Sosyal Bağış Hareketi Koruncuk Vakfı ile başlıyor!

Sosyal Bağış Hareketi Koruncuk Vakfı ile başlıyor!

İstanbul Haberleri Sosyal Bağış Hareketi Koruncuk Vakfı ile başlıyor!

13 Nisan Perşembe günü Koruncukların Sosyal Bağış Günü olacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 11, 2017

MarjinalSosyal’in girişimi ve Facebook’un katkılarıyla, Türkiye’de bireysel bağış ve sivil toplum kuruluşu (STK) bilincini uyandırmak adına yola çıkan Sosyal Bağış Hareketi (facebook.com/sosyalbagishareketi)’nin ilk STK’sı Koruncuk Vakfı oldu.

Bağışlar doğrudan Koruncuk’un Facebook sayfasındaki “Bağışta Bulun” butonu üzerinden yapılabilecek.

MarjinalSosyal’in girişimi ve Facebook’un katkılarıyla, Türkiye’de bireysel bağış ile sivil toplum kuruluşu (STK) bilincini uyandırmak, STK’ların ihtiyaçlarını karşılamak ve onları cesaretlendirmek adına yola çıkan Sosyal Bağış Hareketi başladı. Hareket kapsamında aralarında AÇEV, AKUT, ASHOKA, Bilim Kahramanları Derneği, ÇEKÜL, Darüşşafaka Cemiyeti, Hayata Destek Derneği, KAÇUV, KEDV, Koruncuk Vakfı, TEGV, TEMA, TOÇEV, Tohum Otizm Vakfı ve WWF’in bulunduğu 15 STK’ya Facebook üzerinden bağışlarla destek verilecek. Her ayın ikinci perşembesinin bir STK’ya “Sosyal Bağış Günü” olarak adanacağı hareketin ilk STK’sı ise Koruncuk Vakfı oldu. 13 Nisan Perşembe günü bağışlar Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk Vakfı) için vakfın Facebook sayfası üzerinden toplanacak.

Koruncuk Vakfı herkesi 13 Nisan Perşembe günü bağışa davet ediyor!
38 yıldır korunma ihtiyacında olan çocuklara, yani Koruncuklara çocukköyleri kuran, onlara çocuk köylerinde aile ve yuva olan, özgüven kazandıran; onları eğitim, spor, sanat ve sosyal anlamda destekleyip gelecekte mutlu ve başarılı bireyler olmasını sağlayan Koruncuk Vakfı, bugüne kadar 300 Koruncuk’u hayata kazandırdı. Vakıf aynı zamanda 28 Koruncuk’un üniversite mezunu olmasını sağladı, 8 spor dalında 141 Koruncuk’a lisans kazandırdı.

Koruncuklar için her küçük bağışın büyük önemi olacağını ifade eden Koruncuk Vakfı Başkanı Figen Özbek, Sosyal Bağış Hareketi ile ilgili, “Biz Koruncuk Vakfı olarak, Koruncuklar için aile, umut ve gelecek olmayı sürdürmek istiyoruz. Şu anda da en büyük hedefimiz, Urla Çocukköyü’müzü Sosyal Bağış Hareketi’nin desteği ile tamamlayabilmek. Küçücük bağışların bir araya gelerek Koruncukların dünyasında ne kadar büyük değişimler yaratacağını biliyoruz, bu nedenle herkesi en samimi dileklerimizle bu hareketi desteklemeye davet ediyoruz. El verin, hayata tutunsunlar!” çağrısında bulundu.

Koruncuk Vakfı’na bağışlar, 13 Nisan Perşembe günü Facebook üzerinden Fonzip veya BKM chatbot altyapılarıyla ya da doğrudan Koruncuk’un internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Koruncuk Vakfı ve Sosyal Bağış Hareketi için kullanılacak hashtagler “#sosyalbağışhareketi”, “#birinizhepimiziçin”, “#elverhayatatutunsun”, “#koruncuk” “#koruncukköy”, “#herçocuksevgiylebüyümeli” olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT