Şişli'de Çocuklar Kreşe Anneler İşe Gidiyor!

Şişli'de Çocuklar Kreşe Anneler İşe Gidiyor!

İstanbul Haberleri Şişli'de Çocuklar Kreşe Anneler İşe Gidiyor!

Şişli Belediyesi, 3-6 yaş arası çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişmelerine yardımcı olmayı amaçlayan çocuk gündüz bakımevlerinin sayısını artırmaya devam ediyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 29, 2017

Kadınların çalışma hayatına katılımlarını destekleyen Şişli Belediyesi, çocuk gündüz bakımevlerinin sayısını artırmaya devam ediyor. İlçedeki yedinci çocuk gündüz bakımevini Paşa Mahallesi’nde açan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, hedeflerinin nüfusa oranla kreş sayısında birincilik olduğunu ifade etti.

Şişli Belediyesi, 3-6 yaş arası çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişmelerine yardımcı olmayı amaçlayan çocuk gündüz bakımevlerinin sayısını artırmaya devam ediyor.

Çocuk gündüz bakımevleri; eşitlikçi, demokratik ve sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda hizmet veren Şişli Belediyesi’nin kadın istihdamını destekleme politikasında önemli bir yer tutuyor. Son olarak Şişli Paşa Mahallesi’nde yapılan gündüz bakımevinin açılışı Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, daha demok-ratik, daha medeni ve daha gelişmiş bir Türkiye için çalışma hayatına katılan kadın sayısının artması gerektiğinin altını çizdi. İnönü, gündüz bakım evlerine gelen 300’e yakın çocuğun annesinin çalıştığını belirterek, şunları söyledi: “Şişli Belediyesi olarak çalışma hayatında kadın istihdamının artması gerektiğine inanıyoruz.

Araştırmalar gösteriyor ki, annelerin iş yaşamına katılımının önündeki en büyük engel çocuklarını bırakacak kişi ya da kurumların eksikliği. Biz Şişlili kadınların bütçelerini zorlamadan, çocuklarının iyi eğitim aldığını bilerek kendilerini rahat hissetmelerini, gözlerinin arkada kalmamasını istiyoruz. Bu sebeple kısa bir süre önce başlattığımız kreş atağımıza hız kesmeden devam ediyoruz.”

Şişli Belediyesi bünyesinde bulunan 6 gündüz bakımevinden 400’e yakın çocuk faydalanıyor. Yeni açılan Paşa Çocuk Gündüz Bakımevi ile kreş sayısı 7’ye yükseldi ve hizmet alan çocuk sayısı da 450’ye ulaştı. Belediye 2018’in ilk çeyreğinde çocuk gündüz bakımevi sayısını 10’a ulaştırmayı hedefliyor.

Gündüz bakımevlerinde standart hizmetlerin yanı sıra çocuk gelişim uzmanı, psikolog, sosyolog, pedagog, sosyal hizmet uzmanı, yabancı dil eğitmeni ve uzman eğitmen kadrosu ile çocukların gelişimi psiko-sosyal ve kültürel yönden destekleniyor. Başkan Hayri İnönü, hizmetlerin tabana yayılması ve herkesin faydalanabilmesi için çocuk gündüz bakımevlerindeki fiyatların diğer belediyelerin gündüz bakım evlerine oranla neredeyse yarı yarıya daha uygun olduğunu belirtiyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT