Kaktüs

Mutfak Türü: Restaurant

Adres: İstiklal Caddesi İmam Adnan Sokak No:4 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 59 79

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Öğlen ve akşam yemekleri, akşamüstü çayları ya da sinema çıkışlarında barda içki yudumlamak için günün her saati uğranılabilecek bir mekan Kaktüs. Rahat ortamıyla, lezzetli yemekleriyle on yıldır hizmet veriyor.


İstiklal Caddesi üzerindeki İmam Adnan Sokak’ta yer alan mekan aslında kafe işletmeciliğiyle hiç ilgisi olmayan gazeteci Ömer Erveren, reklamcı Nakiye Boran ve mühendis Gülsüm Ağaoğlu tarafından kurulduğunda bunu bir "macera" olarak görüyorlardı. Ama şimdi Kaktüs edebiyatçılar, şairler, ressamlar, müzisyenler ve gazetecilerin mahalle kahvesi. Şiirlere, kitaplara ve aşklara konu olmuş bir mekan.
Kaktüs`te müdavimlerin bir şey sipariş etmesine gerek yok. Zaten çalışanlar kimin ne içeceğini de biliyorlar. Müdavimlerden Bedri Baykam şöyle diyor: "Kaktüs’te yaşadığımız ‘komünal’ bir hayat var. Bu hayatımızın artık doğal bir parçası. Kaktüs`ün o salonu, 10 yıldır müşterek olarak oynadığımız sit.com’un ana mekanı. Günlük hayatımızın bir parçası. Üç gün uğramazsanız, mesai veya çekim günü kaçırmış bir işçi-aktör gibi haşin bakışlı ihtarlarla karşılaşabilirsiniz. 10 yılda gelen gidenlerle arkadaş olduk. 40-50 kişidir asıl müdavimler. Diğerleri bu 50 kişiyle gelen, onların arkadaşları, dostlarıdır. Kim ne zaman, ne içer biliriz. Zaten herkesin içtiği iki-üç tür içki vardır."
Beyoğlu`nun simgesi durumundaki mekanlardan biri olan Kaktüs`ün tarzı “Bistro” olarak tanımlanabilir. Yabancı kentlerdeki “içkili kahveler” gibi. 40-50 kişilik sıcak bir mekan. Rahat ve ferah dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Günün her saati, her türlü atıştırmalar için uğranılabilecek bir mekan. Mönüsünde makarnalar, salatalar ve tavuk yemekleri ağırlıkta ve oldukça lezzetli. Her tür sıcak soğuk, alkollü ya da alkolsüz içecekler de bulunuyor. Kaktüs hafta içi 09.00’da, pazar günleri 11.00`de açılıyor, 02.00`de kapanıyor. Mekanda kredi kartları geçerli. Otopark yok.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT