Saray Muhallebicisi İstinye Park AVM

Yeme İçme Fast Food Saray Muhallebicisi İstinye Park AVM

Mutfak Türü: Fast Food, Pastane

Adres: Pınar Mahallesi.İstinye Bayırı Caddesi.No:11/263 (İstinye Park AVM) Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 999 28 50

Web: http://www.saraymuhallebicisi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

"Saray Muhallebicileri" uzun yıllar boyunca fırıncılık ve pastacılıkla uğraşan Yusufeli kökenli bir aile tarafından kurulmuş. 1860`lı yıllarda Beyoğlu Fındıklı`da bir muhallebici dükkanı açmışlar. Fakat Saray`ın kurucusu Hüseyin Topbaş`ın babası Eyüp Topbaş zamanında savaş yılları nedeniyle muhallebicilikle ilgili bir çalışma yapılamamış.

1928`de İstanbul`a yerleşen Hüseyin Topbaş, 1949 yılında Saray`ın ilk şubesini İstiklal caddesi üzerinde açıyor. İstiklal caddesi şimdi olduğu gibi eskiden de İstanbul`un en popüler alışveriş ve eğlence merkezi durumunda. O yıllarda Beyoğlu`nda Lebon, Markiz, İnci ve Saray`da oturup birşeyler yemek ve sohbet etmek bir ayrıcalık olarak görülmüş. Saray o yıllarda kazandığı imajı yıllarca koruyarak günümüze kadar ulaşmış.

1900`lü yıllarda restaurantların sadece belirli saatlerde yemek servisleri vardı. Kimi restaurantlarda öğle ve akşam, kimilerinde sadece akşam servis yapılırdı. O zamanlar ara öğünlerde oturululacak, sohbet edilecek ve aperatif bir şeyler atıştırılacak yerler muhallebiciler ve pastanelerdi. İnsanlar günün her saatinde istediği an birşeyler yeme imkanını muhallebicilerde bulurdu. Arkadaşlarla buluşma, sohbet etme mekanları buralardı. Yani o zamanın kafeteryaları muhallebicilermiş denilebilir.

Babadan oğula devreden Saray geleneği zaman içinde yeni açılan şubelerle genişledi ve İstanbul`un farklı semtlerinde hizmet vermeye başladı. Ayrıca 2001 yılında Yeşilyurt`ta açılan Saray Cake&Cafe pastacılığa yeni bir yorum getirdi. Butik tarzı pasta, kurabiye, çikolata ve hediyelik aksesuar üretimiyle kısa sürede beklenen ilgiyi gördü.

Saray, eskilerden gelen anlayış doğrultusunda günün her saatinde müşteriyi memnun etmeyi ve iyi bir hizmet kalitesi sunmayı hedefleyen bir kuruluş. Bu nedenle öncelikle müşteri memnuniyetine önem veren kuruluş son müşteri dükkandan ayrılana kadar açık kalıyor. Kimi zaman gece üçlere kadar açık kalan şubelerinde kalitenin son dakikaya kadar korunmasına önem veriliyor.

Saray şubelerinde kazandibi, krem şokola, keşkül, meyveli-sakızlı muhallebi, aşure gibi tatlılar; baklava, kadayıf, şöbiyet, kaymaklı ekmek kadayıfı gibi hamur tatlıları; omlet, tavuk şiş, spagetti çeşitleri, pizza çeşitleri, sandviç çeşitleri, pide çeşitleri gibi yemekler damak tadı sevenleri bekliyor.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT