Hasret

Hasret

Hasret

Orjinal Adı: Hasret: Sehnsucht

Vizyon Tarihi: Mart 11, 2016

Yönetmen: Ben Hopkins

Film Türü: Dram

Film Süresi: 82 dk

Senaryo: Ben Hopkins, Ceylan Ünal Hopkins.
Yapımcılar: Mustafa Dok, Hans W. Geißendörfer.
Görüntü Yönetmeni : Jörg Gruber.
Müzik: Efe Akmen.
Oyuncular: Ben Hopkins.
Dağıtım: M3 Film.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr 11 Mart 2016 Cuma
Hasret

Ben Hopkins´in yönettiği Hasret, bir yönetmenin, İstanbul´da belgesel çekerken şehrin farklı dokularını yavaş yavaş keşfetmeye başlamasını konu alıyor.

Almanya’da, pek de izlenmeyen bir televizyon kanalı, belgesel çekmeleri için ufak bir film ekibini İstanbul’a gönderir. Ekip, şehre ayak bastıkları andan itibaren röportajlara başlar. İstanbul’un çeşitli mahallelerini gezip, oranın enteresan sakinlerini tanırlar: Kediler medeniyetinden bahseden tarihçi, meczup ve aşıklar kahvesinin sufi derviş sahibi, Ermeni gazeteci, Alevi Komünist, tarikatten bir Müslüman, her şeyi çözmüş çaycı…

Bir gün yönetmen montaj odasındayken, izlediği görüntülerde, çekim yaptıkları sırada orada olmayan suretler, gölgeler fark eder: Kamera, hayaletleri mi yakalıyordur? Bu fikir onda bir takıntı haline gelir. Kasıtlı olarak daha tenha, karanlık yerlerde daha fazla hayalet bulma umuduyla çekim yaptırır. Bu takıntıya dayanamayan ekip, geri döner. Tek başına kalır.

Yönetmen gün ışığından karanlığa, günümüzden eskiye sürüklendikçe, İstanbul’un da görünüşü değişir. Kentsel dönüştürülen, yıkılan mahalleler, kaçak göçmen işçiler, hükümet karşıtları, farklı din ve cemaatler, ve İstanbul’un özelliği; eşsiz bir hüzün.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT