Ödüllü Filmler Boğaziçi’nde

Ödüllü Filmler Boğaziçi’nde

Sinema Sinema Haberleri Ödüllü Filmler Boğaziçi’nde

Kampüs içinde sinemanın en iyi örneklerinin izlendiği SineBU 1 Yaşını ödüllü filmlerle kutluyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 4, 2016

Senenin en dikkat çeken, prestijli festivallerde övgüler toplamış filmlerini kampüse taşıyan Boğaziçi Üniversitesi’nin sinema salonu SineBU, bu ay tam 1 yaşında! SineBU birinci yaşında Goodnight Mommy, The Brand New Testament ve Toz Bezi gibi ödüllü filmleri sinemaseverlerle buluşturuyor.

SineBU Mayıs’ta ilk hafta Goodnight Mommy ve The Brand New Testament vizyonda olacak. Veronika Franz ve Severin Fiala’ın yönetmen koltuğunu paylaştığı film, Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ı dalında son dokuz filme kalmayı başardı. Goodnight Mommy, yüksek temposu ve yaşanan olaylarla gerilim artmasıyla beraber 2016 yılının en iddialı gerilim filmleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz ay ön gösterimi ile vizyonda olan The Brand New Testament ise, Tanrı’nın sıradan bir insan olması üzerine kurduğu hikayede seyirciye güçlü bir mizah vaat ediyor. Jaco Van Dormael’in yönetmenliğini üstlendiği film, ay boyunca sesli betimleme seanslarında da gösterilecek.

SineBU’da bu ay Türkiye sinemasının ‘auteur’u olarak tanımlanan Zeki Demirkubuz dikkat çekiyor. Yönetmenin merakla beklenen filmi Kor, Mayıs’ın ikinci haftasında vizyonda olacak. Demirkubuz ilk senaryolarından biri olan Kor ile, diğer filmlerinde süregelen “nedensizlik” kavramına ilk kez “neden?” sorusu ile bir adım atıyor ve ses ile sessizlik arasındaki çırpınışı gözler önüne seriyor. Film, bir kadın ve iki erkek arasındaki, aşk ve ihanet kavramları çerçevesinde kendi hikayesini yaratıyor.

‘İlkler’ Serisine Devam
Nisan ayında yoğun ilgi gören ‘İlkler’ serisinde beğeniyle karşılanan Toz Bezi ve Kar Korsanları kaçıranlar için Mayıs ayında da gösterimde olacak. 35. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film, Senaryo, Kadın Oyuncu ödüllerini aldıktan sonra sinemaseverlerin dikkatini çeken Toz Bezi, iki temizlikçi kadının öyküsünü en samimi şekilde anlatmayı başarıyor. Yönetmen Ahu Öztürk, bu film ile bizlere görmezden gelinenleri hatırlatıyor.

35. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Kısa Film Ödülü’nü alan 12 dakikalık SALI filmi ise, ödüllü seans göndermesi ile her Toz Bezi filmi öncesinde vizyonda olacak. Filminde genç bir kadının günlük rutininde 3 farklı erkek ile karşılaşmasını konu alan Ziya Demirel, bu filmi ile 4000’den fazla filmi geride bırakıp Cannes kısa film yarışmasında yarışmaya hak kazandı.

22. Altın Koza festivalinde “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödülünü kazanan Faruk Hacıhafızoğlu’nun yönettiği Kar Korsanları ise, üç çocuğun ısınabilmek için verdikleri kömür bulma mücadelesini Kars’ın benzersiz atmosferinde muhteşem bir görsellik ve yalın bir anlatımla izleyiciye aktarıyor.

SineBU’da Mayıs’ın son haftası ise iki güçlü film vizyonda olacak. Yılın en merak edilen yapımlarından biri olan Hitchcok Truffaut isimli belgesel, 1966 yılında, bizzat Truffaut’un Hitchcook ile yaptığı görüşmeler sonrası çıkarttığı kitaptan etkilenmiş bugünün büyük sinemacıların deneyimlerini bir araya getiriyor. Kent Jones’un yönettiği belgesel ayın kaçırılmazları arasında kendine yer buluyor.

Başta Berlin Film Festivali olmak üzere, uluslararası yarışmalarda başarı kazanmış The Second Mother ise yine bu ay ilgi çeken filmler arasında. Brezilyalı kadın yönetmen Anna Muylaert’in son filmi olan The Second Mother, Brezilya’da aile-sınıf ilişkilerini yer yer mizahi dili ile ele alıyor.

Cannes’da En İyi Senaryo ödülü almış Chronic ve Türkiye sinemasından, anne-kız çatışmasını konu alan, Altın Koza’da En İyi Senaryo Ödülü’nü almış Ana Yurdu filmleri ise Mayıs ayında ön gösterimleri ile vizyonda olacak.

Geçtiğimiz ay yoğun ilgiyle karşılanan Son of Saul ise, kaçıranlar için Mayıs ayında tek gösterim ile yeniden SineBU perdesinde olacak.

Detaylı Program için: http://www.sinebu.boun.edu.tr/

Bilet ücretleri: Tam 12 TL, Personel 8 TL, Öğrenci 3TL, Sinema Kulübü bü(s)k Üyesi 2 TL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT