Asitane de Fatih Sultan Mehmet Dönemi Lezzetleri

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Asitane de Fatih Sultan Mehmet Dönemi Lezzetleri

Türk-Osmanlı Mutfağı’nın dünyada tanıtılmasına da öncülük eden Asitane, yaz menüsünü İstanbul fetheden Fatih Sultan Mehmet’e vefa borcu olarak 15.yüzyıl mutfağının özel lezzetlerinden oluşturdu.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 21, 2012

17.05.2012

700 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’nun saklı kalmış Saray Mutfağı reçetelerini gün ışığına çıkaran Asitane Restaurant, 21 Mayıs-6 Haziran tarihlerinde Fatih Sultan Mehmet Dönemi lezzetlerini misafirlerinin beğenisine sunuyor.

Osmanlı Saray Mutfağı reçetelerinden hazırladığı özel lezzetleri aslına uygun malzeme ve usullerle pişiren Asitane, Türk-Osmanlı mutfaklarının etkileşimi ile özel dönem yemekleri hazırlıyor. Türk-Osmanlı Mutfağı’nın dünyada tanıtılmasına da öncülük eden Asitane, yaz menüsünü İstanbul fetheden Fatih Sultan Mehmet’e vefa borcu olarak 15.yüzyıl mutfağının özel lezzetlerinden oluşturdu.

Fatih Sultan Mehmet Dönemi Menüsü, Hums Lokmasından Karidye Pilakisine, Altın Nohutlu Pilavdan Levrek Biryan’a kadar unutulmuş tatları 21 Mayıs – 6 Haziran tarihleri arasında Asitane’de lezzet meraklılarıyla buluşacak.

Osmanlı zamanında İstanbul’un çeşitli adlarından biri olan ve Farsça’da “Şehrin baş kapısı” manasına gelen Asitane; Edirnekapı’da Bizans mozaikleri ile ünlü Kariye Müzesi’nin hemen yanında yer alıyor. Restaurant, Osmanlı ziyafetini tatmak isteyen misafirlerine, Kariye Müzesi’nin gölgelediği bahçesi ve 19.yy geleneksel Osmanlı yapısına sadık kalınarak inşaa edilen binasında 20 yıldır hizmet veriyor.

Her gün 11.30-24.00 arasında hizmet veriyor.

Adres : Kariye Camii Sokak No: 6 34240 Edirnekapı, İstanbul
Tel : 0212 635 79 97

www.asitanerestaurant.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT