Toz Bezi Berlinale’ye Damga Vurdu

Toz Bezi Berlinale’ye Damga Vurdu

Sinema Sinema Haberleri Toz Bezi Berlinale’ye Damga Vurdu

Evlere temizliğe giden iki kadının hayat mücadelesini beyaz perdeye taşıyan film festivalde büyük ilgi gördü.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şubat 15, 2016

Çekimleri Maltepe Belediyesi'nin destekleriyle Gülsuyu'nda gerçekleştirilen, Ahu Öztürk’ün ilk uzun metrajlı filmi Toz Bezi Berlinale’de de gösterildi. Evlere temizliğe giden iki kadının hayat mücadelesini beyaz perdeye taşıyan film festivalde büyük ilgi gördü.

Avrupa’nın en önemli film festivallerinden biri olan ve bu yıl 66'ncısı düzenlenen Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale) 11 Şubat’ta başladı. Dün gösterimi yapılan Toz Bezi filmi festivalin forum kategorisinde yarışıyor. Film ekibine destek vermek için festivale katılan ve ekiple birlikte filmi izleyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ‎”Çok mutluyum, gurur duyuyorum. Kapılarını sanata açtığımız ‎Maltepemizden çıkan 'Toz Bezi' filmi, Berlin Film Festivalinde. Maltepe'yi dünya sahnesine taşıyan ‎film ekibine teker teker teşekkür ediyorum. Artık söz sırası hayatı ve ekmeği için 2 kat daha fazla mücadele eden kadınlarda” diye konuştu.

Çekimleri Maltepe’nin Gülsuyu mahallesinde yapılan ve İstanbul’a göç etmiş, evlere temizliğe giderek, hayat mücadelesi veren iki kadının hikayesini konu edinen film festivalde büyük ilgi görüyor. 11 günde 434 filmin gösterileceği ve Toz Bezi ile birlikte Türkiye’den dört filmin katıldığı 66. Berlin Film Festivali’nin kazananları ise 21 Şubat’ta belli olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT