Yeni Melek Gösteri Merkezi

Yeme İçme Bar Yeni Melek Gösteri Merkezi

Mutfak Türü: Bar

Adres: Gazeteci Erol Dernek Sk. No:13 80060 Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 244 97 00-01

Faks: (0212) 244 97 02

Web: http://www.yenimelek.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
14 Ekim 1954`te dönemin çift balkonlu, çift fuayeli ilk sineması olarak açıldı. 4000 metrekarelik kapalı alana, 1160 koltuğa sahip olan ve "Aynalı Sinema" olarak bilinen YENİ MELEK 1980`li yılların ilk yarısına dek cazibesini korudu.

Sinemayı kuran İpekçi ailesinin yönetimindeki İpek Film tarafından çekilen Taş Bebek, Zümrüt, Kahveci Güzeli gibi yerli filmlerin yanı sıra Şen Dul, Ben Hur, Niagara gibi Hollywood`un gişe rekorları kıran filmleri gösterildi. İlk lokasyon (haftalık) bilet satışı YENİ MELEK`te gerçekleşti. Tüm dünyayla aynı anda gösterime giren filmlerin biletleri karaborsaya girdi. YENİ MELEK Hollywood starlarının geldiği galalarıyla ünlendi. 1959 yılında Piknik filmi ile William Holden, 1963 yılında Camdaki Kız ile Marina Vladi YENİ MELEK`te idi...

Film gösterimi öncesi Ayten Alpman, Tanju Okan, Erol Büyükburç gibi dönemin güçlü sesleri sahne aldı. Sunuculuğunu Erkan Yolaç`ın yaptığı Selmi Andak imzalı reklam şovlarında Çbs, Tanca, Vog Çorapları gibi pek çok marka halkla tanıştı. Seyirciye hediyeler dağıtılırdı bu sahne şovlarında...

1980`lere dek gösterime giren filmleri ve sahne eğlencesiyle seyirci çeken YENİ MELEK 1984`de kapılarını halka kapattı. 10 yıl atıl duran sinema 2003 sonbaharında Beyoğlu sevdalısı ve iddialı 4 girişimci tarafından restorasyona alındı. Arif Keskiner, Kadir Albaş, Erdoğan Albaş, Zeki Ateş gibi isimleri elence sektöründe başarıyla anılan ortakların çabasıyla 11 Mart 2004 tarihinde kapılarını bir kez daha açan YENİ MELEK, özel film gösterimleri ve galaların yanı sıra konserler, kongre ve seminerler, festivaller ve şenlikler için yeniden yaratıldı. Alt yapısı tümüyle yenilenen YENİ MELEK GÖSTERİ MERKEZİ dünya standartlarındaki ses ve ışık düzeni, genişleyen sahnesi, şık kulisleri, çift fuayesi, çift balkonu, 1160 koltuğu ve ayakta konser düzeninde 2000 kişilik kapasitesiyle ulusal ve uluslararası kültür-sanat sektörüne hizmet vermeye başladı.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT