İstanbul’da Güzel Havalar

İstanbul’da Güzel Havalar

Kritik İstanbul’da Güzel Havalar

Herkesin sevdiği mevsim, hangi sıcaklık değerinde daha mutlu olduğu değişebilir ama açık ve güneşli hava herkesin içini biraz da olsun kıpır kıpır eder.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 4, 2017

Havalar bir anda ısındı, bulutlar dağıldı, günler yavaş yavaş aydınlandı. Bizlere de bu günlerin keyfini çıkarmak kaldı. İstanbul’un tadını doya doya yaşabilmek için yapılabilecek birçok aktivite mevcut. Aynı zamanda İstanbul sizlere kendi aktivitelerinizi yapmanız için de birçok şans veriyor. Belki de bu avantajları, tüm bu kaosun içinde hala yaşayabilmeyi katlanır hale getiriyor. Her insanın ilgi alanlarına göre yapabileceği birden fazla fırsatı barındıran şehrimiz tatil günlerimizin tadı tuzu oluyor. Şehir hayatının yerlileri için ise “şehirden kaçmak” deyiminin anlam bulduğu, hala biraz nefes alınabilecek ormanlarıyla fırsat sunuyor.

İş günlerimizde de bizi bunaltan her şeye rağmen, her imkânı kullanarak kendimize yaratacağımız 10-15 dakikalık molalarla da bu güzel havaların tadına varabiliriz. Sıcak içecekler hala içimizi yakmazken, bir bardak kahvemizi alıp 10 dakika açık havada İstanbul’u, kendimizi dinleyebiliriz. Şehrin gürültüsü yerine kuş seslerine odaklanmaya çalışırsanız bu size keyif verecektir emin olun. Aynı zamanda bu molalarda teninize güneşin değmesine izin verin. Güneşle temas eden cildiniz vücudunuzun her alanında önemli etkileri olan D vitamini üretmeye başlar. Böylece kendinizi daha iyi hissedersiniz. İmkânınız varsa bu sürelerde kısa yürüyüşler yapmanız, oturarak ve bilgisayar başında çalışıyorsanız, bel ve göz sağlığınız için de çok faydalı olacaktır.

Soğuk havalarda daha çok kapalı mekânlar ve film izlemek gibi aktiviteler rağbet görürken havaların ısınmasıyla kendimizi açık alanlara atıyoruz. Eşsiz güzellikteki boğaz manzarası eşliğinde yapılan kahvaltıların, yenilen yemeklerin zevki de bir başka İstanbul’da. Çay ve simit eşliğinde, martılarla selamlaşarak boğazı geçerken hele bir de sevdiğiniz yanınızdaysa başka ne istersiniz?

Havanın çok sıcak olmadığı, nemin bunaltmadığı, belki de İstanbul’un en güzel mevsimi olan ilkbaharın keyfini çıkarmak için kendinizi en yakın parka atabilir, biraz daha yol giderek ormanlara ve denize kavuşabilirsiniz. Kendinize yürüyüş rotaları oluşturarak hareketsiz şehir yaşamınıza hareket katabilir, hem beden hem de ruh sağlığınızı koruyup geliştirebilirsiniz.

İstanbul’un yanı başında olup bambaşka bir atmosferi olan Prens Adaları, baharın tadına varabilmek için mükemmel fırsatlar sunuyor. Hem deniz havası alacağınız hem şehirden, gürültüden, arabalardan kaçacağınız bir tatil beldesi kıvamında birbirinden güzel 5 ada! Bisiklet turuna çıkmamak için hiçbir bahaneniz yok artık. Turun ardından enerjinizi ve damak tadınızı yerine getirmek için enfes dondurmalardan yiyebilirsiniz. Miktarına ve ekstra soslarına dikkat etmeniz kilonuzu korumanızda yardımcı olacaktır.

Biraz daha yakın olsun isterseniz, Gülhane Parkı, Emirgan Korusu, Yıldız Parkı, Belgrad Ormanı, Florya, Fethi Paşa Korusu gibi ormanlık alanlar da yeşile ve oksijene doyacağınız İstanbul’un nadide yerlerindendir.

Yaşadığınız şehrin tarihine yolculuk etmek isterseniz, Çemberlitaş’tan başlayarak Sultanahmet üzerinden Sirkeci’ye uzanan bir yürüyüş rotası oluşturabilirsiniz. Gurme bir tur yapmayı düşünürseniz, Tophane’nin çıtır simitlerini ya da Kanlıca’nın enfes yoğurtlarını tadabilirsiniz.

İşte İstanbul’un bu güzel havalarında güneşle oynaşıp denizle bakışıp toprağa dokunabilirsiniz.

İnci Beyza YÜREKLİ

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Kültür Etkinlik Sinema Kitap Yeme İçme Alışveriş Ulaşım Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT