk’a İtalya’dan Şeref Doktorası

İstanbul Haberleri Orhan Pamuk’a İtalya’dan Şeref Doktorası

Romanları İtalya’da çok sevilen Pamuk’un bu İtalyanca’ya çevrilen on dördüncü kitabı oluyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ocak 17, 2017

İtalya'nın en köklü sanat üniversitesi ve müzelerinden biri olan Milano'daki Accademia di Bella Arti di Brera, 18 Ocak Çarşamba günü Orhan Pamuk'a şeref doktorası veriyor. Doktora Pamuk'a, sanatsal yaratıcılığı ve düşünceleri, sanat ile olan ilişkisi ve Masumiyet Müzesi için veriliyor.

Napolyon tarafından 1806'da kurulmuş olan ve bünyesinde Brera Resim ve Sanat Müzesi'ni de barındıran Brera Akademi'de ayrıca 19 Ocak Perşembe günü Orhan Pamuk üzerine bir sempozyum da yapılacak. Görmek, yazmak, toplamak, çağdaş müzeler, edebiyat ve sanat ilişkilerinin tartışılacağı sempozyumda, ünlü sanat tarihçisi Salvatore Settis ve geçen İstanbul Bienali'nin kuratörü Carolyn Christov-Bakargiev gibi günümüz ünlü sanat düşünürleri bildiriler sunacak.

Orhan Pamuk'un geçen yıl Türkiye’de Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan Kırmızı Saçlı Kadın adlı romanı da Barbara Rosa’nın çevirisiyle Einaudi Yayınevi tarafından geçtiğimiz hafta yayımlandı. Romanları İtalya’da çok sevilen Pamuk’un bu İtalyanca’ya çevrilen on dördüncü kitabı oluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT