“Türkülerin Babası” Neşet Ertaş İstanbul’daki Yerini Aldı

“Türkülerin Babası” Neşet Ertaş İstanbul’daki Yerini Aldı

İstanbul Haberleri “Türkülerin Babası” Neşet Ertaş İstanbul’daki Yerini Aldı

Dünyanın en ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds, Türkiye’nin ve dünyanın birbirinden ünlü isimlerinin balmumundan yapılmış figürlerine bir yenisini daha ekledi.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 1, 2017

Dünyanın en ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds, Türkiye’nin ve dünyanın birbirinden ünlü isimlerinin balmumundan yapılmış figürlerine bir yenisini daha ekledi. Beş yıl önce hayatını kaybeden ve Türkiye’de “Türkülerin Babası” olarak gösterilen ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın figürü, sanatçının oğlu Hüseyin Ertaş ve kızları Canan Ertaş ile Döne Ertaş’ın da katıldığı bir lansmanla tanıtıldı.

250 yıllık büyüleyici bir tarihe sahip Madame Tussauds, İstiklal Caddesi’nde bulunan merkezinde şimdi en yeni figürü Neşet Ertaş ile ziyaretçileri karşılıyor. 5 yıl önce hayatını kaybeden halk ozanının figürü, 31 Ekim Salı günü Madame Tussauds İstanbul’da düzenlenen lansmanla yerini aldı.

Neşet Ertaş’ın ailesinin ve ‘dinlediğim tek sanatçı’ diye övdüğü, Anadolu müziğinin önemli temsilcilerinden Cengiz Özkan’ın da katıldığı etkinlikte; Özkan’ın seslendirdiği Neşet Ertaş türküleriyle duygu dolu anlar yaşandı. Babasının figürünü karşısında gördüğünde içinin titrediğini dile getiren Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş “Madame Tussauds İstanbul çalışanlarına babamızın temsili figürünü yaptıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Açıkçası bu teklif bize geldiğinde biraz temkinli yaklaşmıştım. Babama bu kadar benzeyebileceğini hiç düşünmemiştim ancak görüyorum ki son derece başarılı bir figür ortaya çıkmış. O yüzden figürde emeği olan herkesin eline sağlık.” dedi.

Lansmanda söz alan Merlin Entertainments Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner ise “Kurulduğu günden bu yana Madame Tussauds İstanbul’da Türk müziğinin önde gelen isimlerinin figürlerine yer veriyoruz. Türk Halk Müziğinin en büyük temsilcilerinden Sayın Neşet Ertaş’ın figürünü bize gelen yoğun talepler doğrultusunda burada görmek istedik. Madame Tussauds İstanbul olarak Neşet Ertaş’ı sevenleri ile buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Figürün yapılış aşamasında bizlerden desteklerini esirgemeyen sanatçımızın ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Madame Tussauds İstanbul’a gelen yoğun talepler doğrultusunda figür çalışmalarına başlanan Neşet Ertaş Türk Halk Müziği’nde ekol olarak kabul ediliyor.

Saç, kaş ve kirpikleri gerçek saçların tek tek ekilmesi ile oluşturulan figürün yapımına 2016 yılında başlandı. Neşet Ertaş balmumu heykelinin üzerinde yer alan kıyafetler ailesi tarafından Madame Tussauds’ya hediye edildi ve kendi bağlaması bire bir kopyalanarak yeniden üretildi.

Yaşar Kemal’e göre “Bozkırın Tezenesi” pek çoğumuza göre göre ise “Türkülerin Babası” olarak bilinen, bağlamadaki tavrı ve türküleri konservatuarlarda ders olarak okutulan Neşet Ertaş’ın figürü Madame Tussauds İstanbul’da ziyaretçilerini bekliyor.

Madame Tussauds İstanbul’da yer alan tarih, kültür sanat, spor ve eğlence dünyasından 60’a yakın figür arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Arda Turan, Angelina Jolie, Brad Pitt, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Justin Bieber, Beyonce, Michael Jackson gibi isimler yer alıyor. Ziyaretçiler bu ünlü isimlerin figürlerini yakından incelerken Messi’ye çalım atıp, Kıvanç Tatlıtuğ’la yan yana oturacakları, Michael Jackson’ın kostümünü giyip ünlülerle fotoğraf ve videolar çekecekleri bir eğlence fırsatı yakalıyor. Madame Tussauds İstanbul’da ziyaretçiler yıldızlara dokunmanın heyecanını yaşıyor, farklı zamanlarda farklı coğrafyalarda yaşamış olan ünlüleri bir arada görme fırsatına sahip oluyorlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT