Yaşayan Ölülerin En İlgi Çekicileri Pera Film’de 'Sıra Dışı Vampirler'

Yaşayan Ölülerin En İlgi Çekicileri Pera Film’de 'Sıra Dışı Vampirler'

Sinema Sinema Haberleri Yaşayan Ölülerin En İlgi Çekicileri Pera Film’de 'Sıra Dışı Vampirler'

Pera Film, Cadılar Bayramı’nı Sıra Dışı Vampirler film programı ile kutluyor. Program kapsamında sunulan seçki, yüzyıllardan bu yana pek çok kültürde yer bulan ve her coğrafyada kendine özgü, yerel bir hikâye barındıran vampirlerin sıra dışı dünyasına odaklanıyor. Seçki kült yapımlar ile yeni yapımları bir arada sunuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 31, 2017

Pera Film, Cadılar Bayramı’nı Sıra Dışı Vampirler film programı ile kutluyor. Program kapsamında sunulan seçki, yüzyıllardan bu yana pek çok kültürde yer bulan ve her coğrafyada kendine özgü, yerel bir hikâye barındıran vampirlerin sıra dışı dünyasına odaklanıyor. Seçki kült yapımlar ile yeni yapımları bir arada sunuyor.

 

Pera Film, klasik korku filmlerinin önde gelen karakterlerinden biri sayılan vampirleri, klişelerden arındırılmış özgün içerikli yapımlar eşliğinde sinemaseverler ile buluşturuyor.

 

Sıra Dışı Vampirler film programında yer alan Valerie ve Harikalar Haftası (Valerie and Her Week of Wonders), kadınlığa adım atmak üzere olan bir genç kızın kendini vampirlerin ve cadıların cirit attığı duyusal bir fantezi diyarında bulmasını konu ediniyor. Şair Vitezslav Nezval’in romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Jaromil Jires oturuyor. Cinsel endişe, hastalık gibi temaları ele alan David Cronenberg yönetmenliğindeki Kuduz (Rabid), bir araba kazasından ötürü geçirdiği ameliyat sonrası mutasyona uğrayan Rose adlı karakterin hikâyesini anlatıyor. Karanlığa Yakın (Near Dark), genç bir çiftçinin hoşlandığı kızın bir vampir olduğunu anlaması ve kızın ailesine katılarak karanlık bir maceraya sürüklenmesini konu ediniyor. Sinema tarihinin Oscar ödülüne layık görülen ilk kadın yönetmeni Kathryn Bigelow'un imzasını taşıyan film, aşkı şaşırtıcı bir şefkat ve çekicilik ile izleyiciye sunuyor.

 

Yönetmen Guillermo del Toro’nun ölümsüzlük fikrinin baştan çıkarıcılığına odaklı yapımı Cronos, izleyiciyi eline geçen bir antika obje ile kötücül ve bağımlılık yapan güçlerin hem sahibi hem de kurbanı olan Jesus Gris’in, karanlık ve sürükleyici dünyasına götürüyor. Gir Kanıma (Let the Right One In) Oskar ve Eli arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Yönetmenliğini Tomas Alfredson’un yaptığı film, sanat filmleri ile vampir filmleri janrının başarıyla harmanlandığı yapımlardan birini oluşturuyor. Neil Jordan, Bir Vampir Hikâyesi (Byzantium) adlı filminde, iki ölümsüz kadının hayatını ve aşklarını konu ediniyor.

 

Jim Jarmusch’un Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (Only Lovers Left Alive) adlı filmi, Detroit ve Tanca’nın zamanın sonsuzluğunda tekrar tekrar karşılaştığı, aşk ve yaşlılığın, müzik ve hayatta kalışın oluşturduğu karanlık bir hayal alemi yaratıyor.Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız (A Girl Walks Home Alone at Night) kadınların güçlü olduğu özgün bir vampir filmi olarak karşımıza çıkıyor. Tekinsiz bir kasabada yaşayan ve kasabayı tüm lanetlerinden arındırmak için suçluların peşine düşen bir kadın vampiri konu edinen film, yönetmen Ana Lily Amirpour ilk uzun metrajlı filmini oluşturuyor.

 

Vampir efsanelerinin tarihine dayanan ve sınırsız hayal gücüyle desteklenen Aylak Vampirler (What We Do in the Shadows), vampir hayatına dair yüzlerce yıllık kuralları günümüze mizahi bir biçimde uyarlıyor ve hem durum komedisi yaratıyor, hem de esprili kültürel göndermeler yapıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Taika Waititi ve Jemaine Clement ikilisi oturuyor. Polonyalı yönetmen Agnieszka Smoczynska’nın kendi gençliğini yansıttığını söylediği, annesinin gece kulübünde büyürken yaşadıklarından ilham alarak yazdığı Deniz Kızlarının Şarkısı (The Lure), Hans Christian Andersen'in Küçük Deniz Kızımasalına farklı bir yorum getiriyor. Vampir mitolojisine gönderme yapan Dönüşüm (The Transfiguration), Michael O'Shea imzasıyla izleyiciyle buluşuyor.  Pera Film’in Sıra Dışı Vampirler film programı, 31 Ekim – 29 Kasım tarihleri arasında izlenebilir.

 

Her gösterim indirimli müze giriş bileti (10 TL) ile izlenebilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. Rezervasyon alınmamaktadır. Biletler biletix’ten (www.biletix.com) temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları'na ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT