Belkıs Pera Keyifli Bahçesiyle Baharı Karşılıyor

Belkıs Pera Keyifli Bahçesiyle Baharı Karşılıyor

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Belkıs Pera Keyifli Bahçesiyle Baharı Karşılıyor

Belkıs Pera’da akşam servisinin yanı sıra öğle vakti için günlük yemeklerin çorba ve zeytinyağlı, salata ya da pilavla tamamlanabildiği menü seçenekleri de mevcut.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 29, 2016

Nezih ortamı, sıcak atmosferi, özel tatları ile lezzet severlerin tercih ettiği yeni nesil modern meyhane olarak hizmet veren Belkıs Pera, baharı keyifli bahçesiyle karşılıyor.

Adını tarih öncesi dönemdeki Saba Krallığı’nın kadın hükümdarı Belkıs’tan alan, Meşrutiyet Caddesi’nin tarihi Şimal merdivenlerinin orta yerine yerleşmiş, Belkıs Pera, İstanbul’un yüzyıllardan beri gelen kozmopolit yapısı ve farklı kültürlerin mutfaklarının buluştuğu Pera bölgesinin değerini konseptleriyle birleştirerek klasik yemeklerin yeni pişirme teknikleri ve tatlarla sunuyor.

• Klasik lezzetlere modern dokunuşlar
Konumu gereği tarihsel bir değere ev sahipliği yapan Belkıs Pera’nın menüsü de mekânın ambiyansına uygun olarak oluşturuldu. Le Cordon Bleu Paris eğitimli, İstanbul’da birçok mekanda çalışmış olan şef Özgür Önol’un önderliğinde alışılmış tatlar çok özel yorumlarla sunulan menüde yer alan hiçbir meze sıradan değil, her biri Belkıs Pera tarzını yansıtan dokunuşlara sahip. Belkıs Pera’nın spesiyalleri arasında yer alan hafif baharatlı Pancar Haydari, Kaşık salatası ile sunulan Ahtapot Carpaccio, kılıç balığı pastırmasıyla yapılan Paçanga Böreği, nar ve tahin soslu Lahana Sarma, Bergama tulum peynirli Fırında Kabak Dolması, roka pesto soslu Fırında Palamut, limon kremalı kavrulmuş bademli Ayva Tatlısı damaklarda eşsiz bir tat bırakacak lezzetleriyle dikkat çekiyor. Belkıs Pera’da akşam servisinin yanı sıra öğle vakti için günlük yemeklerin çorba ve zeytinyağlı, salata ya da pilavla tamamlanabildiği menü seçenekleri de mevcut.

• Sıcak ortam ve yeşiller arasında bahçe
Belkıs Pera dekorasyonunda ise semtinin modern ve tarihi dokusuna uyumlu, dişi ve kentli bir kadının varlığının izleri öne çıkıyor. Açık kahverengi ile beyazın ağırlıkta olduğu dekorasyonu Taner Şekercioğlu tarafından tasarlanan, misafirlerin kendilerini arkadaşlarıyla evde hissedeceği kadar sıcak ve samimi bir ortam sunan Belkıs Pera, modern detaylarıyla klasikleşen meyhane ambiyansından farklı bir atmosfer sunuyor. Transparan cephesiyle sokağı ile iç içe, tarihi semt dokusuna atıfta bulunan aksesuarlarla ve resimlerle süslenen ve Tanju Okan, Sezen Aksu, Zeki Müren, Müzeyyen Senar gibi sevilen sanatçıların şarkılarıyla renklenen sıcak dingin atmosferi ile Belkıs Pera, şimdi de yeşillikler ardına gizlenmiş bahçesiyle açık havada yemek yeme alternatifi sunuyor.

Şişhane’nin eşsiz tarihi dokusu eşliğinde gün boyu, tazelikten ödün vermeden lezzet müdavimlerini ağırlayan, Pazar günleri kapalı olan Belkıs Pera, 18.00-00.00 saatleri arasında keyifli vakit geçirmek isteyenleri bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT