Pera Film’in Kulak Ver! Programı Başladı

Pera Film’in Kulak Ver! Programı Başladı

Sinema Sinema Haberleri Pera Film’in Kulak Ver! Programı Başladı

Orta Avrupa filmlerinden Visegrad Grubu iş birliğiyle sunulan seçki, müzikaller, müzik ve müzisyenlerle ilgili filmlere ve film müziklerine odaklanıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 14, 2016

Pera Film, 12 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında Kulak Ver! Müzik ve Sinema: Orta Avrupa Filmleri adlı program ile Çek, Macar, Polonya ve Slovak sinemalarından oluşan bir seçki sunuyor. Orta Avrupa filmlerinden Visegrad Grubu iş birliğiyle sunulan seçki, müzikaller, müzik ve müzisyenlerle ilgili filmlere ve film müziklerine odaklanıyor.

Pera Film, Kulak Ver! programı ile müzik ve sinema ilişkisini ele alan benzersiz bir seçki sunuyor. Program kapsamında gösterilecek filmler arasında, Çek popüler kültürünün ikonlarına yer veren 1968 yapımı The Incredibly Sad Princess (İnanılmaz Hüzünlü Prenses), Macar rock operası Stephen the King (Kral Stephen), Ivan Olbracht’ın kitabından uyarlanan Ballad for the Bandit (Haydudun Baladı) bulunuyor. 1980’lerin başlarında Polonya’da yaşayan dört arkadaşın kurduğu punk grubunun hikayesine odaklanan All That I Love (Sevdiğim Her Şey), 10 yaşındaki sağır-dilsiz Roman kızı Denisa’nın müzik aşkını anlatan The Queen of Silence (Sessizliğin Kraliçesi) da program kapsamında sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

Kulak Ver! programıyla ayrıca, Juraj Jakubisko’nun yönettiği, Slovak ve Çek eleştirmenlerin en iyi Slovak filmleri arasında saydığı Birds, Orphans and Fools (Kuşlar, Yetimler ve Aptallar), Marcell Jankovics’in yönettiği 1973 yapımı animasyon filmi János Vitéz, Macaristan’ın en büyük gölünün çevresindeki eğlence mekanlarından konser görüntülerini belgeselleştiren Balaton Method (Balaton Yöntemi) izleyiciyle buluşuyor.

Yenilikçi geniş perde sinematografisi ile öne çıkan Marketa Lazarová, Zdeněk Liška’nın bestelediği müzikleriyle de dikkat çekiyor. Liška, aynı zamanda Tatra Dağları’nın muhteşem doğasında geçen The Copper Tower’ın (Bakır Kule) müziklerini de yaptı. Ilja Zeljenka’nın müziği Slovak yapım The Return of Dragon’ın (Ejder’in Dönüşü) filmine eşlik ederken, önemli bestecilerden Zbigniew Preisner, Krzystof Kieslowski’nin filmi The Double Life of Veronique (Veronique’in İkili Yaşamı) için yaptığı müziklerle uluslararası üne kavuştu.

"Kulak Ver!” programı kapsamında ayrıca İstanbullu quintet Flapper Swing 17 Kasım Perşembe günü saat 20:00’da Pera Café'de sahne alıyor. Pera Müzesi Perşembe günü tüm müzikseverleri eşsiz bir atmosferde "Jazz Manouche" dinlemeye davet ediyor! Pera Café’de gerçekleştirilecek ücretsiz konser için yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır.

V4/Visegrad Grubu, dört Orta Avrupa ülkesinin (Çekya, Macaristan, Polonya ve Slovakya) kurduğu, bu ülkelerin Avrupa’ya entegrasyonunu ilerletme ve birbirleriyle kültürel, ekonomik iş birliği geliştirme amacı güden bir topluluk.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT