İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları

Sinema Film Arşivi İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları
İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları

Orjinal Adı: İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Nezahat Gündoğan

Film Türü: Belgesel

Film Süresi: 60’

Yapım ve Dağıtım: Yapım 13 Film Prodüksiyon

Fragman Adresi: http://www.dailymotion.com/video/xfmg9a_yki-tutam-sac-dersim-in-kayyp-kyzlary-belgeselinin-fragmany_shortfilms

Orjinal Sitesi: http://www.dersiminkayipkizlari.co

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyon Tarihi: 26 Kasım 2010

2 Mart 2010 da Cemal Reşit Rey Gösteri Merkezinde İstanbul Galası, 5 Haziran da Almanya Köln kentinde Avrupa Galası, 19 Haziran da Tuncelide Dersim Galası yapılan Belgesel Film 26 Kasımda sinemalarda gösterime giriyor.

1937 - 38 Dersim harekâtıyla birlikte ailelerinden alınarak rütbeli askerlere verilen kızlar, yıllar sonra bir belgesel film aracılığıyla aileleriyle buluştu. Nezahat ve Kazım Gündoğan’ın üç yıl boyunca 20 ilde yaptığı araştırmalar sonucunda bugün 80’li yaşlarını süren Huriye ve Fatma’nın askerler tarafından alınışlarını, suskunluklarını, travmalarını ve ailelerine kavuşma süreçlerini anlatan belgeselde, halen köklerini arayan başka kızlar ve kızlarını arayan başka ailelerin duyguları da kardeşlerine miras kalan iki tutam saçla perdeye yansıyor...

Filmde evlatlık verilen kızlarla yapılan röportajların yanı sıra, şimdiye kadar gün yüzüne çıkmayan pek çok gerçek, belge ve fotoğraf da yer alıyor. Müziğini Mikail Aslan’ın yaptığı, metnini Sema Kaygusuz’un yazdığı belgeselde seslendirmeyi oyuncu Jülide Kural yaparken, Şevval Sam da kendi bestesi olan “Yol Türküsü” ile yüreklere bıraktığı ince sızı ile yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT