Yılbaşı Yemeğini Zamana Yayın!

Yılbaşı Yemeğini Zamana Yayın!

İstanbul Haberleri Yılbaşı Yemeğini Zamana Yayın!

Prof. Dr. Sevinç Yücecan, “Fazla miktarda yiyeceğin kısa sürede tüketimi, besin ögelerinin dokulara taşınması, bir kısmının hemen kullanılması, fazlasının depo edilmesi metabolizmanın uyum yapmasını zorlar” dedi.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Aralık 24, 2015

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, yeni yılı karşılamak için sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz yılbaşı yemeklerinde beslenme açısından dikkat edilecek en önemli hususun fazla miktarda yiyeceği kısa sürede tüketmemek olduğunu söyledi.

Yeni bir yılı karşılamak için sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz yılbaşı yemeklerinde beslenme açısından dikkat edilecek en önemli hususun fazla miktarda yiyeceği kısa sürede tüketmemek olduğunu söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, “Fazla miktarda yiyeceğin kısa sürede tüketimi, besin ögelerinin dokulara taşınması, bir kısmının hemen kullanılması, fazlasının depo edilmesi metabolizmanın uyum yapmasını zorlar” dedi.

Yılbaşının vazgeçilmezi hindi ya da tavuk eti

Ana yemek olarak ızgara veya fırında pişirilmiş et, tavuk, balık veya hindi yemeği, pilav veya makarna ya da buharda pişirilmiş sebzeler tercih edilebileceğini belirten Yücecan, “Yılbaşının vazgeçilmezi genelde hindi veya tavuk etidir. Optimal beslenme önerilerinde de önemli bir yeri olan tavuk eti, besin öğeleri açısından değerlendirildiğinde dana ve koyun etinden daha düşük enerji (213 kcal/100g), daha düşük yağ (14,8 kcal/100g), daha düşük doymuş yağ (4.24 g/100g ) ve daha az kolesterol (90 mg/100 g) içerdiği görülmektedir”

“Tavuk etinin içerdiği proteinin çoğunluğu vücut proteinine dönüşebilmektedir ve sindirilebilirliği % 91-100’dür. Bu nedenle bu etlerin proteini iyi kaliteli protein kaynağı olarak nitelendirilmektedir. Kırmızı et, tavuk ve balıketi protein içerikleri açısından kıyaslandığında aynı miktarlarda protein içerdikleri söylenebilir, fakat derisiz tavuk eti ve balık kırmızı ete kıyasla daha az doymuş yağ ve kolesterol içerir” dedi.

Meze olarak yoğurtlu semizotu, patlıcan salatası gibi olanlara öncelik verilmesi gerektiğinin önemle üzerinde duran Yücecan, “Çoban salatası veya mevsim salatası ayrıca yılbaşı yemeğine en yakışacak çeşitler olabilir. Yılbaşı yemeklerini tüketirken her zaman olduğu gibi sağlığımızı düşünmeli, bir gece de olsa herhangi bir sağlık sorunu varsa diyetimizi bozmamalı, kısa sürede fazla miktarda yiyeceği tüketmemeliyiz” diye ekledi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT